Sales Director Commerce Netherlands and Belgium

Sales Director Commerce Netherlands and Belgium

  • Sales
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1231 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Blackhawk Network werkgeverspagina voor andere vacatures

Blackhawk Network is wereldleider op het gebied van prepaid cadeaukaarten met sterke groeiambities. De Sales Director Commerce Netherlands and Belgium gaat bijdragen aan de top- en bottom-line resultaten door een toekomstgerichte strategie neer te zetten en tot uitvoering te brengen en het huidige sales team op een hoger plan te tillen. Met lef, initiatief en doelgerichtheid gaat deze salesvrouw of -man de businessgroei in een hogere versnelling zetten.

Over Blackhawk Network

Blackhawk Network geeft vorm aan de toekomst van wereldwijde branded payment solutions door het leveren van giftcards, digitale diensten en loyalty platforms. Blackhawk vertaalt markttrends naar nieuwe producten en diensten die consumenten en medewerkers blij maken en tegelijkertijd merken in staat stellen nieuwe klanten te werven, loyaliteit te vergroten en omzet te verhogen. Het levert een full service-portfolio aan diensten om succes voor haar partners te garanderen, inclusief ontwerp, distributie, uitvoering, marketing en de technologische back-end processen.

Blackhawk Network is wereldleider in branded payment solutions en heeft flink geïnvesteerd in best-in-class oplossingen gericht op consumenten en bedrijven. Vooral giftcards zijn belangrijk voor Blackhawk – cadeaukaarten die voor vele consumenten en bedrijven dé manier zijn om een cadeau of een bonus te geven of om waardering uit te spreken. Ook vormen giftcards een inkomstenbron voor (online)retailers en merken, zowel online als via sociale media en de app. Het potentieel voor het aanboren van nieuwe (online) kanalen is nog groot. De Sales Director Commerce zal een leidende rol spelen in het realiseren van de businessgroei in Nederland en België.

Vacature: Sales Director Commerce Netherlands and Belgium

De Sales Director Commerce draagt bij aan het succes van Blackhawk Network door de omzet en de winst in Nederland en België in de komende jaren significant te laten groeien. De Sales Director Commerce rapporteert aan de Managing Director en neemt plaats in het Management Team van het bedrijf. Het spreekt voor zich dat iemand met een verantwoordelijke functie als Sales Director Commerce stevig in de schoenen staat en een gezonde ambitie heeft. Te meer daar zij/hij soms intensieve onderhandelingen met inkopers van onder andere Albert Heijn, Bruna en Kruidvat moet voeren.

“We zoeken een self-starter die genoeg flair en finesse heeft om meerjarendeals succesvol uit te onderhandelen. Iemand met gedegen retailervaring, die haarfijn aanvoelt dat je vaak met inkopers van verschillende niveaus te maken hebt en daar de aanpak naadloos op kan afstemmen. Daarnaast is de Sales Director een rasechte teambuilder die mensen in hun kracht kan zetten.” – Jeroen Hubert, Managing Director

De business van Blackhawk Network is behoorlijk complex. De complexiteit zit ‘m in het feit dat Blackhawk de categorie cadeaukaarten wil laten groeien bij retailers en e-commercepartijen zoals AH, Kruidvat, Bruna en anderen. Daarnaast geeft Blackhawk eigen cadeaukaarten uit onder het merk One4all. Blackhawk vertegenwoordigt bovendien de cadeaukaarten van partners zoals Zalando en Apple, de zogenaamde third party-kaarten. Deze third party-partners zijn daarnaast ook partner op de One4all-cadeaukaarten. Blackhawk streeft consequent naar sterke groei en een win-win-win situatie voor alle partners. Dit kan alleen door zo te groeien dat alle partners daarvan mee profiteren.

De Sales Director Commerce heeft als doel om binnen deze complexiteit een gedegen categorie- en distributiestrategie te ontwikkelen die de groeidoelstellingen van alle stakeholders en kanalen ondersteunt en helderheid schept over de te maken keuzes. Het realiseren van groei van de onlinekanalen en het aantrekken van nieuwe distributiepartners is een belangrijk onderdeel van deze strategie, met als kerndoel het opbouwen van nieuwe markten en het creëren van langetermijnrelaties. Heel concreet kan de Sales Director Commerce direct aan de slag met de Belgische markt die net van start is gegaan en hier een succes van gaan maken.

Naast strategische visie bezit de Sales Director Commerce sterke communicatieve vaardigheden. Die zijn allereerst nodig om de belangen van alle partijen en om effectief stakeholdermanagement te kunnen uitvoeren. Communicatieve vaardigheden zijn daarnaast ook intern van belang: de Sales Director Commerce weet als geen ander het salesteam naar het volgende niveau te tillen van business development, salesplanning, categoriebeheer, merchandising en salesoptimalisatie. Dit doet zij/hij door op natuurlijke wijze feedback te geven, verbeterpunten te identificeren en collega’s in hun kracht te zetten. Door ook data-driven inzichten te vertalen naar concrete actieplannen, draagt de Sales Director bij aan het vergroten van de professionaliteit binnen de hele organisatie.

De Blackhawk Network organisatie is gehuisvest op een gave locatie in het hart van Amsterdam. Het is een jonge club met een informele scale-upcultuur. Er is veel bewegingsvrijheid en door de korte communicatielijnen en het snelle schakelen kan er snel impact gemaakt worden. De kansen om de business exponentieel te laten groeien zijn aanzienlijk.

 

Interesse?

Blackhawk Network werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emily Olij via emily.olij@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Emily Olij Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.