Project Manager Retail Expansion

Project Manager Retail Expansion

  • E-commerce
  • Consumer
  • Amsterdam
  • 673 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Project Manager Retail Expansion werkgeverspagina voor andere vacatures

Ace & Tate is ontstaan vanuit de behoefte aan betaalbare, kwalitatieve en mooie brillen. CEO en medeoprichter Mark de Lange vroeg zich af waarom hij dertig paar sneakers in de kast had staat en slechts één bril. En dat terwijl een bril toch wel het meest in het oog springende accessoire is dat er bestaat.

Focus op service

Ace & Tate lanceert elk seizoen een nieuwe collectie kwalitatief goede en hippe brillen voor € 98 per stuk, ongeacht de sterkte van de glazen. Service is voor de jonge start-up extreem belangrijk. De klant kan brillen online bestellen en thuis uitproberen of in de winkel kopen. Er zijn vier winkels in Nederland, er wordt regelmatig geëxperimenteerd met pop-up stores (bijvoorbeeld in Rotterdam) en er is een flagshipstore in Berlijn. Binnenkort openen de winkels in Antwerpen en München hun deuren.

Elke Ace & Tate winkel is uniek. De sfeer in de winkel moet aansluiten bij het karakter van een stad, zonder af te doen aan de identiteit van het merk. Daarnaast wil Ace & Tate precies in de goede straat zitten. Ze zitten niet in de Kalverstaat van Amsterdam, maar wel in de Negen Straatjes – die verschillen raken voor Ace & Tate aan de kern van hun merk. “Die sterke focus op het bewaken van onze merkidentiteit is een belangrijk onderdeel van ons succes,” zegt Mark de Lange.

Ace & Tate groeit hard

Heel hard. Er is zelfs iemand die ervoor zorgt dat de klanten van Ace & Tate niet voor een dichte deur komen te staan – letterlijk. Doortje van der Lee is Retail Expansion Lead en is verantwoordelijk voor het tijdig openen van nieuwe winkels. Het streven is om voor 2017 nog twintig nieuwe winkels te openen in Europa en om op termijn wellicht de oceaan over te steken.

Het Retail Expansion Team van Doortje van der Lee bestaat onder andere uit een Retail Design Manager die ervoor zorgt dat de look & feel van Ace & Tate gewaarborgd blijft tot op de winkelvloer. In oktober 2016 start een Retail Development Manager en het team wordt ondersteund door een stagiaire. Gezien de groei van het aantal winkels blijft het team uitbreiden. Op dit moment is er een vacature voor een ervaren Project Manager Retail Expansion in het team van Van der Lee.

Vacature voor Project Manager Retail Expansion

De essentie van deze functie is: het succesvol openen van nieuwe winkels. Van der Lee oppert de eerste ideeën voor het openen van een nieuwe winkel. Wanneer de kogel door de kerk is neemt de Project Manager Retail Expansion het volledig van haar over. De Project Manager Retail Expansion neemt de sleutel in ontvangst, schakelt met de aannemer, bestudeert de contracten, proeft de sfeer in een stad, stuurt de Designer op het hoofdkantoor in Amsterdam aan voor het ontwerpen van een concept, beheert het budget, belt nog eens met de aannemer hoe het ervoor staat, vraagt aan de Designer of die dure verf nu écht nodig is, buigt zich nog eens over de begroting, ziet dat er toch nog budget is voor dat ene kunstwerk, belt gelijk met de kunstenaar dat het dan wel morgen geleverd moet worden, belt met een PR-bureau over de aankondiging van de opening van de winkel, regelt de catering en last but not least: drinkt een glas champagne op de succesvolle opening. Het spannende van deze functie is dat alles nog in de beginfase zit. Doortje van der Lee:

“We willen heel veel en dat gaat ook gebeuren. Maar laten we eerlijk zijn: we hebben pas vijf winkels. Er is dus nog geen best practice. De Project Manager Retail Expansion gaat die opbouwen, structureert de processen en zorgt dat we kunnen opschalen. Zonder de praktijk uit het oog te verliezen.”

Deze persoon is gemiddeld de helft van zijn/haar tijd onderweg en op de nieuwe locaties om alle voorbereidingen te treffen voor het openen van de winkels in Europa. Dit vraagt om veel lokale kennis en samenwerking met partners die helpen de winkel te openen (aannemers, designers, kunstenaars, bureaus, etc). Als Ace & Tate binnenkort een winkel wil openen in Stockholm, dan zal de Project Manager Retail Expansion daar als eerste namens Ace & Tate voet aan de grond zetten en veel tijd ter plaatse doorbrengen. Wat zijn goede straten voor het openen van een nieuwe winkel? En wat zijn geschikte lokale partners en leveranciers? De Project Manager Retail Expansion is echt van het begin tot het einde betrokken en dus ook volledig verantwoordelijk.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.