Projectmanager

Projectmanager

 • Analytics
 • Financial Services
 • Amersfoort / Utrecht
 • Gepubliceerd op: 15 januari 2024
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 1285 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 5 jaar ervaring
 • In consulting en de business
 • Datagedreven
 • Strategisch
 • Hands-on

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

PIA Group combineert lokaal ondernemerschap van accountancy- en advieskantoren met de kracht van schaal. Met die formule veroverde de organisatie de afgelopen jaren haar plek op de Belgische markt. Nu is Nederland aan de beurt. Als onderdeel van het centrale PIA value creation-team is de Projectmanager de drijvende kracht achter verdere innovatie van de organisatie en de sector.

Over PIA Group

PIA Group is in 2012 in België opgericht door Steven Brouckaert. Met PIA streeft hij ernaar de wereld van lokale accountancykantoren en die van schaalgrootte met elkaar te combineren. Wat begon als een visionair concept, groeide uit tot een sterke organisatie die lokale accountancy- en advisorykantoren overneemt en versterkt, met behoud van hun eigen merk, identiteit en way of working. Als ‘house of brands’ ondersteunt PIA deelnemende kantoren op het gebied van data en digitalisering, operations, HR, finance en marketing en bevordert het onderlinge samenwerking. Zo helpt PIA Group deze kantoren te innoveren, de markt te veranderen en accountants in hun kracht te zetten.

In 2022 werd PIA Group Nederland gelanceerd. Met CEO Ewout Brouwers (voorheen werkzaam bij KPMG en Picnic) wil PIA Group de Nederlandse markt veroveren – gesteund door een family fund. In 2023 trad Elke Klaassen (eerder werkzaam bij BCG en Flexport) aan als COO om waardecreatie en integratie van de kantoren te leiden.

De behoefte aan accounting- en breder financieel advies blijft toenemen, net als de krapte op de arbeidsmarkt. Ook is er sprake van strengere wet- en regelgeving, en volgen technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. PIA Group ziet deze uitdagingen vooral als kansen om de accountancysector drastisch te veranderen, wat dringend nodig is. De organisatie heeft hét antwoord op de vragen en behoeften, en daarmee is het momentum aan haar zijde. PIA Group is vastberaden alle kansen in de markt te benutten.

Afgelopen jaar deed PIA Group Nederland de eerste acquisities. Vandaag de dag telt de tak vijf labels, goed voor zo’n vijfhonderd medewerkers. Dat is slechts het begin: dit jaar zullen meer acquisities volgen en zal de organisatie in aantal labels en medewerkers verder groeien. Om de ambitieuze doelstellingen te realiseren, is een ijzersterk team nodig. Dat team zijn Ewout en Elke nu aan het bouwen.

Vacature: Projectmanager

Om de beoogde verandering bij bestaande en nieuwe klanten van PIA Group te realiseren, zijn innovatietrajecten essentieel. De Projectmanager coördineert deze projecten, die zowel bij bestaande als bij nieuwe kantoren plaatsvinden. Dit jaar wil Elke Klaassen, COO, meerdere projectmanagers – variërend in senioriteit – aan haar team toevoegen.

De Projectmanager benadert projecten zeer datagedreven. Op basis van heldere analyses en KPI’s van klanten én PIA Group, bepaalt zij/hij welk project prioriteit heeft en hoe dat optimaal vormgegeven en vervolgens geïmplementeerd moet worden. Daarbij heeft de Projectmanager het vizier altijd gericht op de lange termijn.

Projecten zijn verschillend in aard en duur, maar hebben stuk voor stuk hetzelfde doel: processen optimaliseren en innovatie aanjagen. Zo is een van de projecten erop gericht om de samenwerking tussen de kantoren te bevorderen en te identificeren waar uniformiteit mogelijk en verstandig is. Een ander project heeft betrekking op de CSRD-richtlijn die bedrijven in de nabije toekomst verplicht te rapporteren over duurzaamheid. De Projectmanager buigt zich over de vraag hoe PIA Group op dat gebied optimaal op de toenemende vraag van klanten kan inspelen. Bij elk project werkt de Projectmanager nauw samen met het centrale PIA-team en met collega’s bij de verschillende kantoren.

De Projectmanager neemt van ontwerp tot implementatie ownership, haakt de juiste (senior) stakeholders aan en is de linking pin tussen verschillende teams en kantoren. Zij/hij is altijd op zoek naar manieren om processen en structuren efficiënter in te richten, durft de status quo te challengen en manifesteert zich als de overtuigende verandermanager die gemakkelijk draagvlak voor ideeën creëert.

“Als Projectmanager bedenk je hoe we projecten vormgeven, draai je heldere analyses, betrek je de juiste mensen en coördineer je de volledige uitvoer en implementatie. Daarmee maak je strategisch en hands-on impact op de organisatie en de hele accountancysector.” – Elke Klaassen, COO

De rol is een mooie kans voor een zelfstarter die strategisch en operationeel sterk is. Binnen een ondernemende organisatie als PIA Group krijgt zij/hij veel vrijheid en verantwoordelijkheid om de rol vorm te geven en te verdiepen. De ideale kandidaat gedijt goed in een snelgroeiende omgeving waarin processen en structuren nog niet in beton gegoten zijn, en krijgt er energie van om van scratch mee te bouwen aan het fundament van de organisatie.

Interesse?

PIA Group werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emma de Wit via emmadewit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emma de Wit Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Projectmanager

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.