Senior Datawarehouse Engineer

Senior Datawarehouse Engineer

 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op 28 augustus 2020
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 409 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Pricewise werkgeverspagina voor andere vacatures

Voor wie?

 • Vanaf 3 jaar ervaring
 • Operationele skills in zowel SQL als SSIS
 • Azure, liefst ook Azure Data Factory
 • Scrum, Kanban en/of Agile
 • Rapportagetools
 • Programmeren met SOAP/REST API’s
 • Powershell, Hadoop, Apache Spark en Apache Kafka zijn een pre

Data is de sleutel tot het grote succes van de vergelijkingssite Pricewise. Daarom investeert de scale-up in een overstap naar Power BI en de bouw van een nieuw datawarehouse. Voor een Senior Datawarehouse Engineer is dit het uitgelezen moment om met een jong en ambitieus team grote impact te maken.

Pricewise

Onder het motto ‘be wise, check your price’ schudt Pricewise consumenten wakker. De principes waarmee Pricewise markten op scherp zet, zijn transparantie, efficiëntie en concurrentie. Het bedrijf is vooral bekend als vergelijker van energieleveranciers, maar heeft ook op het gebied van zorg- en autoverzekeringen, telecom en leningen de nodige expertise.

Dankzij de onafhankelijke en onpartijdige vergelijkingswebsite hebben al honderdduizenden consumenten honderden euro’s per jaar kunnen besparen op hun maandelijkse rekeningen. Ook voor aanbieders is Pricewise gunstig. Zij kunnen via het platform namelijk eenvoudig hun merkbekendheid vergroten en nieuwe klanten aantrekken.

In 2008 lanceerde Pricewise de eerste online energievergelijker. De disruptieve startup is sinds die tijd uitgegroeid tot een sterke en volwassen organisatie. In 2019 werd Pricewise uitgeroepen tot beste vergelijkingssite van Nederland. Maar de missie van Pricewise is nog lang niet volbracht. Het bedrijf blijft uitbreiden en is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om consumenten een betere prijs te bieden. Met vernieuwende IT-oplossingen werkt men ook voortdurend aan het verbeteren van het eigen platform. Op dit moment migreren ze daarom naar Microsoft Power BI en bouwen ze een nieuw datawarehouse. Een uitstekend moment dus om hier te beginnen als Senior Datawarehouse Engineer.

Vacature: Senior Datawarehouse Engineer

Dit is een zeldzame kans voor een Senior Datawarehouse Engineer om mee te denken over de vormgeving van de BI-infrastructuur van een bewezen succesvol concept én deze steeds verder uit te bouwen. Deze rol draag direct bij aan de kwaliteit van de informatie waar honderdduizenden consumenten voor naar Pricewise komen.

“We gaan vooruit en willen nieuwe, toffe dingen doen. Als Datawarehouse Engineer kun je hierin meegroeien en -bepalen. Je bent verantwoordelijk voor het iteratief verbeteren van onze datawarehouse. Daarmee doelen we op de backend en niet zozeer op rapportages en analyses.” – Jeroen Bosems, Business Intelligence Manager

De Senior Datawarehouse Manager krijgt een grote verantwoordelijkheid: ervoor zorgen dat het datawarehouse elke dag up-to-date is. De uitdaging is om applicaties van derden aan het datawarehouse van Pricewise te koppelen en grote hoeveelheden data uit verschillende externe databronnen binnen te halen en te verwerken tot homogene datasets. Door snel te schakelen en de juiste prioriteiten te stellen draagt de Senior Datawarehouse Manager direct bij aan de kwaliteit van het kernproduct van Pricewise.

Pricewise is een snelgroeiende, data-gedreven en innovatieve e-commerce organisatie. Binnen het relatief nieuwe en zeer ambitieuze BI-team is er veel ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. De Senior Datawarehouse Engineer rapporteert aan Jeroen Bosems, Business Intelligence Manager.

Pricewise werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met 
Stefan van Egmond via stefan.vanegmond@topofminds.com.

Contact

Stefan van Egmond Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Senior Datawarehouse Engineer

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Senior Datawarehouse Engineer

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Senior Datawarehouse Engineer

Vraag over deze vacature? Vraag het Stefan van Egmond

Volgende vacature
Chief Commercial OfficerKramp

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.