Sales Manager

Sales Manager

 • Sales
 • Harderwijk
 • 943 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Reukema werkgeverspagina voor andere vacatures

Dankzij hun state-of-the-art e-commerceplatform staat Reukema in de markt al bekend als ‘de digitale schrootspeler’. Door te investeren in de automatisering en robotisering van operationele processen ontwikkelt Reukema een schaalbaar businessmodel. Dat schept kansen voor de Sales Manager.

OVER REUKEMA RECYCLING

Jaarlijks verwerkt Reukema zo’n 220.000 ton aan non-ferro metalen. Als Nederlands marktleider en internationaal zwaargewicht draagt Reukema flink bij aan het recyclen van kostbare materialen. Het familiebedrijf bestaat inmiddels honderd jaar, maar loopt meer dan ooit voor op het gebied van automatisering en robotisering. De innovatiestrategie van MD Martijn van de Poll heeft drie speerpunten:

 • Commercie: Via het innovatieve platform ReukemaDirect kunnen klanten, leveranciers en logistieke partners alle zakelijke stappen zelf online regelen: van offerte tot eindafrekening. Schrootboeren uit Europa en West-Afrika melden partijen die ze aan Reukema willen verkopen online aan. Smelters en verwerkers uit onder andere Europa, China, India, Pakistan en Zuid-Korea gebruiken het platform om partijen in te kopen. Heel gebruiksvriendelijk, transparant en razendsnel.
 • Waardecreatie: Reukema zet hi-tech scanners, AI en robots in voor kwaliteitscontroles en om materialen te scheiden en sorteren. Door bulkpartijen de bewerken voegt Reukema waarde toe in de keten. Reukema is aanvoerder van de automatisering en robotisering van deze processen, wat zorgt voor een sterk competitief en schaalbaar businessmodel.
 • Logistiek: Ook het logistieke proces wordt datagedreven ingericht.

De vacature: Sales Manager

Reukema is klaar voor de groeispurt, de Sales Manager mag die groei waar maken. Door de relaties met bestaande klanten goed te managen en behouden en door het internationale klantenbestand strategisch uit te breiden.

De Sales Manager is de strateeg en aanvoerder van een internationaal commercieel team van – op dit moment – 6 fte. Dit is een rol voor iemand die als meewerkend voorman de lat hoog legt en het team en de business verder ontwikkelt.

“Het commerciële spel van internationale bulkhandel is een fantastische uitdaging. Dynamische onderhandelingen, pricing die je moet aanpassen aan de wisselende metaalkoersen, risicomanagement – de Sales Manager is van alle markten thuis.” – Martijn van de Poll, Managing Director Reukema Recycling

De smelters waar Reukema zaken mee doet zijn internationale high-tech spelers, die hoge eisen stellen aan de partijen en strategisch inkopen. Deze uitdaging vraagt om iemand die analytisch en strategisch sterk is, zich echt in deze complexe wereldmarkt wil verdiepen, bereid is om te reizen én energie krijgt van hands-on betrokken zijn in het commerciële proces.

Kandidaatprofiel

 • Minimaal 8 jaar commerciële ervaring, bij voorkeur B2B
 • Strategisch en analytisch sterk
 • Commercieel, sterke onderhandelaar
 • Bij voorkeur ervaring in een sector met kleine marges
 • Commercial excellence trajecten opzetten en implementeren
 • Pricing en performancemanagement

Reukema werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Marlies Hoogvliet via marlies@topofminds.com.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.