Regional Director Operations

Regional Director Operations

  • General Management
  • Logistics
  • Amsterdam
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 3556 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Just Eat Takeaway werkgeverspagina voor andere vacatures

Weinig markten groeien zo explosief als die van de maaltijdbezorging. Daar profiteert Just Eat Takeaway optimaal van. De Europese marktleider groeit harder dan ooit, mede dankzij de recente fusie met Just Eat en overname van Grubhub. De Regional Director Operations stuurt de logistieke business in zeven landen aan en levert een strategische bijdrage aan de doorontwikkeling van het logistieke model van de organisatie. 

Just Eat Takeaway

Het van oorsprong Nederlandse Just Eat Takeaway viert dit jaar haar twintigste verjaardag. In twee decennia is er veel gebeurd. Wat begon als een platform waarop restaurants zelf hun maaltijden en bezorgdiensten konden aanbieden, groeide – onder meer door concurrenten Just Eat en Grubhub over te nemen – uit tot een internationaal, beursgenoteerd bedrijf dat niet meer weg te denken is uit de moderne wereld. Immers: is er iemand die niet ooit een maaltijd via Just Eat Takeaway bestelde?

Hoewel het bedrijf inmiddels in bijna 25 landen op vijf verschillende continenten actief is, zijn de Nederlandse roots nog altijd goed voelbaar. Naast Hollandse nuchterheid, is ook ‘ambitie’ een van de kernwaarden van de organisatie. Just Eat Takeaway wil het aantal orders dat via Scoober bezorgd wordt de komende jaren explosief laten groeien.

Succesformule Scoober
In 2016 zag Scoober het levenslicht. Als dochterbedrijf van Just Eat Takeaway richt Scoober zich met een eigen infrastructuur, technologie en bezorgers volledig op de logistiek: door Scoober kunnen consumenten ook maaltijden bestellen van restaurants die zelf geen bezorgservice hebben. Scoober speelde de afgelopen jaren een grote rol in de enorme groei van Just Eat Takeaway door de logistiek in de vorm van het ‘Scoobermodel’ met de expansie mee te laten groeien.

Met de exponentiële groei is behoefte ontstaan aan twee stevige Regional Directors Operations – Northwest Europe en Southeast Europe – die zowel de operationele zaken, de verdere groei en de strategische (door)ontwikkeling van het logistieke model naar the next level brengen. Beide directeuren zijn verantwoordelijk voor zeven markten.

De Regional Director Operations Northwest Europe richt zich op Nederland, België, Frankrijk, Zwitserland, Denemarken, Noorwegen en Ierland, terwijl de collega Southeast het vizier houdt op Spanje, Italië, Portugal, Polen, Roemenië, Bulgarije en Israël. Samen met de Regional Director Operations UK en de Regional Director Operations Duitsland en Oostenrijk vormen ze een team dat intensief met elkaar schakelt, en best practices en failures met elkaar deelt teneinde de juiste beslissingen voor de eigen regio te kunnen maken.

Vacature: Regional Director Operations

De Regional Director Operations kijkt continu vooruit, en weet tegelijkertijd exact wat er in de landen gebeurt. Naast een duidelijke focus op operationeel management in de eigen regio, dient de Regional Director Operations strategisch zeer goed onderlegd te zijn om de logistieke toekomst van het bedrijf te waarborgen. Temidden van een organisatie die zo explosief groeit als Just Eat Takeaway, is dat een flinke uitdaging te noemen.

De Regional Director Operations stuurt een team van Country Operations Managers aan, waarmee zij/hij in nauw contact staat. De Regional Director Operations is continu op zoek naar manieren om het operationele team en de business een stap verder te brengen. Just Eat Takeaway hanteert in de organisatie de principes van LEAN-management. Met tienduizenden koeriers en restaurateurs onder de hoede, is de combinatie van sterk leiderschap en een bewezen track record in operationeel management een vereiste.

Logistieke koers bepalen
Naast het aansturen van meerdere landen, heeft de Regional Director Operations zoals gezegd ook een strategische rol. Scoober is voortdurend in beweging. Van de flexibiliteit van het logistieke model tot schaalbaarheid en mogelijkheden voor expansie – de Regional Director Operations bepaalt de logistieke koers in de eigen regio. Een sterk analytisch en conceptueel vermogen, oog voor detail en een hoge mate van stressbestendigheid kunnen daarbij niet ontbreken.

“De inzet en het leiderschap van de Regional Director Operations zijn cruciaal om de enorme groei van Just Eat Takeaway te consolideren. Enerzijds door de landen in haar/zijn regio effectief aan te sturen en processen te optimaliseren; anderzijds door een heldere strategische visie te converteren naar een succesvolle (door)ontwikkeling van het logistieke model dat een grote bijdrage levert aan de groei en het succes van de hele organisatie.” – Mark Deumer, Global Director Operations

Ultieme customer experience
Ook online weet de Regional Director Operations de juiste lijnen uit te zetten. Met een user-centric mindset stippelt zij/hij feilloos de gedroomde customer journey uit en weet precies aan welke knoppen gedraaid moet worden om de ultieme customer experience te garanderen.

De ideale kandidaat is strategisch sterk, heeft operationele ervaring in een snelgroeiende organisatie en bij voorkeur interesse in logistiek in een tech-gedreven omgeving. Een strategische teamplayer die op inspirerende wijze processen en structuren efficiënter maakt, en te allen tijde het beste uit mensen weet te halen.

Als onderdeel van het managementteam van Scoober rapporteert de Regional Director Operations direct aan Mark Deumer, Global Director Operations. In een onderneming die zo hard groeit als Just Eat Takeaway, is doorgroeien eerder regel dan uitzondering. Het momentum waarin de organisatie zich bevindt biedt zowel voor Just Eat Takeaway geweldige kansen om van te profiteren, evenals voor de Regional Director Operations zelf.

Just Eat Takeaway werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Jessica Lim
 via jessica.lim@topofminds.com.

 

 

 

Contact

Jessica Lim Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.