Senior Brand Manager

Senior Brand Manager

  • Marketing
  • Consumer
  • Zaandam
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 2218 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Koninklijke verkade, onderdeel van pladis global werkgeverspagina voor andere vacatures

Vraag een willekeurige voorbijganger een chocolademerk te noemen, en het gros geeft Verkade als eerste of tweede antwoord. Logisch: het is een mooi, sterk en heerlijk Hollands merk. Maar er zijn nog veel kansen voor groei. Door het merk sterk en onderscheidend te positioneren weet de Senior Brand Manager het marktaandeel flink te vergroten.

Over Koninklijke Verkade

’Promising happiness to the world with every bite’: dat is wat Koninklijke Verkade  – onderdeel van de wereldwijde Pladis Group – de consument belooft. Een ambitieus, dynamisch en oerhollands bedrijf dat met merken als Verkade en Sultana de meest gewaardeerde merkenfabrikant wil zijn. Op het hoofdkantoor in Zaandam werken (onder normale omstandigheden) elke dag ruim 300 gedreven medewerkers om consument te laten genieten van de mooie merken uit het portfolio daarmee zoveel mogelijk marktaandeel te verwerven.

Vooral in de koek- en chocoladecategorie valt winst te behalen. De chocolademarkt is de afgelopen jaren flink door de introductie van nieuwe merken en smaken flink op z’n kop gezet. Om in zo’n dynamische, sterk concurrerende categorie marktaandeel te winnen, bleek geen gemakkelijke opgave.

Vacature: Senior Brand Manager

Daarmee staat de Senior Brand Manager een fikse, maar geweldige uitdaging te wachten: om met een herpositionering van het merk marktaandeel te heroveren. Op basis van eerdere ervaring met het positioneren van een merk, weet de Senior Brand Manager heel goed wat er op strategisch niveau nodig is om een merk te laten groeien. Dat begint met het vooropstellen van de consument, identificeren waar die behoefte aan heeft en vaststellen hoe Verkade daar optimaal op kan inspelen. Met als resultaat: merkgroei, meer relevantie voor consumenten én groter marktaandeel. Naast Verkade, is de Senior Brand Manager ook verantwoordelijk voor het merk Godiva.

De ambitieuze Senior Brand Manager draagt daadkrachtig bij aan de ontwikkeling en implementatie van de merk- en communicatiestrategie, en aan de merkactiveringsplannen voor de komende jaren. Daar zijn ambitieuze doelstellingen aan gekoppeld: Verkade wil binnen een paar jaar vijftig procent omzetgroei binnen de chocoladecategorie realiseren. De Senior Brand Manager levert een belangrijke bijdrage aan het verwezenlijken van die ambitie.

“Bij Verkade krijgen medewerkers de kans om te doen waar ze in geloven. Daardoor hebben we afgelopen jaar enorme stappen gemaakt. Het vertrouwen in de medewerkers is een grote kracht van het bedrijf” – Laurie van Zeeland, Marketing Manager

Spin in het web
Als team lead en drijvende kracht achter belangrijke en complexe projecten, is de Senior Brand Manager een spin in het web voor verschillende disciplines binnen de organisatie, zowel op landelijk als internationaal niveau. Zij/hij schakelt dagelijks met afdelingen als Sales en Trade Marketing, R&D, Supply Planning, Logistiek en Finance. Tevens is de Senior Brand Manager actief betrokken bij het uitvoeren en ontwikkelen van nieuwe productontwikkelingsprojecten, evenals bij het uitdenken van mediacampagnes en -activeringen. Ervaring met NPD is derhalve een groot pre. Net als een flexibele, adaptieve mindset: een absolute must in een continu veranderende markt. Goede stakeholdermanagement-skills mogen niet aan het lijstje ontbreken, net als een doortastende, proactieve attitude.

De rol is een uitgelezen kans voor een enthousiaste en ambitieuze allround marketeer met een bewezen track record in het onderscheidend positioneren van een merk. De Senior Brand Manager weet aan welke knoppen gedraaid moet worden om de omzet te laten groeien, kan een team inspireren en krijgt er energie van om een groep mensen in beweging te krijgen. Een ‘doener’ die indien nodig met de spreekwoordelijke poten in de modder gaat staan. Een gepassioneerde teamspeler die heel graag werkt voor een heel mooi merk in een groot internationaal FMCG-bedrijf, waar de productontwikkeling nog altijd in-house gedaan wordt.


Interesse?

Koninklijke Verkade werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emily Olij via emily.olij@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Lees hier het interview met Fabian van Schie, Managing Director bij Koninklijke Verkade

Contact

Emily Olij Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.