Propositiemanager Voortgezet Onderwijs

Propositiemanager Voortgezet Onderwijs

 • Consulting Exit
 • Utrecht
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 1115 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Noordhoff werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf drie jaar ervaring
 • In consulting
 • Affiniteit met onderwijs
 • Commercieel
 • Strategisch
 • Ondernemend

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Noordhoff wil dat iedereen naar haar of zijn volste vermogen kan leren. Zeker als het gaat om wiskunde, het grootste vak in het portfolio van het bedrijf. De Propositiemanager Voortgezet Onderwijs bedenkt innovatieve concepten en producten om wiskunde en andere vakken zowel strategisch als commercieel toekomstproof te houden.

Over Noordhoff

Noordhoff is de kennispartner van leergierig Nederland. Elke dag gebruiken twee miljoen mensen – van basisschoolleerlingen tot professionals – bekende producten als Getal & Ruimte, Stepping Stones, Nieuw Nederlands en de Bosatlas. Met haar toonaangevende, hoogkwalitatieve lesmethodes en content levert het bedrijf – onderdeel van Infinitas Learning – een levensgrote bijdrage aan de ontwikkeling van huidige en toekomstige generaties leerlingen. Niet alleen in Nederland, maar ook in België en Zweden, waar Noordhoff ook zeer actief is.

In het Nederlandse voortgezet onderwijs is Noordhoff marktleider. Om die leidende positie te behouden, wil het bedrijf met zo’n 350 medewerkers altijd het voortouw nemen en volop investeren in innovatie en transformatie. Met de steun en slagkracht van Infinitas Learning slaagt de organisatie daar uitstekend in.

Vacature: Propositiemanager Voortgezet Onderwijs

Getal & Ruimte, wie is er niet groot mee geworden? Het is het boegbeeld van het kernvak wiskunde, waar de Propositiemanager Voortgezet Onderwijs primair verantwoordelijk voor is. Als grootste vak speelt wiskunde een sleutelrol in de organisatie, maar andere vakken zijn uiteraard minstens zo belangrijk. Het onderwijsdomein is volop in ontwikkeling, en de verschillende vakken bewegen daarin mee. Onder meer op het gebied van blended learning, een domein waar er voor wiskunde nog veel ruimte is voor verdere ontwikkeling. Tegelijkertijd zijn er ook praktische veranderingen op komst: naar verluidt worden bij wiskunde over een paar jaar examenwijzigingen doorgevoerd. Ook bij de andere vakken zijn er ontwikkelingen die volop kansen voor innovatie en vernieuwing bieden. In dit dynamische speelveld zorgt de Propositiemanager Voortgezet Onderwijs ervoor dat de verschillende vakken adequaat en optimaal mee-evolueren en -innoveren.

Dat vraagt om een commercieel-strategisch brein dat in de data duikt en zich in de materie verdiept, zonder dat zij/hij zelf een wiskundige hoeft te zijn. Welke positie hebben wiskunde en de andere vakken momenteel in de markt, wat speelt er zoal, wat brengt de toekomst en met welke vernieuwende concepten of businessmodellen kan Noordhoff daar het best op inspelen? Zijn er andere kansen om Noordhoffs positie in de verschillende vakken te verstevigen, bijvoorbeeld door nieuwe proposities te lanceren, door samenwerkingen aan te gaan of door overnames? De Propositiemanager doet zorgvuldig kwalitatief en kwantitatief onderzoek en bundelt inzichten en conclusies in een heldere roadmap met aanbevelingen. Daarbij durft zij/hij buiten de gebaande paden te denken. Zij/hij krijgt volop ruimte om proposities te testen, uiteraard altijd met oog voor de juiste balans tussen klanttevredenheid, hoogwaardige kwaliteit, financiële haalbaarheid en rendement.

Samen met drie andere propositiemanagers vormt de Propositiemanager Voortgezet Onderwijs een energiek en ambitieus team en werkt nauw met hen samen. Dat doet de Propositiemanager ook met de Learning Solution Experts die dedicated voor de verschillende vakken werken. De Voortgezet Onderwijs-divisie telt zo’n dertig medewerkers en staat onder leiding van Maureen van Bruinessen, Segment Manager.

“Als Propositiemanager Voortgezet Onderwijs kijk je met een ondernemende en commerciële blik naar de toekomst van het vak wiskunde. Als marktleider iets nieuws of anders proberen is niet altijd makkelijk, maar dat is wel je opdracht. Om onze leidende positie te behouden moeten we durven te experimenteren.” – Maureen van Bruinessen, Segment Manager.

De rol is een mooie kans voor een klantgerichte consultant die graag haar/zijn kennis en expertise wil toepassen in een omgeving waarin zij/hij echt het verschil kan maken. Met haar/zijn analytische, ondernemende en verbindende skills is dat namelijk precies wat de Propositiemanager doet: niet als het gaat om wiskunde en andere vakken en om Noordhoff als organisatie, maar ook als het gaat om alle toekomstige generaties die zich met veel plezier methodes als Getal & Ruimte mogen eigen maken.

 

Interesse?

Noordhoff werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Sophie Jansen via sophie.jansen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Sophie Jansen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.