Propositie & Business Developer

Propositie & Business Developer

 • E-commerce
 • Consumer
 • Utrecht
 • Gepubliceerd op: 06 mei 2023
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 1749 views

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf vijf jaar ervaring
 • Als strategieconsultant of business developer
 • Ervaring met strategische groeiproposities en -projecten
 • Analytisch
 • Commercieel
 • Stakeholdermanager

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

De winkel van ons allemaal, wie kent hem niet? Een groot deel van zijn succes dankt bol.com aan de 51.000 partners die op het platform ondernemen. Zowel die partners als bol.com zelf zijn gebaat bij een snelle en betrouwbare levering. De Propositie & Business Developer ontwikkelt slimme strategische proposities om de logistieke diensten te optimaliseren.

Over bol.com

Bol.com is hét online platform van Nederland en België. Op dit platform hebben miljoenen Nederlandse en Belgische klanten keuze uit ruim 36 miljoen artikelen. Die reusachtige hoeveelheid artikelen is deels afkomstig van bol.com zelf, maar ook steeds vaker van de 51.000 zakelijke partners die op het platform ondernemen.

Bol.com doet zijn klanten enkele beloften. Een ervan is om bestellingen zo snel, betrouwbaar en flexibel mogelijk te leveren. Bij elk pakketje, of het nou bij bol.com of een van de partners is besteld, moet die belofte waargemaakt worden. Gezien het indrukwekkende aantal bestellingen dat bol.com dagelijks verwerkt, kan dat best een uitdaging zijn. Daarom heeft het bedrijf twee logistieke diensten ontwikkeld – ‘Levering via bol.com’ en ‘Verzenden via bol.com’ – waarbij partners gebruik kunnen maken van de warehouses, fulfilment- en verzendexpertise van bol.com. Het resultaat: geen verzendstress bij partners en een betrouwbare levering bij klanten. Het aantal partners dat van deze diensten gebruikt maakt, neemt in rap tempo toe. De verwachting is dat binnen enkele jaren de helft van alles wat via bol.com gekocht wordt, via deze logistieke diensten zal worden bezorgd. Om partners en klanten optimaal te bedienen én om bol.com’s eigen groeiambities te kunnen verwezenlijken, moeten deze strategische proposities datagedreven, efficiënt, commercieel interessant en maximaal schaalbaar zijn.

Vacature: Propositie & Business Developer

De Propositie & Business Developer is verantwoordelijk voor het (door)ontwikkelen en het continu verfijnen van deze proposities. Het identificeren en implementeren van verbeteringen staat voorop, uiteraard altijd zowel bekeken vanuit het perspectief van partners en klanten als vanuit het perspectief van bol.com zelf. Proposities hebben betrekking op verschillende zaken, waaronder pricing, logistieke ontzorging van partners en onboarding van nieuwe partners. Maar de Propositie & Business Developer buigt zich ook over duurzaamheid, een thema dat bij bol.com hoog op de agenda staat. Bij elk project is de Propositie & Business Developer van A tot Z in de lead. Zij/hij bedenkt het idee, haakt de juiste stakeholders aan, implementeert de innovatie en zorgt ervoor dat het optimaal in de organisatie landt. Stakeholders bevinden zich in de hele organisatie; commerciële collega’s van Netwerk Development en Partner Marketing behoren ertoe, evenals collega’s op senior management- en directorsniveau.

Het logistieke propositieteam is groeiende. Binnen dit team werkt de Propositie & Business Developer nauw samen met andere propositie & business developers, data-analisten, propositiemanagers en de teamlead. Kennis van logistiek is geen harde eis: logistieke experts van bol.com kunnen de Propositie & Business Developer waar nodig ondersteunen.

“Als Propositie & Business Developer zoom je in op vragen als ‘Hoe ontzorgen we partners het beste op logistiek vlak?’, ‘Hoe optimaliseren we tarieven en kosten’, ‘Hoe kunnen we het voor partners nóg aantrekkelijker maken om via ons te ondernemen?’ en ‘Hoe kunnen we partners helpen duurzamer te opereren?’ Stuk voor stuk vragen waarmee je maximaal impact kunt maken op onze partners, klanten en bol.com zelf.” – Jeroen Magnus, Director Logistic Services

De rol is een mooie kans voor een (strategie)consultant of een business developer met een sterk datagedreven en commercieel vizier die haar/zijn kennis en ervaring graag toepast in een zeer dynamische, innovatieve omgeving. Eerdere ervaring met het ontwikkelen of optimaliseren van groeiproposities is een must, net als de gave om snel te kunnen schakelen en verbanden te leggen. De ideale kandidaat heeft een strategisch brein en beweegt zich soepel in een complex stakeholderveld en weet haarscherp korte- en langetermijndoelstellingen van elkaar te onderscheiden. Met deze skills, een heldere visie op strategische vergezichten en met de overtuigende executiekracht om ontwikkelde proposities succesvol in de organisatie te verankeren, levert de Propositie & Business Developer een cruciale bijdrage aan verdere verbetering van de logistieke diensten van bol.com.

 

Interesse?

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Propositie & Business Developer

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel naar keuze je CV of LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.