Sales Director High Growth Markets

Sales Director High Growth Markets

  • Sales
  • Consumer
  • Zeist en Turnhout (BE)
  • 999 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Kraft Heinz werkgeverspagina voor andere vacatures

Heinz Tomato Ketchup, Honig soep, Brinta-pap, hagelslag van Venz of De Ruyter, satésaus van Wijko – Kraft Heinz heeft in Nederland een aanzienlijk share-of-stomach. Soms betekent marktleiderschap dat er weinig ruimte voor groei is. Voor Kraft Heinz Benelux ligt dat anders. Zo is in Nederland foodservice een enorme groeimarkt, en zijn er in België veel kansen op het gebied van retail. Om de potentie van beide groeimarkten waar te maken, wordt een Sales Director aangetrokken met lef. Iemand die gecalculeerde risico’s durft te nemen om grote sprongen te kunnen maken.

Werken bij Kraft Heinz

Wie niet waagt, wie niet wint. En Kraft Heinz zet in op winnen. Geen geneuzel in de marge, maar grote sprongen. Door gewaagde campagnes, categorieën open te breken met innovatieve producten, overnames en nieuwe markten te betreden. Alles is hier mogelijk, zolang het maar ondersteund wordt met een data-gedreven business case. De uitdaging is echt groot te denken. De cultuur van hoog inzetten en risico’s nemen is bij Kraft Heinz ontstaan toen investeerders Berkshire Hathaway en 3G Capital de multinational in 2013 van de markt haalden. Vanuit allerlei sectoren en disciplines wordt toptalent aangetrokken om de levensgrote ambities te overtreffen. Ook outperformers binnen de organisatie krijgen de kans razendsnel carrière te maken – crossfunctioneel of lineair. Neem Roger Loo – hij werd op zijn zesendertigste Managing Director Benelux. In een persoonlijk interview vertelt hij over carrièreplanning in deze bijzonder snel ontwikkelende omgeving.

Vacature voor Sales Director High Growth Markets

Binnen de Benelux zijn er twee belangrijke groeimarkten geïdentificeerd: foodservice in Nederland, en retail in België. In beide domeinen liggen enorme kansen. Om de ambities van Kraft Heinz in deze twee domeinen te realiseren is een positie gecreëerd voor een Sales Director met verantwoordelijkheid voor Foodservice in de Benelux en Retail in België. Commercieel in onderhandelingen, analytisch en berekenend in besluitvorming, en inspirerend als leider voor een multifunctioneel team (30 fte), inclusief Finance en Demand/Logistiek. De Sales Director heeft vijf direct reports (vier voor Foodservice en één voor België) en rapporteert zelf rechtstreeks aan Roger Loo.

Foodservice

De Sales Director heeft een haarscherp beeld van de gewenste groei in Foodservice voor de komende drie jaar en wat er gedaan moet worden om die ambities waar te maken. Kraft Heinz Foodservice levert producten van de merken Wijko, Honig, De Ruijter en Heinz aan groothandels en horecabedrijven. Denk bijvoorbeeld aan tien-liter-emmers frietsaus bij de snackbar, kleine strooiverpakkingen hagelslag in hotels en grootverpakkingen soep voor kantinekeukens. De foodservicemarkt is groot, complex en veranderlijk. Er liggen grote kansen in het inzichtelijk maken van de data die uit verschillende bronnen beschikbaar is. Op basis van deze data ontdekt de Sales Director waar potentie in de markt ligt. Daarvandaan is het knopen doorhakken en de  juiste mensen en middelen inzetten. Daarin krijgt de Sales Director absolute vrijheid. Het bedrag onder de streep is wat telt; of dit gehaald wordt door deals met grote fastfoodketens of juist lokale snackbars is minder van belang. Een voorbeeld van marktontwikkelingen waar de Sales Director mee te maken krijgt: de traditionele scheidingen tussen afzetkanelen zoals restaurants, cateraars, groothandels en retailers vervagen. Kraft Heinz speelt daar bijvoorbeeld op in door nieuwe producten in alle kanalen tegelijk te lanceren. Kanaalblurring heeft ook grote gevolgen voor het klantlandschap en de te voeren onderhandelingen. Als verantwoordelijke voor zowel Retail als Foodservice (weliswaar in verschillende markten) speelt de Sales Director het spel proactief op alle niveaus.

België

Kraft Heinz is in België actief in retail en foodservice. Met name retail is een enorme groeimarkt; alleen al in de categorie Sauzen is een verdubbeling in omzet mogelijk. Daarnaast is er volop ruimte om nieuwe categorieën aan te boren, zoals bijvoorbeeld Ontbijt met de Ruijter hagelslag of Dranken met Karvan Cévitam. Om bovenop de ontwikkelingen in de Belgische markt te blijven, werkt deze persoon idealiter twee dagen per week nèt over de grens op het kantoor in Turnhout. De Sales Director stuurt de Sales Manager België aan, die op zijn beurt de lokale buitendienst, twee Key Account Managers en twee Marketing Managers onder zich heeft. De Sales Director coacht de Sales Manager inhoudelijk en strategisch en gaat onder andere mee met de jaaronderhandelingen.

“Het avontuur van Kraft Heinz lonkt. Als je van pionieren houdt is het een fantastisch bedrijf, waar je al vroeg in je carrière een groot team kunt aansturen.” – Roger Loo, Managing Director Benelux bij Kraft Heinz.

Voor meer informatie over deze vacature, neem contact op met Marlies Hoogvliet.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.