Senior Category Marketeer

Senior Category Marketeer

  • Amersfoort
  • 446 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Senior Category Marketeer werkgeverspagina voor andere vacatures

FrieslandCampina Foodservice

In 2014 zijn de Nederlandse activiteiten van FrieslandCampina Professional en out-of-home samengevoegd tot FrieslandCampina Foodservice. Deze afdeling levert kookroom en boter aan bakkers, koks en cateraars en merken als Optimel, Vifit en Chocomel aan stations, hotels en tankstations. De uitdaging is om de merkbeleving van deze producten voor de consument overal gelijk te houden. Tegelijkertijd is de concurrentie pittig, tussen zuiveldranken onderling maar ook van frisdranken. Het gaat om het moment van aankoop en het verschil tussen een blikje Coca-Cola en een pakje Optimel op een tankstation wordt dan ineens een stuk kleiner. Het is de ambitie van FrieslandCampina om haar zuiveldranken onderscheidend en zichtbaar te profileren in de gehele out-of-home markt. Dit is een van de kerntaken van de Senior Category Marketeer.

Senior Category Marketeer

De Senior Category Marketeer ontwikkelt en implementeert de strategie om drinkzuivel van FrieslandCampina zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen in het out-of-homekanaal. Om de strategie waar te maken schakelt de Senior Category Marketeer op verschillende niveaus met inkopers zoals Sligro, Makro, Shell en de Efteling. Saskia de Jong (Category Development Manager Fresh Dairy & Juices): “Out-of-home vereist een eigen aanpak, vanwege de verschillende schakels in de keten en partners. Het is een dynamisch kanaal waar nog veel mogelijk is.”

Type werkzaamheden

De Senior Category Marketeer is verantwoordelijk voor Campina, Optimel, Vifit, Boer en Land en Goedemorgen. Als expert in de categorie indentificeert de Senior Category Marketeer kansen in de markt op het gebied van NPD, ontwikkelt communicatie- en activatiecampagnes en maakt bestaande (retail)materialen geschikt voor het out-of-homekanaal.

Team

Onder de Marketing Manager Foodservice (Jan van Lokven) vallen drie Category Development Managers waarvan Saskia de Jong er één is. Zij is verantwoordelijk voor de categorie verse zuiveldranken en juices. In haar team zitten naast de twee Category Marketeers een Senior Trade Marketeer en drie Channel Marketeers.

Profiel

De ideale kandidaat is een ondernemer met goede projectmanagementvaardigheden. De Senior Category Marketeer is creatief en strategisch en kan zich goed verdiepen in klant én consument. Ervaring met marketing en het out-of-homekanaal zijn essentieel om direct veel impact te hebben.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.