Retail International Operational Lead

Retail International Operational Lead

  • Operations
  • Technology
  • Amsterdam
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1817 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Roamler werkgeverspagina voor andere vacatures

Sinds de oprichting in 2011 groeide Roamler uit tot grootste crowdsourcingplatform van Europa. Inmiddels is de Nederlandse scale-up actief in elf landen, en dat is pas het begin. Next step: heel Europa veroveren. Om dat te bereiken moet de internationale operatie gestroomlijnd en geoptimaliseerd worden. Een mooie uitdaging voor de nieuwe Retail International Operational Lead. 

Over Roamler

De coronacrisis maakt pijnlijk duidelijk hoe belangrijk het is om slim en efficiënt met personeel om te gaan. Organisaties die veel mensen in dienst hebben, zitten nu veelal met de handen in het haar. Lijnrecht daartegenover staan bedrijven die op een slimme manier mensen en capaciteit inzetten – via een marketplace zoals Roamler, bijvoorbeeld.

Als eerste en grootste Europese crowdsourcingplatform loopt Roamler voorop in het efficiënt en succesvol leveren van een flexibele schil voor retail, care en tech. Met de dubbele groeicijfers van de afgelopen jaren en de miljoeneninvestering die Roamler vorig jaar kreeg (waarover later meer), is het hard op weg hofleverancier van de flexibele schil in heel Europa te worden.

Totaaloplossing voor klanten
Roamler werd in 2011 opgericht door Jeroen ten Haave en Martijn Nijhuis. Gedreven door het besef dat taakgericht werken via crowdsourcing de toekomst heeft, ontketenden de ondernemers een revolutie in de fieldmarketing industrie. Roamler begon als ‘slim marketingbureau voor de retail’. Door de jaren heen groeide het uit tot een toonaangevend platform dat de grootste Europese FMCG-fabrikanten, consumentenmerken, PCGs en winkelketens – denk Unilever, P&G en Red Bull – van waardevolle data en verkoopdiensten voorziet. Roamler biedt een totaaloplossing waarmee het haar klanten op efficiënte, snelle en effectieve wijze begeleidt naar duurzame, flexibele oplossingen voor bedrijfsproblemen.

Funding van twintig miljoen
De scale-up groeit in indrukwekkend tempo. Vorig jaar haalde het een investering van 20 miljoen euro op waarmee het de groei in heel Europa wil versnellen en de installatiediensten internationaal uit wil breiden. De Retail International Operational Lead staat aan het roer van de interne transformatie die daaraan ten grondslag ligt.

Vacature: Retail International Operational Lead

Op dit moment wordt elk land aangestuurd door een Country Manager. Om (sneller) te kunnen groeien, is een transitie naar een centraal aangestuurde matrixorganisatie gewenst. De verantwoordelijkheid voor de operatie in de huidige en nieuwe landen ligt volledig bij de Retail International Operational Lead. Het ultieme doel is helder: operational excellence binnen heel Europa.

Daarvoor bouwt de Retail International Operational Lead een ijzersterk high-performing team met een expliciete focus op customer en crowd satisfaction, en zorgt zij/hij ervoor dat customer success teams overal volledig aligned zijn. De Retail International Operational Lead is continu op zoek naar manieren waarmee de Customer Success Managers in verschillende landen – die zij/hij direct aanstuurt – zaken naar the next level kunnen brengen. Ervaring met het aansturen van internationale teams en begrip van culturele verschillen die daarbij komen kijken zijn een must.

“De teams in de verschillende landen bevinden zich elk in een andere fase. Dat vraagt om een flexibele lead die in staat is om elk team en individu de praktische hulp en strategische sturing te bieden die nodig is. Met het solide high-performing team dat de Retail International Operational Lead neer weet te zetten, kan Roamler vol overtuiging de volgende stap zetten.”  – Ingeborg Lampe, COO

Strategisch en operationeel
De rol van Retail International Operation Lead is nieuw binnen de organisatie. Dat brengt veel mogelijkheden om de rol naar eigen goeddunken in te vullen, maar logischerwijs ook uitdagingen met zich mee. In de snelgroeiende scale-up zijn nog niet alle processen in beton gegoten. Sterker: men kijkt ook naar de Retail International Operational Lead om de huidige structuur van Roamler kritisch onder de loep te nemen en suggesties ter verbetering van de toekomstbestendigheid aan te dragen.

Dat houdt niet op bij het aandragen van de ideeën, integendeel: de Retail International Operational Lead neemt ook het voortouw in de implementatie en uitrol ervan. Dat maakt de rol zowel een strategische, alsook een zeer operationele. Zij/hij rapporteert direct aan Ingeborg Lampe, COO.

Topsportmentaliteit
Roamler is een jonge, dynamische organisatie waarin het tempo hoog ligt. Naast ondernemerschap, zit ook een gezonde competitiedrang diepgeworteld in het dna van de organisatie. Medewerkers worden gekenmerkt door een topsportmentaliteit, de wens het verschil te willen maken en samen Roamler in rap tempo verder te laten groeien.

De ideale kandidaat heeft ervaring in change management en operational excellence, idealiter opgedaan in de retail of FMCG. Zij/hij blinkt uit in strategische vergezichten, maar deinst er zeker niet voor terug om indien nodig ook met de poten in de spreekwoordelijke klei te stappen. Kortom: een hands-on, resultaatgerichte mindset is key. Bovenal is de ideale kandidaat een ambitieuze, flexibele go-getter die met de juiste drive en doortastendheid Roamler klaarstoomt voor de volgende fase in haar bestaan.

 

Interesse? 

Roamler werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met
Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.