Propositie Developer

Propositie Developer

 • Strategy
 • Consumer
 • Utrecht
 • 840 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

De prijzenkast van bol.com puilt uit: Retailer van het Jaar, Beste webshop, publieksprijzen, noem maar op. De e-tailer kent haar klanten door en door, en biedt proposities die de verwachtingen overtreffen. Maar verwachtingen staan niet stil. Daarom blijft bol.com haar proposities vernieuwen en verbeteren. De Propositie Developer staat daarin centraal. Hij/zij speelt niet alleen in op de huidige verwachtingen, maar zorgt er vandaag voor dat bol.com ook in 2025 de prijzen in de wacht sleept.

JE KAN HET MET BOL.COM

Meer dan acht miljoen mensen bezoeken regelmatig bol.com, op zoek naar producten waar ze blij van worden. Met een assortiment van meer dan zestien miljoen artikelen biedt bol.com daar alle mogelijkheden toe.

Bol.com is in de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot grootste winkel van Nederland en België. Het bedrijf is online marktleider in boeken, games, muziek en elektronica. De laatste jaren heeft bol.com de transitie gemaakt van webwinkel naar volwaardig online platform. Zo’n twintig duizend externe verkopers bieden hun producten aan via plaza.

Het bedrijf blinkt uit in assortiment, prijs, gemak, snelheid, service en betrouwbaarheid. Dat komt omdat de e-tailer echt begrijpt wat haar klanten (en partners) willen en daar, met behulp van datagedreven inzichten en slimme tools, de juiste proposities tegenover zet.

“De Propositie Developer werkt in het strategisch hart van bol.com. Hij of zij kijkt naar ons hele winkelplatform. Dat betekent veel stakeholders, veel impact en veel afwisseling.” – Maaike Oliemans, Manager Propositie Development & Marktonderzoek

Vacature: Propositie Developer

De Propositie Developer is feilloos in staat om, op basis van ale kwantitatieve en kwalitatieve gegevens, nieuwe proposities te ontwerpen, waarmee bol.com nog beter kan voorzien in (toekomstige) wensen van consumenten en partners. Zo’n nieuwe propositie is een volledige strategische business- en conceptvisie, logisch opgebouwd en goed communiceerbaar. De Propositie Developer legt bijvoorbeeld uit waarom deze propositie onderscheidend is, welk klant- of partnerprobleem het oplost en hoe de bijbehorende winkel, dienst of service eruit moet zien.

Wanneer bestaande proposities niet het verwachte resultaat opleveren, onderzoekt de Propositie Developer hoe dat komt. Hij/zij voert onderzoeken uit en spreekt regelmatig met Product Managers, winkelteams of verantwoordelijke voor een dienst (bijvoorbeeld Logistiek).

De Propositie Developer creëert draagvlak, enthousiasme en urgentie bij de business en de directie voor nieuwe of verbeterde proposities. Mede daarom is het zo belangrijk dat de Propositie Developer zijn/haar ideeën helder en gestructureerd over kan brengen.

Kandidaatsprofiel

ERVARING
 • WO-niveau met relevante master
 • 5+ jaar werkervaring als propositieontwikkelaar, strategisch marketeer of consultant
PERSOONLIJKHEID
 • Klant- en merkdenker
 • Analytisch
 • Strategisch
 • Overtuigend

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Imke Peters via imke@topofminds.com.

Contact

Propositie Developer Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.