Senior Campaign Manager

Senior Campaign Manager

 • Marketing
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 753 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de McDonald’s werkgeverspagina voor andere vacatures

I’m lovin’ it! Wie is er niet ooit bij McDonald’s geweest voor een Big Mac, een Cheeseburger of McNuggets? Tweederde van de Nederlanders komt regelmatig in een McDonald’s restaurant en wekelijks ontvangt de ‘Mac’ in Nederland 3 miljoen mensen. Een enorme doelgroep voor de nieuwe Senior Campaign Manager van McDonald’s.

Over McDonald’s

Het iconische, wereldberoemde merk heeft meer dan 34.000 restaurants in meer dan 100 landen. Daarmee is McDonald’s een van de grootste restaurantketens ter wereld. Het merendeel van de restaurants is in handen van lokale zelfstandige ondernemers, slechts 9% van de Nederlandse restaurants is van McDonald’s zelf. McDonald’s wil spontane geluksmomenten creëren door het bieden van fast- en freshfood waar je je goed bij voelt. Speerpunten van McDonald’s zijn duurzaamheid, transparantie en traceerbaarheid. In alle restaurants wordt alleen maar groene stroom gebruikt, het afval wordt 100% gerecycled en McDonald’s is heel open over de herkomst van haar producten. Ondanks het internationale karakter focust McDonald’s Nederland veel op lokale product development, de beleving in de restaurants en de lokale creatie van campagnes. Zo kreeg de lokale campagne voor de Maestro Burger recentelijk veel aandacht in de media.

Marketingcampagneteam

De afdeling Marketing, Communicatie & Consumer Insights van McDonald’s Nederland bestaat onder andere uit twee Marketing teams, beiden geleid door een Marketing Manager. Eén team focust zich op innovatie en food development en het andere team focust zich op campagnes. De Senior Campaign Manager is de meest senior functie in het team van de Marketing Manager Campaigns. Het team werkt nauw samen met verschillende partners, bestaande uit een reclamebureau, PR-bureau en een mediabureau. De meeste campagnes worden lokaal gemaakt en gericht op een specifieke doelgroep. In een hoog tempo en met een scherp oog voor detail werkt de Senior Campaign Manager aan meerdere campagnes tegelijkertijd. De looptijd van campagnes is meestal zes weken en er draaien zo’n 20 grotere en kleinere campagnes per jaar. Qua brand awareness kent McDonald’s geen gelijke: McDonald’s is altijd aanwezig, met zowel klassieke producten (Big Mac) als lokale producten (McKroket). Hierbij wordt nauw samengewerkt tussen beide marketing teams en de afdeling Product Development.

Focus op resultaten

De Senior Campaign Manager is de regisseur van de verschillende campagnes en stuurt de externe partners aan. Hij/zij kan gecreëerde campagnes beoordelen en begrijpt het hele medialandschap, van televisie tot online. Doel is om effectieve campagnes te draaien en franchise-ondernemers daarin mee te nemen voor een succesvolle doorvertaling. Het is een commerciële positie waar marketing en sales samenkomen. De waardegroei op de korte termijn komt voornamelijk voort uit upsell-mogelijkheden binnen de grote productmix van McDonald’s. De Senior Campaign Manager weet dit in de campagnes te integreren. Daarnaast werkt de Senior Campaign Manager een strategie uit voor de onderdelen van de portfolio. Bijvoorbeeld: hoe ontwikkelen we Ice & Drinks de komende jaren? Om de impact van campagnes te maximaliseren gebruikt de Senior Campaign Manager inzichten uit data. De Campaign Manager stuurt meerdere projecten tegelijk aan met strakke deadlines en begeleidt tegelijkertijd jonge marketeers in hun opleiding. De rol van Senior Campaign Manager past perfect bij iemand die de ambitie heeft om door te groeien naar het niveau van Marketing Manager.

Kandidaatsprofiel

 • Commercieel
 • Resultaatgericht
 • Daadkrachtig
 • Oog voor detail
 • Lokale marketingervaring
 • Campaign Management
 • Ervaring met het aansturen van media- en reclamebureaus

Contact

Senior Campaign Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.