Sales Manager National Accounts Food Service

Sales Manager National Accounts Food Service

  • Sales
  • Consumer
  • Amsterdam
  • 1421 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Kraft Heinz werkgeverspagina voor andere vacatures

Kraft Heinz is een begrip binnen de FMCG-industrie. Het bedrijf staat in de top vijf van Food & Beverage bedrijven ter wereld en geldt binnen de industrie als een zeer datagedreven organisatie. Volop in beweging is Kraft Heinz ook: innovatie staat hoog op de agenda, waarbij een sterke focus op de Out of Home categorie ligt. Dat betekent een breed scala aan mogelijkheden en kansen voor de nieuwe Sales Manager National Accounts Food Service, die verantwoordelijk is voor de distributie en positionering van het gehele portfolio aan producten binnen de nationale accounts van Kraft Heinz.

Over Kraft Heinz

In 2013 haalden investeerders Berkshire Hathaway (van Warren Buffett) en 3G Capital het toentertijd verlies lijdende H.J. Heinz Company van de beurs. In 2015 volgde een samenvoeging met Kraft Foods, en ging het bedrijf verder onder de naam Kraft Heinz Company. Zowel de beursexit als de fusie pakten uitermate succesvol uit: de bedrijfsresultaten – en de aanhoudende stijgende lijn daarin – spreken boekdelen.

Kraft Heinz opereert in bijna dertig landen met een veelvoud aan merken. In de Benelux heeft Kraft Heinz met A-merken als Wijko, Honig Professional, Kwatta en natuurlijk met Heinz zelf een leidende positie in de food-sector. Maar zoals het een echte high-performance organisatie betaamt, is Kraft Heinz continu op zoek naar verbetering en groei. Zeker in de Out of Home categorie, een van de snelst groeiende categorieën van het bedrijf. Nieuwe klanten en (nog meer) business genereren is het doel; een gedreven, ambitieuze en commercieel sterke Sales Manager National Accounts Food Service het middel.

Over de vacature: Sales Manager National Accounts Food Service

Quick service restaurants (QSR), cateraars, hotels en de zorg vallen allemaal onder de Sales Manager National Accounts Food Service. Zij/hij buigt zich elke dag over de verschillende accounts en kijkt hoe zaken – producten – ervoor staan. Specifieker: zij/hij kijkt naar de data en wat deze daarover laten zien. Kraft Heinz is een datagedreven organisatie in hart en nieren; data vormen het fundament van elke keuze die gemaakt wordt.

‘Food Service geldt binnen Kraft Heinz als absolute prioriteit: daar zit de groei en komt de business vandaan. Er valt nog een wereld te winnen.’ – Wes Geerts, Sales Director Food Service Benelux

Binnen no-time data doorgronden

Wanneer een product onvoldoende rendement oplevert, is het aan de Sales Manager om daar haar/zijn kritische en analytische blik op te werpen. Of een product meer gepusht moet worden, de presentatie ervan over een andere boeg gegooid moet worden of het product beter volledig uit de listing geschrapt kan worden – het is aan de Sales Manager National Accounts Food Service om de juiste koers uit te zetten. De Sales Manager bekijkt de data en ziet precies waar mogelijkheden en valkuilen opdoemen. Zij/hij weet daardoor binnen no-time het antwoord op de vraag en verbindt daar moeiteloos heldere conclusies aan. Dat dit wellicht soms tot controversiële beslissingen leidt, is part of the job.

Snel schakelen tussen klanten en rollen

‘Schakelen’ is een sleutelwoord van de rol, aangevuld met ‘snel’. Het portfolio aan klanten van de Sales Manager National Accounts Food Service is groot én divers te noemen. Snel schakelen tussen verschillende typen klanten is een must, net als gemakkelijk laveren tussen meerdere rollen. Want naast new business, zijn ook klantrelatiebeheer en meedoen aan tenders onderdeel van de werkzaamheden

De Sales Manager wordt ondersteund door twee Account Managers en rapporteert direct aan Wes Geerts, Sales Director Food Service Benelux. Lijnen zijn kort binnen de platte organisatie die Kraft Heinz is, waar hard werken de norm is en de lat hoog ligt. Kraft Heinz is bij uitstek een bedrijf waar gedreven, ambitieuze high-performers vaak in korte tijd mooie stappen maken.

Kracht van de workforce

Collega’s van Kraft Heinz delen een passie voor ondernemen en mooie resultaten neerzetten. Maar een gestandaardiseerd profiel van de gemiddelde medewerker van de organisatie bestaat niet, integendeel: Kraft Heinz gelooft in de kracht van diversiteit in de workforce. Daarom is ervaring in FMCG voor deze rol geen harde eis. Een ijzersterk strategisch en scherp analytisch vizier is dat wél, evenals een zeer commerciële, resultaatgedreven mindset.

Kandidaatprofiel
  • 5+ jaar ervaring in een commerciële functie
  • P&L verantwoordelijkheid
  • Analytisch, strategisch en commercieel sterk
  • Ambitieuze, can-do mentaliteit

Kraft Heinz werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.

Contact

Sales Manager National Accounts Food Service Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.