Senior Category Manager

Senior Category Manager

  • Consumer
  • De Meern
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 2407 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Mediq werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf 8 jaar commerciële ervaring
  • Minimaal 3 jaar ervaring met categoriemanagement
  • Kennis van de zorgsector
  • Analytisch
  • Leiderschapsvaardigheden

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Mediq helpt zorgverleners de gezondheid van mensen te verbeteren met hoogwaardige, patiëntgerichte zorg. De Senior Category Manager draagt de verantwoordelijkheid om haar/zijn categorie naar een hoger niveau te tillen, door een helder strategisch plan op te stellen en het team verder te ontwikkelen.

Over Mediq

De zorgsector staat voor enorme uitdagingen. Terwijl de kwaliteit van de zorg aanzienlijk blijft verbeteren, leidt de vergrijzing tot schaalvergroting en toenemende complexiteit voor de zorgverleners. Als partner van patiënten en zorginstellingen – van ziekenhuizen en thuiszorg tot huisartsen en apotheken – transformeert Mediq de branche. Ondersteund door Advent International, een wereldwijde PE-investeerder, ligt de focus op het leveren van medische hulpmiddelen en oplossingen en het ontwikkelen van nieuwe behandelingen en innovatieve e-health-concepten met als doel de patiëntervaring en gezondheidsresultaten te verbeteren en de kosten te verlagen.

De producten, online diensten, kennis en logistieke oplossingen van Mediq verlichten ook de druk op zorgprofessionals en ondersteunen patiënten met chronische ziekten en ernstige gezondheidsproblemen met hun dagelijkse zorg. Het portfolio omvat technologische ziekenhuisoplossingen, medische disposables en apparatuur en thuiszorgproducten voor diabetes, wond-, voeding-, incontinentie-, stoma- en infuustherapieën en ademhalingszorg.
Mediq heeft ongeveer drieduizend mensen in dienst in dertien landen, verdeeld over de volgende clusters: de Benelux, de DACH-regioen Scandinavië plus de Baltische staten. Dankzij organische groei en gerichte overnames breidt Mediq in heel Europa uit om door schaalvoordelen en innovaties meer zorginstellingen en zorgprofessionals te helpen de resultaten te verbeteren en de zorg betaalbaar te houden

Vacature: Senior Category Manager

De Senior Category Manager rapporteert aan de Directeur Marketing & Category Management en stuurt een team aan van productmanagers en zorgdeskundigen. Daarnaast zijn er productcontentmedewerkers en een business analist die ondersteuning bieden op het vlak van data-entry, analyses en systemen.

De Senior Category Manager draagt de verantwoordelijkheid voor het assortiment en de financiële resultaten van haar/zijn categorie en kan een duidelijke visie ontwikkelen en uitdragen. Categoriemanagement bij Mediq is complex en uitdagend door de brede scope – zowel B2C als B2B – als door de veelheid aan producten. Dat vraagt om een leider die goed het overzicht kan bewaren. Gebaseerd op gedegen marktanalyse en concurrentiescans stelt zij/hij een helder strategisch plan op dat sterk is gericht op klantbehoeften en margeoptimalisatie. Bovendien zorgt zij/hij ervoor dat dit plan binnen de organisatie met alle betrokkenen wordt afgestemd en breed wordt gedragen. De Senior Category Manager werkt binnen de matrixorganisatie nauw samen met Marketing, Sales, E-business, Supply Chain en Klantcontact zodat de end-to-end klantreis, de portfoliostrategie en de commerciële voorwaarden goed op elkaar aansluiten. Behendig stakeholdermanagement – niet alleen intern, maar ook extern en met het Global Category Team – is voor deze rol dan ook essentieel.

“Mediq biedt veel vrijheid om verantwoordelijkheid te nemen en de rol naar eigen inzicht te ontwikkelen. De dynamiek binnen onze organisatie en de branche en de breedte van de rol, waarbij je de hele klantreis van de categorie overziet, maken deze functie zo interessant.” – Marcia Luijendijk, Directeur Category Management

De Senior Category Manager is analytisch en resultaat gedreven. De financiële prestaties van de categorie, budgetbepaling en de rationalisatie van het productportfolio zijn allemaal zaken waar zij/hij zich maandelijks mee bezighoudt. Het meenemen van de organisatie in de strategische plannen en het presenteren van de categorieresultaten aan het MT is iets wat zij/hij graag doet. Daarnaast is een belangrijk aandachtspunt het verder ontwikkelen van de strategische competenties en cohesie binnen het categorieteam. Deze leider is een teamplayer maar ook een coach die het beste uit het team naar boven weet te halen. Met gerichte feedback en aandacht voor zowel successen als ontwikkelpunten weet zij/hij het team te enthousiasmeren, te motiveren en naar een hoger niveau te tillen.

 

Interesse?

Mediq werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Wiebe Smit via wiebe.smit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Senior Category Manager Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.