Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Sales Manager

Sales Manager

 • Sales
 • Technology
 • Maasdijk
 • Gepubliceerd op: 09 januari 2023
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 2072 views

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 5 jaar ervaring
 • Met internationale B2B-sales
 • Consultative selling
 • Technisch

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Met haar innovatieve growing solutions helpt Ridder boeren, tuinders en onze planeet naar een duurzame, meer efficiënte manier om voedsel te produceren. Het Nederlandse familiebedrijf is al vele decennia een gevestigde speler op de markt. Met haar/zijn consultative selling-skills en klantgerichte aanpak bouwt de Sales Manager Ridder’s toonaangevende marktpositie verder uit.

Over Ridder

Klimaatverandering, toenemende droogte en de enorme bevolkingsgroei: de ontwikkelingen waar deze wereld mee te maken heeft, hebben grote impact op de internationale land- en tuinbouw. In deze wereld is het Nederlandse familiebedrijf Ridder een begrip. Het innovatieve, purpose-gedreven bedrijf helpt boeren en tuinders in een succesvolle transitie naar meer efficiënte en duurzame productiemethoden. Kassen spelen hierin een sleutelrol: binnen een optimaal gecontroleerde, autonome kasomgeving kunnen gewassen optimaal groeien. De juiste irrigatiesystemen, sensoren, robots en andere klimaatbeheersingssystemen maken menselijke interventie op den duur overbodig.

Hoewel een volledig autonome, intelligente kas nog toekomstmuziek is, werkt Ridder al jaren aan de bouwstenen om deze omgeving te zijner tijd te kunnen faciliteren. Ridder’s portfolio van hardware, software en diensten – aandrijfsystemen, klimaatschermen en growing solutions – maakt het bedrijf uniek in de kas- en tuinbouwmarkt. Vanuit twee (productie)locaties in Nederland en verkoopkantoren in Frankrijk, Spanje, Mexico, de VS, Canada en China vinden de producten hun weg naar partners (installateurs en kassenbouwers) of naar de eindgebruiker (telers en veehouders).

Ingrijpende transitie
Op de internationale markten waarop Ridder opereert, gebeurt ontzettend veel. Om optimaal op de ontwikkelingen in te kunnen spelen, formuleerde Ridder afgelopen jaar een nieuwe strategie. De bijbehorende transitie naar een klantgeoriënteerde, functionele organisatiestructuur is in volle gang. De transitie behelst ook dat digitalisering een speerpunt geworden is. Ridder wil haar connected smart solutions prominenter in de markt positioneren. Dat zijn immers de producten die voor veel bedrijven, de sector en onze planeet hét verschil gaan maken.

Vacature: Sales Manager

De salesorganisatie van Ridder is opgedeeld in vier regionale teams. De Sales Manager maakt onderdeel uit van het EMEA & Rest of the World-team, dat naast haar/hem nog acht andere salesprofessionals telt. Een gedreven team dat baat heeft bij een nieuwe benadering van sales: consultative selling. Deze vaardigheid beheerst de Sales Manager tot in de puntjes, en kan deze op inspirerende en heldere wijze aan collega’s overbrengen en in het team verankeren.

Waar hebben klanten behoefte aan? Wat zijn hun grootste struikelblokken? Met dit soort vragen schuift de Sales Manager aan tafel bij klanten en partners: boeren, tuinders, telers, installateurs, kassenbouwers en scherminstallatiebouwers. De Sales Manager is pas tevreden als zij/hij echt begrijpt waar klanten tegenaan lopen en wat hun behoeften zijn. Vanuit die klantgerichte oriëntatie en begrip kan de Sales Manager elke klant een passende oplossing bieden en op die manier echt toegevoegde waarde leveren.

De Sales Manager is een ambitieuze commerciële professional met internationale ervaring en heeft potentie om door te groeien. Hij/zij beheert bestaande accounts en ontwikkelt nieuwe business. Tegelijkertijd ondersteun je de Sales director EMEA, door proactief te ondersteunen bij de ontwikkeling en het verder uitbouwen van een professionele salesorganisatie.

De rol van Sales Manager is een mooie kans voor een energieke high-potential die de lat graag hoog legt. Iemand die met een vernieuwende, klantgerichte salesaanpak het hele team significant beter laat performen.” – Richard van Bergen, (interim) CCO

Om de rol en de opdracht succesvol uit te voeren, is een initiatiefrijk en proactief karakter onmisbaar. De Sales Manager slaagt er altijd in om de concurrentie voor te blijven en het onderscheidende karakter en kracht van Ridder te benadrukken.

 

Interesse?

Ridder werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Gijs Millaard via gijs.millaard@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Gijs Millaard Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Sales Manager

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel naar keuze je CV of LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 31 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.