Senior Consultant

Senior Consultant

 • Strategy
 • Consulting
 • Utrecht
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 3250 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Stevin werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Minimaal 5 jaar ervaring
 • Als Business-, Management- of Strategieconsultant
 • Sterke beheersing van de ‘consulting-toolkit’
 • Nieuwsgierig en ondernemend
 • Mensgericht
 • Ambitieus en resultaatgericht
 • Achtergrond in technologie (bijv. vanuit werk of studie)

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannelijke kandidaten al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Stevin adviseert organisaties bij grote vraagstukken op het snijvlak tussen (infrastructurele) technologie, innovatie en strategie. Stevin-consultants voegen waarde toe door in het grote plaatje de juiste verbanden te leggen, gecombineerd met het inzetten van de interne expertise op het gebied van zaken als logistiek, assetmanagement, databeheer en duurzaamheid. Stevin heeft behoefte aan Senior Consultants, die een impuls geven aan zowel projectleiderschap als business-development.

Over Stevin

Consultingbureau Stevin is gespecialiseerd in technologische en organisatorische transitievraagstukken in de publieke infrastructuur. Bijvoorbeeld op het gebied van (data-)veiligheid, betrouwbaarheid, digitalisering en verduurzaming, bij bedrijven in de water- of energiesector, het openbaar vervoer en overheden. De te verwezenlijken innovaties vragen van deze organisaties doe- en denkkracht. Stevin adviseert over de optimale inzet en vormgeving van deze doe- en denkkracht. Door strategische visie te vertalen naar dagelijkse uitvoerbaarheid en door de menselijke kant te integreren met de inhoudelijk kant bij de implementatie, realiseert Stevin toekomstbestendige impact.

Of het nu gaat om het inzetten van camera’s op NS-treinen om incidenten op het spoor nauwkeuriger te analyseren (waarbij privacywet- en regelgeving de niet-technologische kaders stelt); het adviseren van de gemeente Amsterdam bij het vernieuwen van kades en bruggen en het daarop inrichten van haar asset management-organisatie; of het herinrichten van de busterminal boven Amsterdam Centraal zodat niet alleen bussen, maar ook schepen elektrisch kunnen laden: Stevin ondersteunt klanten met een specifieke invulling en gegarandeerd resultaat.

Scherp, betrokken, sportief en met durf
Stevin is een sterk door waarden gedreven organisatie. De circa 40 consultants die er werken delen de vier kernwaarden: scherp, betrokken, sportief en durf.

De scherpte zit hem in de uitvoering van het consultancy-vak in combinatie met het inzetten van technologische kennis, die veel Stevin-consultants vanuit hun studie meebrengen. Of ze nu rechtstreeks vanuit de universiteit bij Stevin terecht zijn gekomen, of het adviseursvak eerst elders hebben geleerd – intelligentie is de gemene deler.

Betrokkenheid uit zich bij Stevin-consultants in de eerste plaats in de relaties die zij met klanten opbouwen. Maar een belangrijke pijler is daarnaast ook Stevins aandacht voor professionele ontwikkeling én betrokkenheid van alle medewerkers bij de ontwikkeling en groei van Stevin. Stevin is ingericht conform zelfsorganisatieprincipes ( de Holacracy-methode), en medewerkers spelen een actieve rol in de verschillende cirkels gericht op het managen en ontwikkelen van de interne organisatie.

Sportiviteit houdt verband met de ondernemende en energieke mentaliteit van Stevin-consultants. Een Stevin-team staat er op om op respectvolle wijze te winnen, voor en met de klant. Succes behoort aan het hele team toe en wordt gevierd. Maar het letterlijk samen sporten (pre- en post-COVID) valt uiteraard ook onder deze noemer.

Durf, tenslotte, uit zich in het aangaan van grote en complexe uitdagingen bij maatschappelijk relevante organisaties; het met beide handen aanpakken van ontwikkelmogelijkheden; en het inzetten en uitbreiden van netwerk en (klant)relaties om de organisatie te helpen groeien en de kwaliteit hoog te houden.

‘Iemand die direct na de studie bij ons is begonnen en nu, zes jaar later, vertrekt om elders een afdeling van 50 fte te gaan leiden – dat is enerzijds verschrikkelijk jammer voor Stevin, maar anderzijds het allerbeste compliment dat je kunt bedenken. Het is een bewijs van de enorme groeimogelijkheden die wij bieden, en de kwaliteit en potentie van onze mensen.’ – Jelmer de Wilde, Directeur Stevin

Vacature: Senior Consultant

Stevin is de afgelopen jaren flink gegroeid en telt nu zo’n 40 consultants. Om verder te kunnen uitbreiden is er vooral behoefte aan ervaren consultants, die de consulting-toolkit uitstekend beheersen. Door te structureren, conceptualiseren, synthetiseren, strakke projectplannen te maken en te sturen op de uitvoering hiervan geven de Senior Consultants richting aan het werk van de minder ervaren collega’s. Niet onbelangrijk is hierbij ook het coachen van die junior collega’s op dezelfde vaardigheden. Om verder te groeien moet immers ook het intern opleiden van junior consultants – learning on the job – in goede handen zijn.

De Senior Consultant heeft tenminste vijf jaar ervaring (of meer) in consulting, in projectmanagement in een technologische sector, of een combinatie daarvan. En zij/hij is succesvol dankzij een ondernemende houding en het durven inzetten van het eigen netwerk. De Senior Consultant toont ambitie en een ‘growth mindset’ en heeft energie voor zowel de projectmatige als de sociale kant van het werk. Voor dat laatste wordt overigens goed gezorgd. De Stevin-kantoorvilla vlakbij Utrecht Centraal is de perfecte ruimte om tussen klantafspraken door even alle gedachten te ordenen of te lunchen met collega’s.

‘Het bijzondere aan Stevin is dat het team echt als familie voelt. Enerzijds komt dat doordat we een platte organisatie zijn waar iedereen veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid krijgt. Anderzijds ligt dat aan de work-life-balance. Ja, wij werken soms ook 50 uur, maar daarvan gebruiken we 10 uur voor leuke dingen zoals samen sporten en (post-COVID) vrijdagmiddagborrels en barbecues in de tuin.’ – Albert-Jan Egmond, Directeur en oprichter Stevin

Interesse?

Stevin werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Catherine Visch via catherinevisch@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.