Senior Category Marketeer

Senior Category Marketeer

 • Sales
 • Consumer
 • Utrecht
 • 680 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de JACOBS DOUWE EGBERTS werkgeverspagina voor andere vacatures

Werken bij JACOBS DOUWE EGBERTS

Na een carrière bij BCG, Procter & Gamble en Coca-Cola Enterprises begon John Brands in 2015 als General Manager Retail bij JACOBS DOUWE EGBERTS (JDE). “Mijn prioriteiten zijn een sterk team neerzetten en samen met klanten solide plannen voor de toekomst ontwikkelen. Ik stimuleer mijn team om zelf initiatieven te nemen om de Nederlandse markt zo goed mogelijk te bedienen” (lees het hele interview).

Sinds het aantreden van John, zijn er meerdere wijzigingen doorgevoerd bij JDE Retail, de verplaatsing van Trade Marketing (6 FTE) naar de marketingafdeling is er één van. De marketingafdeling wordt sinds twee maanden aangestuurd door Marketing Director Mariken Kimmels-Mares.

Trade Marketing

De afdeling Trade Marketing is ingedeeld per klant. Grote retailers als Albert Heijn, Jumbo en Superunie werken intensief samen met hun toegewijde category marketing specialist bij JDE om de vijf segmenten van de koffiecategorie (filter, bonen, pads, capsules, en oploskoffie) te laten groeien. Dankzij deze hechte samenwerking won JDE in 2016 de Indistributie-award voor beste handelspartner in de categorie kruidenierswaren. Binnen dit team is JDE op zoek naar een ervaring Senior Category Marketeer.

Senior Category Manager

De Senior Category Manager is objectief sparringpartner voor de category managers bij Albert Heijn. Binnen JDE heeft de Senior Category Manager een proactieve rol in het ontwikkelen van een omnichannel visie en strategie voor één of meer segmenten binnen de koffiecategorie. De grootste groeikansen liggen online. De SCM is samen met een consultancy bureau in de lead voor het kapitaliseren hiervan.

Koffiecategorie bij Albert Heijn

Als preferred partner van Albert Heijn helpt JDE om de gehele categorie te laten groeien. De Trade Marketing afdeling van JDE is dan ook nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de schapvisie achter de schapmutatie die in week 7 van dit jaar zal worden uitgerold. De SCM heeft in dergelijke trajecten een dubbele rol: visionair en projectleider. Klantcontact is dus zeer belangrijk, maar de SCM blijft objectief, dus zal nooit op de stoel van de accountmanager zitten. Presentaties en werksessies met de retailer organiseert de SCM in het state-of-the-art Shopper Innovation Centre van JDE, waar schapindelingen kunnen worden getest. Daarbij kan de SCM rekenen op ondersteuning vanuit Field Sales.

Type werkzaamheden

Het zwaartepunt ligt bij categoriedenken op strategisch niveau, en vertaalt deze naar een tailor-made advies voor Albert Heijn. De SCM is ook hands-on betrokken bij innovaties lanceren, activaties en POS ontwikkelen. Er is veel data beschikbaar, evenals ruim budget om verder shopperonderzoek uit te laten voeren. De SCM besteedt het data-crunchen uit aan een specialist, maar blijft zelf verantwoordelijk voor het trekken van de juiste conclusies. De SCM werkt zelfstandig en rapporteert aan de Trade Marketing Manager Sabine Tolenaars.

Kandidaatsprofiel

De relatie met Albert Heijn is de basis waarop de SCM gaat bouwen, dus communicatievaardigheden, gunfactor en overtuigingskracht zijn cruciaal. De ideale kandidaat heeft minimaal zes jaar relevante ervaring binnen FMCG/Retail.

Persoonlijkheid

 • Sociaal
 • Beschikt over de gunfactor
 • Overtuigend

Ervaring

 • Marketing
 • gewerkt binnen FMCG / retail

Groeimogelijkheden

 • Trade Marketeer
 • Marketing Manager

Contact

Senior Category Marketeer Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.