Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Senior Brand Manager Batavus

Senior Brand Manager Batavus

  • Marketing
  • Consumer
  • Apeldoorn
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 2213 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Accell Nederland werkgeverspagina voor andere vacatures

Feit: Nederlanders kunnen eerder fietsen dan ze hun naam kunnen schrijven. Batavus is als ijzersterk fietsmerk onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse fietscultuur. De Senior Brand Manager Batavus speelt een leidende rol in de veranderingen die marktleider Accell doormaakt en zet Batavus nóg beter op de kaart als dé fiets voor heel Nederland.

Over Accell Nederland

De van oorsprong Nederlandse Accell Group maakt hoogwaardige fietsen, bijbehorende accessoires en onderdelen.  Met een sterk merkenportfolio vol grote namen als Batavus, Sparta en Koga heeft Accell Group niet alleen in Nederland, maar ook internationaal een marktleidende positie. Vandaag de dag vinden de fietsen van dit beursgenoteerde bedrijf hun weg naar verschillende landen in Europa. De Beneluxregio – waar sinds dit jaar ook Denemarken onder valt – is voor Accell Group de tweede grootste afzetmarkt.

E-bikes zitten al jaren in de lift. Ooit werden elektrische fietsen vooral gebruikt door oudere mensen voor wie een ‘gewone’ fiets te zwaar werd. Die tijd ligt ver achter ons: vandaag de dag fietsen steeds meer jonge mensen op hippe e-bikes naar hun werk. Ze zijn daardoor niet langer afhankelijk van OV, blijven lekker in beweging én het is veel beter voor het milieu. Door corona raakte de trend in een stroomversnelling: dit jaar stapten Nederlanders meer dan ooit op de fiets. Het feit dat dealers onverminderd open mochten blijven, hielp ook mee. Dit jaar werd een recordaantal Batavus-fietsen verkocht.

Succesvolle productinnovaties
De toekomst ziet er veelbelovend uit, mede dankzij de groeiende populariteit van e-bikes. Accell Group groeit onverminderd en niet alleen dankzij hun succesvolle productinnovaties. Daarbij staat de wens van de consument centraal, evenals design, innovatie en veiligheid.

Het afgelopen jaar is binnen Accell Group het nodige veranderd. Zo zijn de verschillende regio’s steeds autonomer gaan opereren, werden de e-commerce- en marketingafdelingen samengesmolten tot één team en is dat bewuste team een steeds prominentere rol in de organisatie gaan spelen. De Benelux-regio heeft een sleutelpositie, mede doordat het moederbedrijf Nederlands is. Die zaken gecombineerd leiden ertoe dat het Benelux-marketingteam een leidende, hele zichtbare rol speelt.

En dat doen ze met succes: de Benelux is een van de high-performing regio’s van de organisatie. In dat succes speelt Batavus een cruciale rol: het merk is verantwoordelijk voor het merendeel van de omzet. Maar er zijn nog legio kansen voor groei. Om die kansen te verzilveren, komt de Senior Brand Manager Batavus in het spel.

Vacature: Senior Brand Manager Batavus

De Senior Brand Manager Batavus is verantwoordelijk voor de marketing van Batavus in Nederland, België en Denemarken. Van die afzetmarkten wordt het merendeel van het volume op de Nederlandse markt verhandeld, gevolgd door België. In Denemarken staat Batavus als merk nog relatief in de kinderschoenen. Nu Denemarken onderdeel is van de Benelux-regio, is een van de taken van de Senior Brand Manager om de marketingstrategie, communicatie en collecties in Denemarken te alignen met de Benelux-koers. Dat er op alle markten nog heel veel mogelijkheden voor groei zijn, staat vast.

De afgelopen jaren zette de organisatie de transitie naar een datagedreven organisatie in. Naast waardevolle input van dealers, werden directe klantdata steeds belangrijker bij het uitstippelen van de strategische koers. De Senior Brand Manager weet op basis van de data waar de moderne consument precies behoefte aan heeft, en stippelt nauwkeurig de customer journey uit. Een analytische mindset is key, net als de communicatieve vaardigheden om anderen van bevindingen en plannen te overtuigen.

Impactful advertising
De rol van Senior Brand Manager Batavus is een brede. Zij/hij is verantwoordelijk voor het vergaren van diverse consumenteninzichten, en zet deze om naar de ultieme mix van marketingmiddelen. Het doel: impactful advertising neer te zetten. Schakelen met reclamebureaus, media- en onderzoeksbureaus, en promoties ontwikkelen en uitvoeren hoort bij de dagdagelijkse bezigheden van de Senior Brand Manager, evenals het schrijven van jaarplannen en het bepalen van de strategie.

Doordat zowel productie en ontwikkeling van het Nederlandse merk in eigen land gedaan wordt, kun je als Senior Brand Manager Batavus direct invloed uitoefenen op het proces. Naast Batavus, is de Senior Brand Manager ook verantwoordelijk voor de bekende Loekie-kinderfietsen.

“De lat ligt hoog binnen Accell Nederland, net als de wens om te groeien en écht impact te maken. Medewerkers zijn stuk voor stuk gepassioneerde en ambitieuze mensen met een winnaarsmentaliteit. ” – Pamela Slettenaar, Marketing Director

Succesvolle collectie = stijgende groeicijfers
Samenwerking is een groot goed binnen Accell Nederland. De Senior Brand Manager werkt als eerste aanspreekpunt voor Batavus zeer nauw samen met het I&T team (Innovation & Technology), net als met het collectiemanagementteam. Samen stroomlijnen zij interne processen en zetten ze de lijn uit voor een ijzersterke collectie. Immers, een succesvolle collectie vertaalt zich meteen naar stijgende groeicijfers. In die samenwerking speelt de Senior Brand Manager een leidende rol.

De Senior Brand Manager Batavus neemt echt ownership voor het merk. Een ondernemende, daadkrachtige aanpak is voor de Senior Brand Manager  – die zelf een Brand Marketeer aanstuurt en direct rapporteert aan Marketing Director Pamela Slettenaar – een absolute musthave.

De rol is een geweldige kans voor een merkenbouwer die graag het verschil wil maken. Een doorzetter met een glasheldere visie die er niet voor terugdeinst om de mouwen op te stropen. Iemand die eerder een paar stappen te hard loopt dan afwacht, en gemakkelijk mensen kan enthousiasmeren. Met een proactieve, resultaatgerichte houding weet de Senior Brand Manager Batavus een wezenlijke bijdrage te leveren aan een prachtig merk en een dynamisch bedrijf.

Accell Nederland werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Emily Olij via 
emily.olij@topofminds.com.

 

Contact

Emily Olij Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.