Senior Consultant Manufacturing Excellence

Senior Consultant Manufacturing Excellence

 • Operations
 • Consulting
 • Amsterdam
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 2669 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de EY werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • 3+ jaar ervaring in consulting of de industrie
 • Ervaring met operational excellence binnen manufacturing
 • Communicatief
 • Analytisch
 • Hands-on

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannelijke kandidaten al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Waar veel consultants zich in pak of plooirok op de Zuidas voortbewegen, is de Senior Consultant Manufacturing Excellence van EY regelmatig in een geel hesje op de werkvloer te vinden. Vanuit het hart van de productie analyseert zij/hij hoe productieprocessen geoptimaliseerd kunnen worden, vertaalt dit naar concrete verbetersuggesties en begeleidt vervolgens het implementatietraject.

Over EY

EY is wereldwijd leider op het gebied van (tech) Consultancy, Assurance, Tax & Transactions. De ambitie liegt er niet om: ’building a better working world’. Door uitdagingen van klanten te tackelen, hoopt EY het verschil te kunnen maken. Niet alleen voor de betreffende organisatie, maar voor de hele samenleving.

De wil om impact te maken is ook een belangrijk drijfveer voor het Manufacturing Excellenceteam. Dit team is onderdeel van de afdeling Supply Chain & Operations (SC&O) – 40 fte – dat zich richt op thema’s als het transformeren en (her)ontwerpen van de operatie, supply chains, (smart) factories, logistiek en warehousing.

Geen one-off verbetering, maar overall ownership
Het Manufacturing Excellenceteam richt zich feitelijk op alles wat er binnen de muren van een fabriek gebeurt. Zorgvuldig neemt het internationale team (10 fte – and counting) alle productieprocessen en de performance onder de loep, bestudeert waar efficiëntie en productiviteit verloren gaan en levert na deze zorgvuldige assessment helder advies over hoe de fabriek richting operational excellence kan bewegen. Daar houdt het niet op, integendeel: EY neemt vervolgens ook de implementatie van de optimalisatietrajecten voor haar rekening. Door klanten eigenaar van de nieuwe processen en manier van werken te laten worden, zorgt EY ervoor dat het niet bij one-off procesverbeteringen blijft, maar leidt tot blijvende hogere efficiëntie, productiviteit en overall performance.

Manufacturing meets digital
Aangezien digitalisering in productie vandaag de dag een steeds prominentere rol speelt, trekt het Manufacturing Excellenceteam in de dagelijkse praktijk nauw op met het Digital-team. Klanten bevinden zich in heel Europa en variëren van partijen uit de automotive-, chemische- en voedselindustrie, consumer goods en pharma – en alles daartussenin. Het aantal klanten en projecten neemt in rap tempo toe. Om die groei te kunnen faciliteren en te versnellen, trekt het team een proactieve Senior Consultant met ervaring in supply chain management en/of operational excellence aan.

Vacature: Senior Consultant Manufacturing Excellence

De Senior Consultant Manufacturing Excellence opereert letterlijk en figuurlijk in het hart van de operatie. Tussen de ronkende machines, daar waar de operators aan het werk zijn, is de Senior Consultant Manufacturing Excellence dat ook. Zij/hij spreekt iedereen die een rol in het proces heeft – van operators tot engineers, tot de fabrieksdirecteur – en brengt op basis van een grondige analyse zaken helder in kaart. Dat beperkt zich niet alleen tot productieprocessen, maar bestrijkt ook zaken als maintenance, kwaliteit en veiligheid binnen de fabriek. Bij alles wat zij/hij doet, is de Senior Consultant Manufacturing Excellence op zoek naar continuous improvement om productieprocessen schaalbaar en blijvend te optimaliseren.

Passie voor mensen en manufacturing
Een proactieve, daadkrachtige houding is een must. De Senior Consultant Manufacturing Excellence neemt echt ownership over een project, en weet wat nodig is om mensen daarin met zich mee te krijgen. Sterke communicatieve vaardigheden en een goed aanpassingsvermogen zijn onmisbaar: in elk gesprek en met elke gesprekspartner raakt de Senior Consultant Manufacturing Excellence de juiste toon en toont zij/hij zich een plezierig en waardig gesprekspartner. Zij/hij ziet die interactie op de werkvloer niet alleen als een ‘noodzakelijk kwaad’ om productieprocessen te kunnen doorgronden, maar is tegelijkertijd ook iets waar de Senior Consultant Manufacturing Excellence energie van krijgt en wat zij/hij echt leuk vindt. Zonder passie voor manufacturing is dat een uitdaging. Ervaring met methodes als Lean Six Sigma en TPM is een pre, net als het beheersen van een andere (Europese) taal dan Nederlands en Engels.

Analytisch en mensgericht
De rol is een uitgelezen kans voor een ambitieuze, proactieve teamplayer met een scherp oog voor detail. Naast een analytisch brein, blinkt de ideale kandidaat uit ook in communicatieve- en consultingvaardigheden. Die combinatie stelt haar/hem in staat om elke fabriek van A tot Z te begeleiden in hun journey naar operational excellence. De Senior Consultant Manufacturing Excellence is een groot deel van de tijd onderweg in binnen- en buitenland. Een uitdagende rol binnen een high-performing organisatie waarin het tempo ligt, net als de leercurve en doorgroeimogelijkheden.

“Het Manufacturing Excellenceteam groeit enorm hard, evenals het aantal klanten en projecten dat het bedient. Als Senior Consultant Manufacturing Excellence kun je heel veel aan dit team bijdragen, maar er tegelijkertijd ook enorm veel van leren.” – Paolo Fornaciari, Associate Partner Supply Chain & Operations

 

Interesse?

EY werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian den Dekker via vivian.dendekker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.