Sales Directeur Benelux

Sales Directeur Benelux

 • Sales
 • Consumer
 • Barendrecht
 • 873 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de The Greenery werkgeverspagina voor andere vacatures

The Greenery zorgt ervoor dat retailers het hele jaar door die groenten en fruit in het schap hebben waar de consument trek in heeft. Van winterse kool tot zomerse aardbeien; altijd vers van het land, uit de kas of de boomgaard. Maar die aansluiting tussen het land en de klant heeft nogal wat voeten in de aarde. Logisch: zowel de voorkeur van de consument als de productietechnieken, de verkoopkanalen en logistiek zijn voortdurend in ontwikkeling. Voor een duurzame samenwerking met retailers en optimale vertegenwoordiging op de Nederlandse en Belgische markt, trekt The Greenery een Sales Directeur Benelux aan.

OVER THE GREENERY

The Greenery is een Nederlandse groente- en fruitleverancier met  meer  dan  500 telers in Nederland en het buitenland. Het bedrijf is actief op 57 markten en hofleverancier van een aantal grote supermarktketens en innovatieve e-commercepartijen in Europa. Als ketenregisseur verbindt The Greenery de vraag- en aanbodzijde met elkaar. Het recept voor succes bestaat uit de gebundelde krachten van telers, een jaarrond AGF-assortiment, een fijnmazig logistiek netwerk, een stevige IT-infrastructuur en veel commerciële expertise. Zo voorziet The Greenery haar klanten – zowel Retail als Trade – van een verser en uitgebreider assortiment dan alle andere handelsorganisaties in de branche.

STRATEGIE: GROWING TOGETHER

Klimaatverandering, gezondheidstrends, nieuwe groente- en fruitrassen, innovatieve teelttechnieken, schaalvergroting bij telers, de opkomst van e-commerce – de wereld van groente en fruit staat geen moment stil. Omdat het landschap zo snel verandert, heeft The Greenery een visie voor de komende jaren ontwikkeld: Growing Together. Deze strategie zet in op het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen, waardecreatie en strategische samenwerkingsverbanden. Duurzaamheid, digitalisering, big data, innovatie en kwaliteit zijn daarbij belangrijke thema’s.

“Vers is de categorie waarmee supermarkten zich onderscheidend positioneren richting de klant. Feit: bananen zijn het best verkochte product in de supermarkt. Houdbare producten van A-merken zijn overal hetzelfde. Maar een betere selectie of kwaliteit in de categorie Vers, dáár fietsen mensen een blok voor om. Het is een vruchtbare bodem voor de lange-termijn-samenwerking tussen retailers en The Greenery.” – Pascal Piepers, Directeur Retail

Vacature: Sales Directeur Benelux

De Sales Directeur Benelux speelt in op de wensen van retailpartners en de consument, en optimaliseert zo het commerciële resultaat. Hij/zij geeft leiding aan een team van 20 gedreven professionals. De Sales Directeur helpt het team door structuur aan te brengen in commerciële processen, waardoor zij steeds zelfstandiger, effectiever en efficiënter kunnen werken. Het doel is bestaande relaties te onderhouden en te versterken, maar ook potentiële partners aan The Greenery te binden. Wanneer de Sales Directeur zelf betrokken is bij klantcontact, ligt de focus op het uitbouwen van de samenwerking en het ontwikkelen van nieuwe markten en/of kanalen.

Resultaatgerichtheid is belangrijk, maar goed management gaat veel verder dan alleen het sturen op KPI’s. De Sales Directeur coacht en inspireert de verkopers en accountmanagers waardoor zij zich professioneel kunnen ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van onderhandelen, cross-selling, het opstellen van accountplannen, presentaties geven en het onderhouden van klantrelaties.

STRATEGIE & IMPLEMENTATIE

De doelstellingen van The Greenery voor de komende jaren zijn helder. Voor de Benelux zijn de pijlers gericht op flinke groei; minimaal 25% is haalbaar.

STEVIGE LEIDER MET AUTORITEIT

De ideale kandidaat is een krachtige personality die stevig in zijn/haar schoenen staat en autoriteit uitstraalt, zonder autoritair te zijn. Iemand met een slimme, strategische ondernemersgeest die zich vol overgave in een uitdaging vastbijt – en niet loslaat. Plus: iemand die enthousiast wordt van het idee binnen afzienbare tijd door te groeien naar de rol van commercieel eindverantwoordelijke binnen The Greenery.

Kandidaatprofiel

Ervaring

 • Afgeronde academische opleiding
 • Minimaal 12 jaar commerciële ervaring
 • Aantoonbare managementkwaliteiten
 • Retailervaring vanuit FMCG
 • Eigen AGF-netwerk is een pre
 • Goede Nederlandse en Duitse taalvaardigheid

Persoonlijkheid

 • Stevige personality
 • Resultaatgerichte, commerciële ondernemersgeest
 • Brengt structuur en orde in processen
 • Inspirerend leider, coach en verbinder
 • Analytisch en communicatief sterk
 • Ambitie om door te groeien

The Greenery werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. 
Neem voor meer informatie contact op met Janko Klaeijsen via janko@topofminds.com.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.