Senior Business Development Controller

Senior Business Development Controller

 • Finance
 • Consumer
 • Veghel
 • 671 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Jumbo Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

In 2014 is Ton van Veen (CFO Jumbo Supermarkten) verkozen tot CFO van het jaar. Niet verrassend gezien de overnames en integraties van Super de Boer en  C1000. Recent is La Place aan het portfolio toegevoegd. Jumbo Supermarkten heeft inmiddels bijna 600 winkels en is daarmee de tweede supermarktketen van Nederland.

Jumbo Supermarkten

In 2015 groeide de omzet van het familiebedrijf met 30% naar 6,25 miljard euro. De supermarktketen beschikt nu over een marktaandeel van ~18,5%. Dit is met name te danken aan (het afronden van) de overname van C1000 en het openen van nieuwe winkels. Voor 2016 is 100 miljoen euro begroot voor nieuwe investeringen – onder andere in het online-kanaal. Volgens Ton van Veen zit groei, vooruitgang en innovatie in het DNA van Jumbo. Maar niet alleen in het DNA van de organisatie, het is ook terug te vinden in zijn eigen genen. Hij zegt:

“Ik ben een ondernemende CFO. Ik help het bedrijf om te groeien en dat is de boodschap die ik graag zou willen uitdragen aan collega’s.” 

Het Business Development Controlling team – onderdeel van de Finance-afdeling (circa 100 fte) – heeft een ondernemende houding en focust op het ontwikkelen van initiatieven die ten goede komen aan het verdienmodel van Jumbo.

Business Development Controlling team

Het Business Development Controlling team onder leiding van Esther Bastiaans (Hoofd Business Development Controlling en ex-Roland Berger) adviseert de afdelingen Formule & Innovatie, Marketing en is actief betrokken bij afdelingsoverstijgende projecten. De afdeling Formule & Innovatie houdt zich bezig met nieuwe innovaties die bijdragen aan de unieke Jumbo formule: Beste service + Grootste assortiment x Laagste prijs. Ze ontwikkelen beleid omtrent het verbeteren van de formule, implementeren strategische veranderingen en ontwikkelen innovatieve activiteiten. Zo is bijvoorbeeld ‘de Allerslimste Koop’ ontwikkeld en zijn recent jaaraanbiedingen geïntroduceerd. Hiermee zorgt Jumbo dat de concurrentiepositie op basis van prijs (de laagste prijs in de formule) gehandhaafd blijft – ook binnen de huismerken en producten die vaak in de aanbieding zijn bij de concurrentie.

Vacature voor een Senior Business Development Controller

Het beleid en de vraagstukken waar de afdelingen Formule & Innovatie en Marketing aan werken hebben direct invloed op de financiële resultaten van Jumbo en zijn gelijk zichtbaar op de winkelvloer. Een van de meest zichtbare posities binnen het Business Development Controlling team is de Senior Business Development Controller. Dit is een directe sparringpartner voor de strategiedirecteuren en voor Colette Cloosterman – Van Eerd (CCO).

De Senior Business Development Controller is verantwoordelijk voor de financiële kant van strategische plannen voor de Jumbo super- en foodmarkten die vanuit Formule & Innovatie worden geïnitieerd. Deze expert adviseert Formule & Innovatie bij het maken van strategische beslissingen door de plannen door te rekenen en suggesties voor verbetering aan te dragen. Het blijft echter niet bij rekenen, analyseren en adviseren – de Senior Business Development Controller is actief betrokken bij het opstellen van beleid, implementeren van de plannen en het borgen van de te behalen resultaten.

Deze controller buigt zich bijvoorbeeld over Jumbo’s vers-propositie. Het streven is een goed, onderscheidend en betaalbaar aanbod van verse producten. Door een deel centraal aan te leveren wil Jumbo meer grip krijgen op de houdbaarheid. De Senior Business Development Controller analyseert onder andere wat hiervan de financiële impact is op de omzet en marge, operationele en logistieke kosten. Om dit goed te kunnen onderbouwen is er veelvuldig contact met alle disciplines binnen het bedrijf – van Commercie tot Operatie. Esther Bastiaans:

“We denken altijd vanuit de klant. Hoe kunnen we onze klant nog beter bedienen? Waar hebben zij behoefte aan? Dan gaan we rekenen: wat kost het en wat levert het op? Dat zijn ingewikkelde analyses maar het blijft heel tastbaar – uiteindelijk zie je het terug in de winkels.”

In deze functie is veel ruimte voor eigen initiatief. Esther Bastiaans: “We denken nu na over een oplossing voor restanten, dat kan bijvoorbeeld door producten af te prijzen. De Senior Business Development Controller is actief betrokken bij dit soort initiatieven, denkt mee over het opzetten en testen ervan en brengt uiteraard ook zelf ideeën in. Ook voor problemen die we misschien zelf nu nog niet opgemerkt hebben.”

Kandidaatsprofiel

 • Analytisch
 • Commercieel
 • Strategisch
 • Innovatief
 • Pragmatisch

Ervaring

 • Minimaal zes jaar werkervaring
 • Ervaring in finance
 • Ervaring als strategieconsultant is een pre
 • Affiniteit met retail en/of FMCG

Groeimogelijkheden

 • Controlling binnen een ander team
 • Manager Controlling

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.