Propositiemanager Basisonderwijs

Propositiemanager Basisonderwijs

 • Consulting Exit
 • Consumer
 • Groningen
 • Vanaf 6 jaar werkervaring
 • 1217 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Noordhoff werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf zes jaar ervaring
 • Met learning & development
 • Binnen consultancy
 • Commercieel denken
 • Visie van verschillende stakeholders synthetiseren naar winnende propositie

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Noordhoff wil dat iedereen naar haar of zijn volste vermogen kan leren. Elke dag gebruiken twee miljoen mensen – van basisschoolleerlingen tot professionals – bekende titels als Getal & Ruimte en de Bosatlas. De Propositiemanager Basisonderwijs gaat de methode Getal & Ruimte Junior verder ontwikkelen en maakt de nieuwe online leeromgeving Junior Cloud tot een succes.

Over Noordhoff

Noordhoff is de kennispartner van leergierig Nederland. Met toonaangevende, hoogkwalitatieve lesmethodes en content levert het bedrijf een levensgrote bijdrage aan de ontwikkeling van huidige en toekomstige generaties leerlingen. Niet alleen in Nederland, maar ook in België, Portugal en Zweden, waar moederbedrijf Infinitas Learning actief is.

Noordhoff biedt blended leeroplossingen – waar digitale en gedrukte methodes samenkomen – en is daarmee een trendsetter in de markt. Ook levert het diverse aanvullende diensten om de beste leerresultaten te bereiken. Zo begeleidt de Noordhoff Academy docenten in het uitbreiden van hun educatieve capaciteiten en werkt het bedrijf aan datagedreven ondersteuning bij de brede ontwikkeling van leerlingen, bijvoorbeeld als het gaat om zelfvertrouwen en planning.

Noordhoff kent een rijke historie en een zeer ondernemende aandeelhouder. Het bedrijf is de grootste werkmaatschappij binnen Infinitas Holding. In het Nederlandse voortgezet onderwijs is Noordhoff marktleider. In het basisonderwijs bedient de organisatie nu zo’n vijfentwintig procent van de zesduizend scholen met haar rekenmethode en vijftien procent met de methodes voor andere vakken. Daarmee is Noordhoff in deze markt nog een relatief kleine speler. De Propositiemanager Basisonderwijs gaat een basisonderwijsmethode en het digitale platform van Noordhoff doorontwikkelen en zet een groeistrategie neer voor deze markt.

Vacature: Propositiemanager Basisonderwijs

De Propositiemanager Basisonderwijs beheert en ontwikkelt vanuit een commerciële blik de proposities voor rekenen en het digitale leerplatform: Getal & Ruimte Junior en Junior Cloud.

Getal & Ruimte Junior wordt al gebruikt op zo’n vijftienhonderd basisscholen. De methode zet in op een doorlopende leerlijn, zodat leerlingen na groep acht een naadloze aansluiting op de brugklasmethode ervaren.

Junior Cloud staat nog in de kinderschoenen. De Propositiemanager Basisonderwijs brengt dit product naar het volgende niveau, door in gesprek te gaan met klanten, vakdidactici en partners zoals het Cito en de Rijksuniversiteit Groningen. Zo werkt zij/hij aan een platform dat de leerkracht ondersteunt bij de vakinhoudelijke component van het onderwijs en breder, bijvoorbeeld bij de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerling.

Niet alleen de inhoudelijke aanpak, ook de tooling is hierbij van belang. Leerkrachten hebben behoefte aan overzichtelijke dashboards die hen in staat stellen de leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden. Dit vraagt om een goede samenwerking met de technologie-afdeling van Infinitas Learning. Het bedrijf werkt met design sprints, en de Propositiemanager Basisonderwijs coördineert per sprint de doelstellingen en de middelen die nodig zijn om deze te bereiken.

De Propositiemanager doet zorgvuldig kwalitatief en kwantitatief onderzoek en bundelt inzichten en conclusies in een heldere roadmap met aanbevelingen. Daarbij durft zij/hij buiten de gebaande paden te denken. Zij/hij krijgt volop ruimte om proposities te testen, uiteraard altijd met oog voor de juiste balans tussen klanttevredenheid, hoogwaardige kwaliteit, financiële haalbaarheid en rendement.

“Een consultant die zich, professioneel of qua opleiding, weleens heeft gebogen over vraagstukken omtrent leren en ontwikkelen, past uitstekend in deze functie. Het betreft geen onderwijsexpert, maar iemand met commercieel inzicht die goed kan synthetiseren en een propositie kan neerzetten en waarmaken.” – Petra van der Veen, Segmentmanager Basisonderwijs

De Propositiemanager Basisonderwijs kan uitstekend contact leggen met allerlei stakeholders uit het werkveld om inzichten te verzamelen. Deze kan zij/hij vervolgens helder omzetten in een commerciële visie op de proposities. De vakinhoudelijke kennis hoeft de Propositiemanager Basisonderwijs niet zelf te hebben; hiertoe werkt zij/hij samen met de Learning Solution Experts en Educatieve Contentontwikkelaars in het Basisonderwijsteam van Noordhoff.

 

Interesse?

Noordhoff werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Sophie Jansen via sophie.jansen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Sophie Jansen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.