Research Associate

Research Associate

 • HR
 • Consulting
 • Amsterdam
 • 1375 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Top of Minds – vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Werken bij Top of Minds Executive Search

Top of Minds is een Executive Search bureau in Amsterdam. De Recruitment Consultants bij Top of Minds bouwen een vertrouwensband op met kandidaten. Deze band wordt gesmeerd met inspirerende content. Dat zijn de verhalen van de Consultants die zij vertellen aan hun kandidaten maar ook interviews met rolmodellen, marktonderzoeken, achtergrondartikelen en rijke vacatureteksten. Top of Minds werkt uitsluitend met topwerkgevers. Vaak zijn dit A-merken zoals Grolsch, Coca-Cola en ING. Naast de informatie die de kandidaten van Top of Minds krijgen, is hun eigen profilering cruciaal. Op het juiste moment met de juiste persoon over de juiste onderwerpen spreken. De Consultants helpen kandidaten met het ontwikkelen van hun carrièrestrategie en de voorbereiding om te kunnen presteren op de momenten die ertoe doen. Ze maken gebruik van hun expertise in een bepaald segment van de arbeidsmarkt en hulpmiddelen zoals Strengthsfinder en MBTI.

Research Associate

Het invullen van vacatures gebeurt vaak met behulp van het Researchteam (10 FTE). Op basis van de eisen aan een bepaalde vacature, gaan zij op zoek naar potentiële kandidaten op LinkedIn en in de database van Top of Minds. De Researchers leggen het eerste contact met potentiële kandidaten, sturen hen de benodigde informatie, plannen afspraken in voor de Recruitment Consultants en begeleiden de kandidaten door het selectieproces.

De functie

Wat doe je al Research Associate in dit hele proces van vertalen, inspireren en verbinden? Je werkt nauw samen met een van de consultants en verdiept je in zijn of haar specialisme, dit loopt uiteen van Finance, Marketing, Sales en Consulting Exit. Per vacature zoek je geschikte kandidaten in onze database en op LinkedIn. Je legt contact via e-mail, beantwoordt telefonisch vragen over de vacatures, schuift aan bij interviews met kandidaten, legt daar verslag van en coördineert het sollicitatieproces bij de opdrachtgever.

Waarom zou je hier gaan werken?

Je focust op mensen, hebt nauw contact met de ervaren Consultants van Top of Minds en leert ondertussen de HR-afdelingen en werkwijzen kennen van onze klanten. Wie het goed doet groeit snel door tot Manager Research en stuurt in die rol een team van 10 FTE aan. Een betere start voor een carrière in HR of recruitment is er niet.

Profiel

De Research Associate past allereerst goed in het team want er wordt intensief met elkaar samengewerkt. Daarnaast is deze persoon een echte multitasker en behoudt het overzicht van alles dat nog moet gebeuren. Bij Top of Minds werken we met een agile-methode, dat vraagt een flexibele werkhouding. De Research Associate is een mensen-mens, sociaal en begaan. Een afgeronde HBO/WO-opleiding is een vereiste.

persoonlijkheid

 • Mensen-mens
 • Sociaal
 • Goed luisteren

ervaring

 • Student

groeimogelijkheden

 • Junior Consultant
 • Manager Research

Contact

Research Associate Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.