Regiodirecteur

Regiodirecteur

 • General Management
 • Consumer
 • Nieuwegein
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 1748 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Babilou Family Nederland vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 10 jaar ervaring
 • Uit de kinderopvangbranche, retail of een soortgelijke multilocatiesector
 • Inspirerende leider
 • Strategisch
 • Stakeholdermanagement
 • Hands-on

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Door kinderen met aandacht en zorg te helpen ontwikkelen, draagt Babilou Family Nederland bij aan een betere toekomst. De Regiodirecteur voor de regio West-Nederland bouwt verder aan een stabiele, tevreden organisatie en zorgt voor een goede balans op alle locaties in Noord- en Zuid-Holland. Een mooie, betekenisvolle uitdaging in een complexe industrie.

Over Babilou Family Nederland

De eerste levensjaren van kinderen spelen een cruciale rol in hun ontwikkeling. Ouders willen erop kunnen vertrouwen dat hun kinderen niets tekortkomen, ook wanneer ze er zelf niet kunnen zijn. Daarvoor kloppen ze vaak aan bij een van ruim driehonderd kinderdagverblijven, BSO’s en peuteropvanglocaties van Babilou Family Nederland. Hier zetten zo’n 2.800 collega’s zich elke dag in om kinderen het allerbeste te bieden. Met aandacht, zorg en spelenderwijs leren helpt de organisatie kinderen zich te ontplooien en uit te groeien tot betrokken mensen.

Van BLOS naar Babilou Family 
Babilou is een Frans familiebedrijf met kinderopvangorganisaties in twaalf landen. In 2021 nam dit bedrijf vier Nederlandse labels over: BLOS, BijdeHandjes, Zonnekinderen en Zein International Childcare. Van de vier labels is BLOS verreweg de grootste. Sinds de overname ging de groep verder als Babilou Family Nederland. Dit luidde een nieuwe fase in de ontwikkeling in, waarin verdere groei en professionalisering centraal staan.

Bij Babilou Family Nederland komen niet alleen kinderen, maar ook het personeel elke dag opgewekt en energiek binnen. Wie hier werkt, doet dit vanuit een diepe passie voor kinderen en een intrinsieke wens om voor hen het verschil te maken. Dit is het mooiste beroep ter wereld, daar zijn ze bij Babilou Family Nederland van overtuigd. In een tijd waarin goed personeel schaars is, weet Babilou Family Nederland een inspirerende, fijne werkomgeving te creëren, waarin mensen zich volop kunnen ontwikkelen.

Vacature: Regiodirecteur

De Regiodirecteur is verantwoordelijk voor zo’n 96 locaties van Babilou Family Nederland in Noord- en Zuid-Holland. Deze locaties worden aangestuurd door zeven regiomanagers, die direct rapporteren aan de Regiodirecteur. Samen met deze managers vormt de Regiodirecteur het regioleiderschapsteam. De Regiodirecteur formuleert heldere operationele KPI’s en strategische doelstellingen rondom pedagogische standaarden, wet- en regelgeving, veiligheid, service en klanttevredenheid. Als zichtbare, benaderbare en coachende leider stuurt de Regiodirecteur het team naar de geoliede, collectieve machine die het moet zijn. De P&L-verantwoordelijke Regiodirecteur maakt deel uit van het leiderschapsteam en rapporteert direct aan de COO.

Op de agenda van de Regiodirecteur staan diverse verantwoordelijkheden, waarvan het vertalen en verankeren van de juiste organisatiecultuur een van de belangrijkste is. Babilou Family Nederland deed de afgelopen jaren meerdere overnamen, waardoor de cultuur nog niet voor iedereen even helder is. De Regiodirecteur draagt de waarden van de organisatie proactief uit en brengt deze door middel van training en opleiding over aan de regio- en locatiemanagers. Vanuit daar vinden de cultuur en teamspirit hun weg naar alle lagen in de organisatie. Met als resultaat: een hechte organisatie met een gedeelde ambitie.

Een ander focuspunt van de Regiodirecteur is de bezettingsgraad in de locaties. Volledig afrekenen met verzuim en verloop is een utopie, maar deze obstakels heel sterk terugdringen is dat niet. Dit jaar wil Babilou Family Nederland zo’n zeshonderd nieuwe mensen aannemen. Daarmee wordt een deel van het personeelstekort en de druk op de huidige workforce opgelost. Om in deze rol succesvol te zijn, zijn uitstekende skills op het gebied van stakeholdermanagement onmisbaar. Het stakeholderveld is niet alleen groot, maar ook complex te noemen. De Regiodirecteur schakelt met ouders, oudercommissies, GGD’s, gemeenten, andere teams en regio’s om afspraken te maken en daar waar mogelijk synergie te creëren. Met overtuigende communicatieve en sociale vaardigheden creëert de Regiodirecteur gemakkelijk draagvlak voor ideeën, en bouwt zij/hij zo verder aan een solide netwerk en cohesie in de regio.

“Als Regiodirecteur schakel je veel met andere afdelingen en stakeholders. Er zijn continu ontwikkelingen waar je op moet acteren en brandjes die geblust moeten worden. Naast hands-on is het ook een strategische rol: je denkt onder andere na over onze dienstverlening, klanttevredenheid en cohesie en cultuurverandering binnen de organisatie.” – Wanda Ploeg-Jongenotter, HR-directeur

Voor een zeer ervaren, verbindende leider is de rol een mooie kans om invloed te hebben op een snelgroeiende organisatie die zoveel mogelijk kinderen een goede start wil geven. Intrinsieke motivatie is essentieel om in deze rol succesvol te zijn.

 

Interesse?

Babilou Family Nederland werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Wiebe Smit via wiebe.smit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Regiodirecteur Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.