Regional Communications Lead AMENA

Regional Communications Lead AMENA

  • Marketing
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 655 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Fonterra werkgeverspagina voor andere vacatures

Fonterra is een Nieuw-Zeelandse coöperatie en de grootste exporteur van zuivel ter wereld. Om nog marktgerichter te opereren, wordt de regionale organisatie uitgebreid. De nieuwe Regional Communications Lead AMENA zet de regio zowel intern als extern sterker op de kaart.

Over Fonterra

Fonterra behoort, samen met partijen als Nestlé en FrieslandCampina, tot de 5 grootste zuivelbedrijven ter wereld. Wereldwijd werken 20.000 mensen voor deze coöperatie, die eigendom is van 10.000 boeren. Fonterra verwerkt zuivel tot hoogwaardige producten en distribueert deze naar 140 markten. Het is daarbij de kunst om door innovatie steeds meer waarde uit zuivel te genereren. Dit alles op efficiënte, maar vooral ook duurzame wijze.

Fonterra levert zowel ingrediënten aan fabrikanten als eindproducten aan foodservice en consumenten. Binnen de b2b-ingrediëntenbusiness, de grootste tak van Fonterra en opererend onder de merknaam NZMP, focust men zich op meerdere groeimarkten. Naast de kern zuivelmarkten (kaas, yoghurt etc.) zijn dat babyvoeding, sportvoeding en medische voeding.

Om deze strategie succesvol uit te voeren heeft Fonterra besloten haar organisatie aan te passen. Daarom opereert men nu via drie regionale Sales- en Marketing-businessunits. Naast AMENA (Africa, Middle East, Europe, North Asia, Americas) zijn dat APAC (Asia Pacific) en GC (Greater China). Fonterra wil met deze nieuwe werkwijze de interne samenwerking stimuleren. Belangrijk is ook dat het in de regio’s dichter op de klant zit, zodat er marktgerichter gewerkt wordt.

Vacature: Regional Communications Lead AMENA

Om de nieuwe organisatie tot een succes te maken, versterkt Fonterra haar regionale businessunits. Op het kantoor van de AMENA-regio in Amsterdam is er daarom een vacature voor een Regional Communications Lead AMENA. Een nieuwe rol met als doel Fonterra en de CEO sterker te profileren in de AMENA-markten.

“Je hebt een flinke vinger in de pap bij een wereldspeler in zuivel.” – Gillian Munnik, Marketing Director Fonterra

Dat biedt een kans voor een ervaren communicatieprofessional met bij voorkeur een achtergrond in public relations. De Regional Communications Lead dient oog te hebben voor interessante verhalen en is in staat deze te verwerken tot nieuwswaardige content. Een sterke schrijver en storyteller, die weet wat er speelt en Fonterra en de CEO van de AMENA-regio positief op de kaart zet. Daarbij zorgt de Regional Communications Lead voor een zo groot mogelijk mediabereik. Hij of zij bouwt aan een netwerk van pr-agentschappen in de verschillende AMENA-markten.

Naast het managen van externe stakeholders is het managen van interne stakeholders minstens zo belangrijk. De Regional Communications Lead vormt een schakel tussen het hoofdkantoor en de lokale markten. Enerzijds deelt deze persoon verhalen uit de regio en zorgt voor de interne profilering van AMENA binnen Fonterra. Anderzijds zorgt hij/zij voor afstemming van de communicatiestrategie met het hoofdkantoor en bewaking van het merk.

Om in deze functie succesvol te zijn, moet hij of zij zelfstandig kunnen werken in een zeer diverse internationale omgeving. Tegelijkertijd is samenwerking cruciaal om in deze nieuwe rol te slagen. De Regional Communications Lead investeert pro-actief in relaties, zowel intern als extern. Deze persoon zal vooral de eerste maanden veel reizen en krijgt de mogelijkheid om de organisatie, zowel het hoofdkantoor in Nieuw-Zeeland als de lokale markten, te leren kennen.

Fonterra kent een vrij platte organisatiestructuur. De rol wordt aangestuurd door de Marketing Director, Gillian Munnik, in Nieuw-Zeeland. Tegelijkertijd werkt de Regional Communications Lead nauw samen met de CEO van de AMENA-regio, die vanuit Amsterdam gaat opereren.

Fonterra werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Gijs Millaard via gijs.millaard@topofminds.com.

Contact

Gijs Millaard Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.