Senior Brand Manager Batavus

Senior Brand Manager Batavus

 • Apeldoorn
 • Gepubliceerd op 18 oktober 2019
 • Vanaf 6 jaar werkervaring
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Voor wie?

 • Vanaf zes jaar relevante werkervaring binnen bijvoorbeeld FMCG
 • Sterke visie op merkpositionering
 • Een echte aanpakker met stevige strategische skills
 • Zowel analytisch als conceptueel denk- en werkvermogen
 • Resultaatgerichte en proactieve winnaarsmentaliteit
 • Stevige persoonlijkheid die verbindend communiceert op alle niveaus
 • Een echte teamspeler die verantwoording neemt over eigen merk

Fietsen zit bij Nederlanders in het DNA. Hierop inhakend is Batavus met een leeftijd van 115 jaar onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse cultuur. Als onderdeel van de marktleidende Accell Group heeft dit fietsmerk een duidelijke missie: dé fiets voor heel Nederland worden. Om deze positionerings- en communicatieklus te klaren, is er plek voor een proactieve Senior Brand Manager Batavus.

Over Accell Group

De van oorsprong Nederlandse Accell Group maakt hoogwaardige fietsen, bijbehorende accessoires en onderdelen. Met een sterk merkenportfolio vol grote namen als Batavus, Sparta en Koga heeft Accell Group niet alleen in Nederland, maar ook internationaal een marktleidende positie. Vandaag de dag vinden de fietsen van dit beursgenoteerde bedrijf hun weg naar ruim tachtig landen wereldwijd, waaronder Duitsland en Frankrijk.

Accell Group focust zich op de wens van de consument, design en innovatie. Hiermee speelt het heel slim in op de sterk veranderende consumentenmarkt, eentje waarin de e-bike de hoofdrol speelt. Niet voor niets sleept de fietsengigant sinds jaar en dag belangrijke prijzen in de wacht. Zo is de Sparta M8b verkozen tot dé e-bike van 2019 en de KOGA Pace B10 beloond met de prestigieuze iF Design Award in de categorie Sports, Outdoor & Bicycles.

Stilzitten? Nee, dat is binnen dit bedrijf absoluut geen optie. Accell Group is hard aan het groeien en niet alleen dankzij hun succesvolle productinnovaties. Het zet ook vol in op consumer centricity. Door het inzetten van creatieve en grensverleggende marketingactiviteiten werkt het onder andere aan een directere relatie met de consument. Denk hierbij aan de ontwikkeling van experience centers, zoals De Fietser in Ede, e-commerceplatforms en digitalisering.

In 2018 heeft Accell Group een nieuwe positionering voor het hele portfolio aan merken en de bijbehorende doelgroepen gedefinieerd. De omzet stijgt en vooral Batavus timmert in deze dynamische fietsenmarkt hard aan de weg. Sinds de waanzinnig succesvolle Actieradius-campagne staan de e-bikes van Batavus stevig op de kaart. En om Nederland helemáál fan van Batavus te laten maken, komt de Senior Brand Manager Batavus om de hoek kijken.

Vacature: Senior Brand Manager Batavus

Voor deze resultaatgerichte persoonlijkheid is sturen op P&L vanzelfsprekend. Hij of zij weet zich Batavus vol overtuiging eigen te maken en bouwt graag mee aan een bedrijf in transitie. Liever een stap te veel zetten, dan afwachten en vanuit processen werken: dát doet de ideale Senior Brand Manager Batavus. Daarbij helpen een geduldige houding en uitstekende communicatieve vaardigheden deze doorzetter om het einddoel altijd in zicht te houden.

Hoe krijg je mensen makkelijk de customer journey in? Hoe zet je in op retentie? Dit zijn belangrijke denkprocessen. Pakkende strategieën en passende doelstellingen formuleren voor de uiteindelijke groei van het marktaandeel, kan dit creatieve brein als geen ander. De werkzaamheden van deze enthousiaste Senior Brand Manager Batavus starten met het managen van de drie ingetekende Batavus-campagnes voor aankomend jaar.

“Als je iets goeds voor de wereld wilt doen, dan zit je hier goed. Elke extra kilometer fietsen draagt bij aan de environmental sustainability en de aanzet tot beweging helpt de human sustainability. E-bikes, speed-bikes, het zijn hard groeiende categorieën. Je gaat hier veel leren én draagt bij aan the planet &people.” – Pamela Slettenaar, Head of Marketing Benelux.

Ervaring in het begeleiden van bureaus en deze ATL ondersteunen, is binnen deze functie trouwens essentieel. Net als onlinecampagne-ervaring. Naast het zelfstandig formuleren en uitvoeren van de marketingplannen, werkt de Senior Brand Manager Batavus veel multidisciplinair samen. Samen met het collectiemanagementteam ontwikkelt hij of zij nieuwe collecties en bekijkt de innovaties op de roadmap for the future.

Binnen deze belangrijke functie is de Senior Brand Manager Batavus de drijvende kracht die veranderingen voor het fietsmerk initieert. Dankzij een glasheldere visie weet deze sterke persoonlijkheid anderen als geen ander enthousiast te maken. Werken vanuit gelijkwaardigheid, empowerment en elkaar de ruimte geven zijn de sleutelwoorden in deze rol en het bedrijf.

De Senior Brand Manager Batavus stuurt niemand in een directe lijn aan, wat hem of haar overigens niet minder belangrijk maakt. Deze persoon is namelijk leidend voor het campagne- en brandteam. Qua werkzaamheden richt deze doener zich voor 95 procent op de Benelux en voor een klein deel op Denemarken. Er wordt gerapporteerd aan de Head of Marketing Benelux, Pamela Slettenaar.

Accell Group werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Janko Klaeijsen via janko.klaeijsen@topofminds.com.

Contact

Janko Klaeijsen Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Senior Brand Manager Batavus

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Senior Brand Manager Batavus

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Senior Brand Manager Batavus

Vraag over deze vacature? Vraag het Janko Klaeijsen

Volgende vacature
CFOZuiver groep

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.