Senior Adviseur Strategie & Innovatie

Senior Adviseur Strategie & Innovatie

 • Strategy
 • Health
 • Haarlem & Hoofddorp
 • 1573 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Spaarne Gasthuis werkgeverspagina voor andere vacatures

Het Spaarne Gasthuis, een van de beste ziekenhuizen van Nederland, heeft een nieuwe strategie ontwikkeld, erop gericht een groeiend aantal patiënten volgens een vernieuwd model te blijven bedienen met medische zorg van topkwaliteit. Om de strategie te implementeren zoekt het Spaarne Gasthuis een analytische en inhoudelijke Senior Adviseur Strategie & Transformatie.

Het Spaarne Gasthuis: zorg van topkwaliteit

Het Spaarne Gasthuis – verbonden aan de Samenwerking Topklinische Ziekenhuizen – is met vier vestigingen in Haarlem en Hoofddorp een belangrijke zorgaanbieder in de regio. Elsevier riep het de afgelopen jaren uit tot een van de beste ziekenhuizen van Nederland. Gastvrijheid is het uitgangspunt van de zorg bij het Spaarne Gasthuis. Het SG behoudt daarbij een gezonde bedrijfsvoering, met werk voor 3.000 FTE en een omzet van ongeveer €450 miljoen.

De regio Haarlem heeft te maken met bevolkingsgroei en vergrijzing. De vraag naar de dienstverlening van het Spaarne Gasthuis zal daardoor stijgen. Om deze veranderingen het hoofd te bieden, en nieuwe mogelijkheden dankzij bijvoorbeeld online communicatie optimaal te benutten, heeft het managementteam van het SG een geheel nieuwe strategie ontwikkeld, met als uitgangspunt het bieden van de juiste zorg op de juiste plek.

‘Voor een gedreven strategieconsultant of zorgmanager biedt deze functie een fantastische kans om het zorglandschap beter te leren kennen, het leven van duizenden patiënten te helpen verbeteren, en de ambities van een topziekenhuis te helpen waarmaken – met als bonus veel zichtbaarheid bij senior collega’s.’ – Michiel Driehuis, Programmamanager Zorgstrategie

Vacature: Senior Adviseur Strategie & Transformatie

De nieuwe strategie staat op papier, dus nu begint het echte werk: de implementatie. De scope is groot, zowel geografisch (de regio Haarlem en Hoofddorp) als inhoudelijk (zorg, onderwijs, en onderzoek binnen meerdere medische specialismen). Daarbij spelen verschillende stakeholders een rol: patiënten, interne professionals, en verschillende externe aanbieders in de zorgketen.

De Senior Adviseur Strategie & Transformatie (hierna Adviseur) begeleidt de herijking van het zorgaanbod en de ontwikkeling van het zorgnetwerk. Hij/zij vult, samen met teamgenoten, de grote lijnen verder in en ontwerpt de projecten die deze strategie omzetten in resultaten. Het tempo ligt hoog, en omdat de nieuwe strategie al is goedgekeurd door het management kan er snel resultaat geboekt worden.

De Adviseur wordt onderdeel van een nieuw team dat hiervoor speciaal is gecreëerd. Het Hoofd van dit team is ook een voormalig strategieconsultant, en snelheid, uitdaging, en een stevige learning curve zijn gegarandeerd. De Adviseur krijgt veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Hij/zij onderhoudt contacten met andere afdelingen, zoals HR, communicatie, en financiën. De sfeer is informeel en persoonlijk.

Kandidaatprofiel

Ervaring
 • 2-5 jaar ervaring in strategieconsulting of in zorgmanagement op strategisch niveau
 • Sterk conceptueel en analytisch denkvermogen
 • Daarnaast een klant- en resultaatgerichte houding en een zelfstandige manier van werken
 • Sterke communicatie- en stakeholdermanagement-vaardigheden
 • Uitstekende kennis van Excel en PowerPoint, voor grondige analyses en krachtige storytelling
 • Ambitie om het SG aan de top te houden en zelf door te groeien naar een leidinggevende positie

Spaarne Gasthuis werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Catherine Visch, via catherine@topofminds.com.

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.