Revenue Manager - Benelux

Revenue Manager - Benelux

  • Finance
  • Consumer
  • Ede
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 960 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Kimberly-Clark werkgeverspagina voor andere vacatures

Met merken als Kleenex, Huggies en DryNites is Kimberly-Clark wereldwijd een toonaangevende speler op het gebied van persoonlijke hygiëne. De Revenue Manager Benelux waarborgt optimalisatie van de revenuestream, het marktaandeel en daarmee het succes van Kimberly-Clark in de Benelux. 

Over Kimberly-Clark

De merken van Kimberly-Clark zijn niet alleen internationaal bekend, ze zijn wereldwijd enorm geliefd. Ook lokaal worden sterke merken gebouwd. Zo is het Nederlandse Page over de landsgrenzen succesvol als Andrex, Cottonelle, Hakle of Scottex. Bijna alle merken van Kimberly-Clark zijn marktleider in hun categorie.

De business van Kimberly-Clark bestaat uit twee divisies: professional en retail. Samen zijn zij goed voor een wereldwijde omzet van ruim 19 miljard dollar. De Benelux-regio speelt daar als onderdeel van het West-Europese cluster een belangrijke rol in. Vanuit de hoofdkantoren in het Gelderse Ede en Brussel wordt de regio aangestuurd.

In totaal werken zo’n zestig mensen voor Kimberly-Clark Benelux-Nordic, waarvan zo’n 25 fte voor de commerciele organisatie van de retaildivisie. De verschillende teams – Sales, Marketing, Revenue Management, Category Management en Trade Management – werken nauw samen om het commerciële succes van de merken nationaal en internationaal te verstevigen.

Vacature: Revenue Manager – Benelux

De Revenue Manager ontwikkelt een helder strategisch plan om op de vijf verschillende domeinen – strategic pricing, price/pack architecture, mix management, trade promotions en commercial policy – verbeteringen te realiseren. Niet alleen voor de komende maanden of een jaar, maar een RGM-strategie voor de komende drie jaar.

Strategisch en operationeel
Een messcherpe analytische blik en strategische visie zijn voor deze rol een must. Tegelijkertijd mogen operationele vaardigheden niet ontbreken. De Revenue Manager is namelijk zelf verantwoordelijk voor implementatie, monitoring en optimalisatie van de door haar/hem uitgestippelde strategische plannen. Daarbij onderhoudt zij/hij een korte lijn met onder meer de General Manager en de verschillende sales leads.

“Binnen Kimberly-Clark is doorgroeien eerder regel dan uitzondering. Ook voor deze rol zijn we op zoek naar een ambitieuze high-potential die op termijn graag mooie stappen maakt binnen de organisatie.” – Allowin Aarden, General Manager

In de dagelijkse praktijk is de Revenue Manager onderdeel van het MT en werkt zij/hij nauw samen met het salesteam, de key-accountmanagers en de internationale Revenue Management Team Lead. Zij/hij rapporteert direct aan Allowin Aarden, General Manager.

De ideale kandidaat is een ondernemende zelfstarter met ervaring in revenue management, sales en/of category management. Zij/hij is resultaatgedreven en beschikt over de analytische en commerciële kwaliteiten om door de cijfers heen te kijken en direct de impact op de business te doorzien. De rol komt met veel autonomie, vrijheid en exposure binnen de organisatie.

 

 

Interesse?

Kimberly-Clark werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Wiebe Smit via wiebe.smit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Revenue Manager – Benelux Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.