Senior Controller Supply Chain

Senior Controller Supply Chain

  • Finance
  • Consumer
  • Amsterdam
  • 556 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Suitsupply werkgeverspagina voor andere vacatures

Suitsupply is in 2000 opgericht als webwinkel met één ophaalpunt: de winkel boven de A4. Inmiddels zijn er meer dan 80 winkels, levert de webshop aan trendy mannen en vrouwen over de hele wereld, kunnen klanten zich abonneren op de Office Box en is retourneren altijd mogelijk. Met de andere woorden: de supply chain is onvoorstelbaar complex. De Senior Controller Supply Chain brengt orde in dit labyrint van geld- en goederenstromen, ruimt obstakels uit de weg en geeft advies aan de Directie voor verdere internationale uitbreiding en (online) investeringen.

Suitsupply in topvorm

Suitsupply laat al jaren op rij tweecijferige groei zien. En het zou niemand verbazend als de omzet voor 2020 nóg een keer verdubbelt. Deze groei is de uitkomst van een succesformule bestaande uit vijf factoren.

[toggle title_open=”Sluit” title_closed=”De succesformule van Suitsupply” hide=”yes” border=”yes” style=”white” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Read More” read_less_text=”Read Less” include_excerpt_html=”no”]

1. Kwaliteit – Suitsupply geniet wereldfaam sinds een criticus van de Wall Street Journal in 2012 opmerkte dat de maatpakken van Suitsupply qua kwaliteit en pasvorm niet onder doen voor die van Armani, maar slechts een vijfde van de prijs kosten.

2. Prijs – Suitsupply heeft een verticaal geïntegreerd businessmodel; alle stappen binnen de supply chain heeft Suitsupply zelf in handen. Hierdoor kan de prijs laag blijven.

3. Service – Winkels zijn goed bereikbaar en het winkelpersoneel is via een integraal dashboard al op de hoogte van jouw maten en stijl nog voordat je weet wat je wilt passen. Online bestellen is ook mogelijk, net als persoonlijk stijladvies via WhatsApp. En je kunt altijd alle producten retourneren.

4. Omnichannel – Suitsupply investeert flink in het openen van nieuwe winkels en breidt tegelijkertijd het aantal online kanalen uit. Het streven is om de beste omnichannel retailer ter wereld te worden. De uitdaging is het naadloos op elkaar laten aansluiten van de verschillende kanalen en het integreren van alle datastromen.

5. Marketing – Aansprekende reclamecampagnes zijn kenmerkend voor Suitsupply en genereren altijd de nodige buzz rond lancering. Dat Suitsupply een merk is met karakter, is een understatement.[/toggle]

Afdeling Finance

De internationale groei gaat steeds sneller en de ontwikkeling tot volwaardig omnichannel speler wordt zichtbaar. Daarom zijn focus, strakke budgettering en voorspelbaarheid in kasstromen belangrijker dan ooit. Begin 2017 is David Dijkhuis (voormalig investment banker bij Bank of America/Merrill Lynch) aangenomen als CFO.

“Onze finance afdeling gaat door een transformatie. Een mooi moment om in te stappen en Suitsupply mee klaar te stomen voor de enorme groei die ons te wachten staat.” – David Dijkhuis, CFO

Aan Dijkhuis rapporteren Michel van Lingen (Corporate Finance), Wiebe Wijnia (Financial Control) en Marinka Phaff (Business Control). De Senior Controller Supply Chain zal gaan rapporteren aan Phaff en stuurt zelf vijf Supply Chain Controllers aan.

Vacature Senior Controller Supply Chain

De positie van Senior Controller Supply Chain is nieuw. Op dit moment is een team van vijf Supply Chain Controllers verantwoordelijk voor alle internationale kasstromen binnen de hele keten – van de levering vanuit Italië tot aan een retourpakket vanuit de consument. Wat de Senior Controller toevoegt is structuur en visie. Hij/zij zorgt dat er beter zicht komt op hoe goederen- en financiële stromen bewegen, waar eventuele bottlenecks zich bevinden, waar kapitaal onnodig verloren gaat en waar kansen voor optimalisatie liggen.

In de eerste paar maanden zal de Senior Controller zich verdiepen in alle verschillende datasets om te komen tot de juiste inzichten. Deze inzichten worden vertaald naar een heldere langetermijnstrategie met concrete KPI’s en duidelijke plannen. Dit wordt in samenwerking met het team geïmplementeerd.

Supply Chain van Suitsupply

De (internationale) supply chain van Suitsupply is complex. Naast confectiepakken verkoopt Suitsupply ook pakken die op maat gemaakt worden in Italië. Het logistieke proces rondom confectiepakken is vrij eenvoudig: van elke collectie moet een X-aantal items in alle winkels hangen voor datum Y. Maar van maatpakken wordt elke keer slechts één uniek pak gemaakt, de kosten (voor logistiek) per pak zijn dus hoger. Daarnaast is het lastiger voorspellen hoeveel pakken er op jaarbasis besteld worden en in welk deel van de wereld. De combinatie van beide stromen én de internationale scope maakt het werk van de Senior Controller uitdagend.

Een tweede complexiteit is de veelzijdigheid aan verkoopkanalen en de bijbehorende service die Suitsupply hun klanten wil bieden. Immers, bestellen kan via de webshop, instagram, online chat en WhatsApp. Bezorgen kan thuis of in de winkel. En retourneren kan altijd. Veel verschillende potentiële knooppunten en allerlei opties voor optimalisatie.

Picture this: via WhatsApp wordt een bestelling gedaan voor een maatpak. De maten zijn bekend want dit is een trouwe klant. De kleermaker in Italië kan dus alvast aan de slag. Een uur later worden online nog twee ‘standaard’ blauwe hemden, een das en sokken toegevoegd aan het winkelmandje. De klant betaalt via de online check-out. In het warehouse worden alle producten bij elkaar verzameld. Het pakket wordt in een winkel bezorgd en vervolgens stuurt de klant één besteld item terug omdat hij toch liever donkerblauwe sokken had in plaats van lichtblauwe. Die donkerblauwe sokken wil de klant wel thuisbezorgd hebben, want hij hoorde in de winkel dat dat ook mogelijk was. Een paar dagen later ontvangt hij zijn sokken en drie weken later volgt het maatpak. Hoeveel goederen- en geldstromen, ophaal- en verzamelpunten zijn gemoeid met deze ene bestelling? Vermenigvuldig dit aantal met tienduizenden bestellingen per dag en je begrijpt de uitdaging waar de Senior Controller voor staat.

Contact

Senior Controller Supply Chain Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.