Senior Controller Buying

Senior Controller Buying

  • Finance
  • Consumer
  • Amsterdam
  • 414 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Suitsupply werkgeverspagina voor andere vacatures

Suitsupply is hofleverancier van het Olympisch team, steekt het Nederlands elftal in een mooi jasje en natuurlijk is Jort Kelder vaste klant. Maar ook de ‘gewone’ Nederlandse professional is alom vertegenwoordigd in de klantendatabase. Al deze verschillende klanten zijn lovend over de kwaliteit van de pakken van Suitsupply. Het kunnen waarborgen van die maatstaf valt of staat met de inkoop van de juiste stoffen en garen. De Senior Controller Buying optimaliseert het inkoopproces in nauwe samenwerking met een team van Controllers en Inkopers.

Suitsupply

Suitsupply heeft wereldwijd zo’n tachtig winkels (and counting) en is actief in vijftien landen. Het online kanaal groeit tegelijkertijd net zo hard mee. Klanten kunnen wereldwijd bestellen via de website, WhatApp of instagram. Ook nieuwe concepten zoals het sokken-abonnement en The Box Office worden in rap tempo ontwikkeld en gelanceerd. Als kers op de taart is recent een vrouwenlijn aan de collectie toegevoegd: Suistudio.

De totale omzet van Suitsupply reikt boven de tweehonderd miljoen euro en groeit met dertig procent per jaar. Snelle groei en de bijbehorende succesverhalen zijn één kant van medaille. De andere kant staat voor de interne uitdagingen die deze groeischeuten met zich meebrengen. Voor de afdeling Finance ligt er een kans om het voortouw te nemen in de professionalisering. Daarom wordt versterking aangetrokken.

Finance bij Suitsupply

Dat Suitsupply hard groeit is een understatement. De groei van Suitsupply gaat over landsgrenzen, kanalen en verwachtingen heen. Het is zowel uitbreiding van het bestaande als ontginning van nieuwe terreinen. Het is offline: elke maand opent ergens ter wereld wel een nieuwe Suitsupply winkel. En online: de webshop breidt uit met nieuwe services en andere kanalen.

Vanuit financeperspectief vraagt deze groei om voorspelbaarheid, grip op kasstromen en strakke budgettering. Om alle aspecten van het finance-apparaat op orde te krijgen is David Dijkhuis (voormalig investment banker) begin 2017 aangenomen als CFO. Aan de CFO rapporteren drie ervaren financials voor Financial Control, Corporate Control en Business Control. De Financial Controller en de Corporate Controller hebben meegebouwd aan het huidig succes van Suitsupply. De Head of Business Control (Marinka Phaff) start in november 2017.

Phaff heeft drie direct reports: Head of Store Operations, de Senior Controller Supply Chain en de Senior Controller Buying.

Vacature voor Senior Controller Buying

Op dit moment is een team van vijf Buying Controllers verantwoordelijk voor alle financiële control in en om het proces van inkoop. Zij ondersteunen de Buyers bij het inkopen van de stoffen voor de pakken van Suitsupply en Suistudio, maar ook voor de inkoop van media en bijvoorbeeld de winkelinrichting.

De uitdaging voor de Senior Controller Buying is om het hele proces van inkoop verder te optimaliseren. Hij/zij ontwikkelt op basis van diepe data-analyses een langetermijnstrategie gericht op groei.

 

De Senior Controller Buying zorgt nog betere grip op de huidige kasstromen en vertaalt dat naar adviezen voor het MT. De Senior Controller Buying schakelt daarin zowel met de CFO als met de Head of Buying die het team van Buyers (sales) aanstuurt.

Contact

Senior Controller Buying Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.