Sales Strategist

Sales Strategist

Deze vacature is vervuld. Misschien kun je beter even kijken op de pagina van Kraft Heinz.
Amsterdam

FMCG

Sales

Publicatie: 5 juli 2018

Limonade van Karvan Cévitam, chocoladevlokken van De Ruijter en natuurlijk de enige echte ketchup: iedereen heeft wel een product van Kraft Heinz in huis. Het is een wereldspeler in de Fast Moving Consumer Goods (FMCG) met een marktaandeel waar je u tegen zegt. En is het marktaandeel van een merk geoptimaliseerd? Dan schudt Kraft Heinz de hele categorie op. De Sales Strategist helpt klanten en bouwt verder aan de ijzersterke merken van Kraft Heinz met een analytische blik, een datagedreven aanpak en tomeloze passie.

INTERNATIONALE ALLURE OP NATIONAAL NIVEAU

Goed genoeg? Daar kom je bij Kraft Heinz niet mee weg. Alleen het allerbeste is voldoende. Kraft Heinz zet in op winnen. Het bedrijf staat in de wereldwijde Food en Drinks-topvijf en zet jaarlijks ruim $26 miljard dollar om. Maar de ambities blijven onverminderd groot. Ze maakt het meer dan waar met gewaagde campagnes, innovatieve producten, overnames en nieuwe markten. En dat terwijl de internationale organisatie vooral op lokaal niveau opereert, met oer-Hollandse merken als Venz, Karvan Cévitam, Wijko en Honig.

CULTUUR OP ÉÉN

Ook van medewerkers wordt hun absolute A-game verwacht. In de platte en tot op het bot gedreven organisatie krijgt iedereen veel verantwoordelijkheid en zijn er volop doorgroei- en leermogelijkheden. Ervaring en kennis zijn minder belangrijk, karakter des te meer. Zakelijk instinct, analytisch ijzersterk en lef? Dan maak je nergens sneller carrière. En dat midden in het nieuwe kantoor in hét zakendistrict van Amsterdam: de Zuidas.

‘Wat ik het tofst vind aan Kraft Heinz: de enorme snelheid. Probleemidentificatie, actie bepalen en nemen, kijken of het werkt: het tempo waarop dat hier gebeurt, is ongekend. Zelfs vergeleken met consulting.’ – Bob Rog, Sales Director

ACCOUNT MANAGEMENT

Kraft Heinz heeft twaalf merken in zestien categorieën. Het marktaandeel hiervan verstevigen is topprioriteit voor het gemotiveerde salesteam. Door goede resultaten te optimaliseren, maar ook actief oplossingen te bedenken als ze tegenvallen. Vaak samen met de klant, altijd met behulp van harde cijfers en data – hét uitgangspunt van de Kraft Heinz-werkwijze. Van een dwarsdoorsnede van data tot een analytische versimpeling van het probleem: er zijn genoeg datagedreven routes naar succes.

VACATURE: SALES STRATEGIST

Binnen het gedreven salesteam is de Sales Strategist verantwoordelijk voor een eigen account, en runt de Sales Strategist eigenlijk een eigen toko. De Sales Strategist is het gezicht van Kraft Heinz richting de retailer en er wordt gebouwd aan een langetermijnrelatie. Om samen te groeien, analyseert de Sales Strategist de resultaten en stelt op basis van data een plan op, zowel voor het komende kwartaal als voor het hele jaar. De Sales Strategist stelt promoties op en evalueert deze, en is bovendien verantwoordelijk voor distributie en positionering van de hele productportfolio.

De Sales Strategist zoekt constant antwoord op de vraag: ‘Welk product krijg ik hoe, wanneer en waar in het schap?’ Stel, de verkoop binnen een categorie of van een product loopt tegen barrières aan, dan onderzoekt de Sales Strategist naar het waarom achter de reden van van de hindernissen. Met een analytische blik, sterke focus op data en sparringssessies met het salesteam. De resultaten bespreekt hij/zij met de klant, een mooie gelegenheid voor verdere ontwikkeling van commerciële vaardigheden.

KANDIDAATSPROFIEL

Ervaring met accountmanagement, sales of FMCG is geen vereiste. Veel belangrijker zijn deze vier eigenschappen:

 1. Attitude – tot op het bot gemotiveerd om altijd te willen verbeteren.
 2. Resultaatgericht – het uiteindelijke doel niet uit het oog verliezen.
 3. Datagedreven – data kunnen vertalen naar actionable insights.
 4. Integriteit – vol voor de winst, maar altijd als straight shooter.

De fijne kneepjes van het salesvak zijn on the job aan te leren, de belangrijkste informatie over de FMCG-wereld ook. Attitude, resultaatgerichtheid, datagedrevenheid en integriteit zijn noodzakelijke karaktereigenschappen. Daarom is deze rol perfect voor professionals uit bijvoorbeeld Private Equity, Strategy of Management Consulting en een uitstekende manier om het commerciële vak te leren.

PERSOONLIJKHEID

 • Topsportmentaliteit
 • Teamplayer
 • Resultaatgericht
 • Daadkrachtig

MOGELIJKE ERVARING

 • WO-niveau
 • Strategy of Management Consulting
 • Private Equity of Corporate Finance

COMPETENTIES

 • Analytisch
 • Conceptueel sterk
 • Datagedreven
 • Overtuigend

Kraft Heinz werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn@topofminds.com.

Recruiter Top of Minds Amsterdam

Annelijn Nijhuis

Consultant

Inspirerend interview

Bob Rog

Sales Director bij Kraft Heinz Benelux

Zeist, 9-12-2016 | In 2011 maakte Bob Rog zijn consulting exit naar SABMiller, waar hij verschillende commerciële functies heeft bekleed. Begin 2016 trad hij op 33-jarige leeftijd toe tot de directie van Kraft Heinz Benelux.

Lees meer