Senior Consultant

Senior Consultant

 • Operations
 • Consulting
 • Eco
 • Schiphol
 • Gepubliceerd op: 22 februari 2023
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 2692 views

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf drie jaar ervaring
 • In managementconsulting
 • Binnen operational excellence en/of continuous improvement
 • Gedreven om duurzame impact te maken
 • Stakeholdermanagement

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Been Management Consulting heeft een missie: eind 2024 moeten al haar projecten gericht zijn op impact-improvement. Het is tekenend voor de organisatie en de consultants die er werken dat duurzaamheid geen vaag doel is maar een concreet streven. De Senior Consultant begeleidt middelgrote bedrijven en grote multinationals succesvol naar een duurzame toekomst.

Over Been Management Consulting

De wereld staat voor een aantal grote, complexe maatschappelijke uitdagingen, onder meer op het gebied van energie, zorg en voedsel. Volgens Been Management Consulting zijn bedrijven bij uitstek in staat om in deze transities het verschil te maken. Dat hoeft volgens hen niet ten koste te gaan van winstmaximalisatie en groei, maar vereist vooral een andere benadering van het bedrijfsmodel en onderliggende systemen. Business as a force for good: winst en groei combineren met positieve impact, dat is volgens Been Management Consulting de crux. Het team begeleidt uiteenlopende bedrijven in de fundamentele verandering in denken en doen die dat mogelijk maakt.

Sinds de oprichting in 2010 begeleidden consultants van Been Management Consulting talloze bedrijven op weg naar toekomstbestendigheid. Partijen als Schiphol, Huhtamaki, ERIKS, Enexis en Transdev klopten bij Been Management Consulting aan voor ondersteuning of advies in het opzetten, vormgeven of implementeren van hun duurzaamheidsstrategie. Van een eerste oriëntatie op het thema duurzaamheid tot een concreet traject om de B Corp-status te krijgen: Been Management Consulting ondersteunt bedrijven in hun missie.

Bij alle klanten sturen de gedreven consultants van Been Management Consulting op systemic change van de organisatie, medewerkers en stakeholders. Toekomstbestendigheid is het doel, maar alleen als dat gepaard gaat met positieve impact op de mens en de wereld om ons heen. De oprechte wens om de duurzaamheidstransitie te versnellen zit diep verankerd in het DNA van Been Management Consulting en alle mensen die er werken.

Vacature: Senior Consultant

De Senior Consultant helpt bedrijven in verschillende fasen van het transitietraject. Wat klanten gemeen hebben, is dat ze volop bezig zijn met een duurzaamheidsstrategie, ook al zitten ze veelal in een ander stadium van het traject. Been Management Consulting begeleidt ze in verschillende fasen op weg naar een toekomst waarin groei en positieve impact op de wereld hand in hand gaan. Of, om een eigen metafoor te gebruiken: Been Management Consulting begeleidt klanten in hun avontuurlijke expeditie op weg naar de top van de berg – de ultieme route naar een toekomstbestendige business en een betere wereld.

In sommige expedities ligt de focus op het definiëren en vormen van de duurzaamheidsstrategie, terwijl in andere trajecten het vizier gericht is op het verbeteren van prestaties. Bij weer andere projecten voert het transformationele aspect de boventoon: hier zijn consultants vooral bezig met het laten landen van de duurzaamheidsstrategie in de organisatie en daarvoor draagvlak te creëren onder de medewerkers.

Been Management Consulting heeft 25 consultants in vaste dienst – verdeeld over de drie transities: voedsel, zorg en energie – en werkt daarnaast met een flexibele schil van zo’n vijftien consultants. Consultants van Been Management Consulting zijn geen types die vanaf de zijlijn advies geven maar gaan echt midden in de organisatie staan. Samen met de klant zet het team zich gepassioneerd in om de gestelde doelen te bereiken. Die betrokken en bevlogen werkwijze past ook bij de Senior Consultant, die alle ruimte krijgt om zelfstandig (deel)projecten onder haar/zijn hoede te nemen en uit te voeren.

Ingrijpende veranderingen
Veranderingen die de Senior Consultant teweegbrengt, zijn vaak ingrijpend en raken alle lagen van een organisatie. Dat vereist lef, zowel van de klant als van de consultant. Ook beschikt de Senior Consultant over de analytische, sociale en communicatieve vaardigheden om een vraagstuk vanuit verschillende perspectieven te bekijken en zaken goed en helder over de bühne te krijgen.

Als Senior Consultant kun je bij ons duurzaamheid in je werk echt op de eerste plaats zetten. Toekomstbestendige bedrijven en een betere wereld: daar gaan we voor de volle 100% voor. Met lef om nieuwe dingen te proberen, onbekende paden te bewandelen en soms voor de troepen uit te lopen.” – Roel Beentjes, Managing Director en founder

Deze functie vormt een mooie kans voor een gedreven consultant met enkele jaren ervaring in het verbeteren van bedrijfsprestaties en nu graag aan duurzaamheidstransities wil werken. Natuurlijk beschikt de ideale kandidaat over de hard skills om analyses te maken en processen gestructureerd in kaart te brengen, maar zij/hij heeft ook de soft skills om mensen in de hele organisatie aan zich te binden en te overtuigen. Niet alleen omdat dat nou eenmaal is wat een Senior Consultant doet, maar ook omdat de kandidaat intrinsiek gedreven is om de ambitieuze missie van Been Management Consulting te verwezenlijken.

 

Interesse?

Been Management Consulting werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Senior Consultant

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.