Senior Brand Manager Vodafone

Senior Brand Manager Vodafone

 • Marketing
 • Technology
 • Amsterdam
 • 771 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Senior Brand Manager Vodafone werkgeverspagina voor andere vacatures

Vodafone verbindt mensen. En binnenkort ook dingen (Internet of Things). En mensen met dingen en ideeën (Virtual/Augmented Reality). De snelle technologische ontwikkelingen zorgen voor een continu veranderend werkveld. Om in die omgeving te blijven floreren, wordt toptalent aangetrokken uit verschillende industrieën. Bijvoorbeeld voor de rol van Senior Brand Manager Vodafone.

Over Vodafone

Het gaat goed met Vodafone. Wie in de jaarcijfers duikt ziet dat het aantal klanten stijgt, en ook de totale winst zit in de lift. Het omslagpunt is bereikt doordat de organisatie zich op meerdere vlakken in een toekomstgerichte transitie bevindt:

 1. De fusie met Ziggo – Op 31 december 2016 werd bekendgemaakt dat Vodafone en Ziggo in Nederland de krachten zullen bundelen. De merken Vodafone en Ziggo blijven allebei bestaan. Vodafone biedt klanten mobiel bellen en internet op het grootste 4G-netwerk ter wereld, en Ziggo levert snel internet, vast bellen en tv bij klanten thuis. Door de samenwerking kunnen ze dus het complete pakket aanbieden. Ook zijn er door synergie in infrastructuur, marketing en administratie grote kostenbesparingen mogelijk. Eind 2018 zullen beide bedrijven gaan samenwonen in een gloednieuw hoofdkantoor in Hoog Catharijne, Utrecht.
 2. Digitale transitie – Waar voorheen een aparte afdeling ‘Digital’ was, wordt nu iedere afdeling digital.
 3. Nieuwe werkwijze – De commerciële organisatie is opgebouwd uit twee takken: B2C en B2B. De B2C-tak bestaat uit ruim 3.000 fte, die zich richten op ‘Fixed’ of ‘Mobile’. De B2C-afdeling is ingericht in competence centers zoals Product Marketing (technisch en operationeel); Customer Experience; Marketingcommunicatie; Customer Value Management; Retail Sales (eigen winkels); Telesales en Indirect Sales (bijvoorbeeld MediaMarkt). De experts in de competence centers werken multidisciplinair samen aan projecten, waarbij de Brand Managers in de lead zijn. De nieuwe werkwijze heeft veel weg van Agile en zorgt ervoor dat de organisatie snel en wendbaar op de markt in kan spelen. Deze transitie is pas net ingezet en vraagt dan ook om andere capabilities dan wat er traditioneel in huis was. Daarom wordt door Vodafone geïnvesteerd in toptalent dat deze manier van werken al in huis heeft. De vacature van Senior Brand Manager Vodafone is daar een goed voorbeeld van.

Vacature: Senior Brand Manager Vodafone

De Senior Brand Manager bepaalt welke mobiele pakketten er aan de klant worden aangeboden en hoe. Hij/zij is dus verantwoordelijk voor positionering, inhoud, campagnes en pricing. De missie is tweeledig: retentie en acquisitie. Dat doet de Senior Brand Manager op twee manieren: enerzijds door vernieuwende diensten op de markt te brengen en anderzijds door bestaande producten op een vernieuwende manier op de markt te brengen. Creativiteit is dan ook een basishouding voor de Senior Brand Manager.

De Senior Brand Manager is verantwoordelijk voor alle mobiele producten en diensten van het premium brand Vodafone, en richt zich daarbij op het grote publiek. Er zijn andere Brand Managers verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het merk hollandsnieuwe en doelgroepen zoals Jeugd of Family. De Senior Brand Manager Vodafone rapporteert aan Jorrit Mulder, Marketing Manager Mass Market.

“Het is vernieuwing dat de klok slaat! Plannen zijn voortdurend in ontwikkeling. Als dat aansluit bij jouw werkwijze, kun je hier veel voor elkaar krijgen.” – Jorrit Mulder, Marketing Manager Mass Market

Vernieuwing

Op de marketingkalender van Vodafone staan al een aantal grote innovaties voor de zomer van 2018. Wat die lanceringen precies inhouden is nog topgeheim, maar wie deze wereld in de gaten houdt weet welke ontwikkelingen er op punt van doorbreken staan. Je kunt op je vingers natellen dat het iets te maken zal hebben met Internet of Things (IoT), Virtual/Augmented Reality of de komst van 5G en alle mogelijkheden die dat met zich meebrengt. Een spannend moment om in te stappen in de rol van Senior Brand Manager Vodafone dus.

Multidisciplinaire projectteams aansturen

Op veel vlakken is de rol van Senior Brand Manager vergelijkbaar met die van een Product Owner binnen Scrum-teams. Hij/zij is in de lead bij go-to-market-campagnes en betrekt collega’s uit de competence centers (Product, Customer Experience, Marketingcommunicatie, Customer Value Management en Sales) waar nodig.
Op dit moment biedt Vodafone de pakketten Start en Red aan, beide met verschillende databundelopties. Hoe deze producten ontwikkeld worden, bepaalt de Senior Brand Manager op basis van feiten en inzichten. De Senior Brand Manager werkt nauw samen met Customer Value Management en Consumer Intelligence om inzicht te krijgen in de markt en alle segmentaties van de doelgroep.

Voor wie is dit interessant?

Telecom is een opkomende golf, en Vodafone maakt zich klaar om daarop te surfen. Dat maakt deze omgeving interessant voor kandidaten die zich prettig voelen in een snel ontwikkelende omgeving en graag veel impact maken. Deze rol is bij uitstek interessant voor een commercieel professional uit bijvoorbeeld FMCG of E-commerce.

Persoonlijk

 • Creatief en conceptueel
 • Influencer
 • Data-gedreven
 • Flexibel
 • Pragmatisch

Ervaring

 • Vanaf 8 jaar ervaring
 • Met marketing en/of categorymanagement
 • Diverse industrieën, bijvoorbeeld FMCG of E-commerce
 • Ervaring met agile projectmanagement grote pre

VodafoneZiggo werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds Digital Executives. Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Marlies Hoogvliet, Manager bij Top of Minds, via marlieshoogvliet@topofminds.com.

Contact

Senior Brand Manager Vodafone Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.