Group Risk & Assurance Manager

Group Risk & Assurance Manager

 • Finance
 • Industrial
 • Apeldoorn
 • Vanaf 6 jaar werkervaring
 • 1400 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Royal Reesink werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf zes jaar ervaring als RA
  • Waarvan enkele jaren bij de Big Four
  • Zelfstarter
  • Verandermanager
  • Gestructureerd

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Royal Reesink levert hoogwaardige machines en diensten voor onder meer landbouw, transport en grond-, weg- en waterbouw. Dankzij een succesvolle buy-and-buildstrategie groeide het bedrijf uit tot internationaal marktleider. De Group Risk & Assurance Manager brengt de standaardisering en professionalisering waarmee Royal Reesink haar leidende positie verder uit kan bouwen.

Over Royal Reesink

In 1786 startte Hendrik Reesink zijn eenmanszaak in machines in Zutphen. De ondernemer had destijds niet kunnen bedenken dat zijn bedrijf zou uitgroeien tot de marktleider die Royal Reesink vandaag de dag is. De internationale distributeur en serviceverlener op het gebied van hoogwaardige machines, componenten en diensten voor landbouw, landschapsonderhoud, intern transport, magazijninrichting en grond-, weg- en waterbouw is een van de meest bepalende spelers in de markt.

Samen met fabrikanten van A-merken werkt Royal Reesink aan de ontwikkeling van schonere, slimmere en efficiëntere machines en systemen. Innovatie speelt een cruciale rol, net als de continue zoektocht naar duurzamere oplossingen. Maar Royal Reesink gaat verder dan alleen het verkopen, leasen of verhuren van machines en systemen. Het bedrijf levert klanten ook op maat gemaakte service (inclusief onderhoud, snelle reparaties en levering van onderdelen) en ondersteuning en training om machines zo lang mogelijk te kunnen gebruiken. En dat al negen generaties lang.

Inmiddels telt het portfolio van Royal Reesink wereldwijd zo’n veertig dochterondernemingen met in totaal meer dan 2.500 medewerkers. Al deze medewerkers delen een passie voor machines en kwaliteit, en hebben een flinke ondernemersdrang. Ze zijn trots op de internationale marktpositie van het bedrijf en zetten zich elke dag vol overgave in om die positie te verstevigen. Binnen de Royal Reesink Group zijn lijnen kort, wordt snel geschakeld en is volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Transitie
De afgelopen jaren groeide Royal Reesink dankzij verschillende acquisities exponentieel. De bedrijven binnen de groep hebben altijd autonoom geopereerd. Hoewel zij ook als dochteronderneming van Royal Reesink hun eigen kunnen identiteit behouden, is het tijd om processen te alignen en te integreren. Dat vraagt om een ingrijpende transitie in meerdere lagen van de organisaties.

Vacature: Group Risk & Assurance Manager

De Group Risk & Assurance Manager speelt een sleutelrol in de centralisering en professionalisering van de financiële organisatie. Zij/hij ziet erop toe dat het integrated control framework (ICF) van de groep in de hele organisatie en alle dochterondernemingen wordt verankerd en toegepast. Procedures, rapportages, jaarrekeningen, kwaliteitsnormen en compliance-gerelateerde processen moeten in alle entiteiten op dezelfde wijze worden ingericht en uitgevoerd. De Group Risk & Assurance Manager is continu bezig met het integreren en standaardiseren van normen, processen en controls, en identificeert proactief hoe en waar dit beter kan.

De Group Risk & Assurance Manager is ook verantwoordelijk voor de annual assurance cycle en alle verbeterpunten en -projecten die daaruit voortvloeien. De Group Risk & Assurance Manager stelt heldere group-KPI’s op en monitort aan de hand hiervan of de implementatie van optimalisatieprocessen en systemen in de business efficiënt en effectief verloopt. Verschillen moeten zoveel mogelijk worden overbrugd en, op den duur, volledig geëlimineerd. Ook het optuigen en integreren van een enterprise risk managementsysteem in de hele organisatie behoort tot de verantwoordelijkheden van de Group Risk & Assurance Manager. De Group Risk & Assurance Manager zorgt dat de dochterondernemingen de nieuwe processen en procedures in hun organisatie omarmen en verankeren. Daarvoor zijn een daadkrachtige houding, sterke sociale vaardigheden en overtuigende changemanagement-skills onmisbaar.

De rol vraagt om een ervaren Group Risk & Assurance Manager die niet alleen een heldere visie heeft, maar ook over de people-skills beschikt om deze goed over te kunnen brengen. Een transitie succesvol volbrengen lukt immers zelden zonder de mindset en de cultuur te veranderen. De Group Risk & Assurance Manager voert inspirerende gesprekken en organiseert workshops om de cultuurverandering teweeg te brengen. Het doel is altijd glashelder: standaardiseren, professionaliseren en integreren, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Die staat bij Royal Reesink immers altijd voorop.

“Als eindverantwoordelijke voor het volledige governance, assurance en risk-domein kun je hier enorm veel impact maken. Je zet de lijnen uit die onze organisatie in staat stellen onze leidende positie niet alleen te behouden, maar in de toekomst ook flink te verstevigen.” – Michiel Alst, VP Group Finance & Control

Succesvol is de Group Risk & Assurance Manager wanneer processen, kwaliteitsnormen en controls in de hele groep zijn gestandaardiseerd en gecentraliseerd. Om doelen te bereiken, werkt zij/hij nauw samen met de Compliance Manager en de finance teams in de dochterondernemingen. Rapporteren doet de Group Risk & Assurance Manager direct aan Michiel Alst, VP Group Finance & Control.

De ideale kandidaat is een gedreven zelfstarter die gestructureerd werkt en deze werkwijze ook in de organisatie doorvoert. Dat bepaalde processen en structuren (nog) niet in beton gegoten zijn schrikt haar/hem niet af. Integendeel: de Group Risk & Assurance Manager kan niet wachten orde op zaken te stellen en de benodigde structuur aan te brengen. Zij/hij gedijt goed in een accounting en control-omgeving, en krijgt energie van het idee dat zij/hij dat stuk binnen deze organisatie helemaal zelf kan opzetten en uitrollen. Bovenal is de ideale kandidaat een verbinder die zich goed realiseert dat doelen alleen bereikt kunnen worden als zij/hij daarin andere mensen meekrijgt.

 

Interesse?

Royal Reesink werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Daan Bouman via daan.bouman@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Daan Bouman Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.