Project Manager

Project Manager

  • General Management
  • Consumer
  • Amsterdam
  • 560 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de PVH werkgeverspagina voor andere vacatures

PVH Corp. – het moederbedrijf van onder andere Tommy Hilfiger en Calvin Klein – behoort tot de grootste fashion retailers wereldwijd. Vanuit Europese hoofdkantoor  in Amsterdam worden innovatieve projecten ontwikkeld en opgezet, zoals Speed 360. Speed 360 is een project dat impact heeft op de hele business van PVH en de lat hoog legt voor de rest van de mode-industrie. De Project Manager is verantwoordelijk voor de implementatie en opschaling van dit project naar de divisie Schoenen & Accessoires.

PVH: ambitie & focus op innovatie

Met een totale omzet van meer dan acht miljard dollar (2016), een portfolio van A-merken en een sterke online en digital focus is PVH een grootmacht binnen de internationale mode-industrie. Om deze positie vast te houden en verder te versterken is op het Europese hoofdkantoor in Amsterdam een belangrijke strategiewijziging doorgevoerd. PVH wil meer customer-centric gaan werken, data krijgt een veel belangrijkere rol en het huidige productie en leveringsmodel wordt kritisch geanalyseerd. Deze ambitie is in samenwerking met consultants van adviesbureau McKinsey opgetekend in Speed 360.

Speed 360 is een transformatieproject met impact op de productie, supply chain, salesprocessen, category management, e-commerce activiteiten en marketing van PVH wereldwijd. Om zo’n algehele transformatie succesvol door te voeren zijn de allerbeste adviseurs, betrokkenheid van de hele business, flinke investeringen en de volwaardige steun van de Directie essentieel. Daarnaast vergt het zicht en grip op (realtime) datastromen, financiële én commerciële inzichten. Binnen PVH Europe is iedereen inmiddels alligned met de te varen koers en wordt alles in werking gesteld om nog meer successen te boeken. Er wordt veel verwacht van verdere uitbreiding, implementatie en opschaling.

Context

Waarom Speed 360? Door de wereldwijde digitalisering zijn veel producten slechts met een swipe van ons verwijderd. Ook fashion victims willen geen maanden meer wachten op de nieuwste collecties. Het streven van PVH is dat klanten direct na het ‘catwalk-moment’ hun favoriete items kunnen bestellen en binnen afzienbare tijd in huis hebben. Er is gestart met één collectie (voorjaar 2017) van Tommy Hilfiger en de investeringen hebben zich nu al terugverdiend. Op dit moment wordt gewerkt aan de noodzakelijke internationale opschaling en uitbreiding naar andere categorieën en merken.

“We are delivering for the desirer of instant gratification.” – Tommy Hilfiger

Vacature: Project Manager

Speed 360 is initieel geïmplementeerd binnen de divisie voor kleding. De nieuwe aanpak is zeer succesvol gebleken. Hoe pakt dat uit bij andere merken, andere divisies en andere landen? Dat is de fase waar het project nu doorheen gaat. De Project Manager implementeert de werkwijze binnen de categorie Schoenen (Tommy Hilfiger) en Accessoires (Tommy Hilfiger en Calvin Klein). De Project Manager gedraagt zich niet als extern adviseur, maar wordt onderdeel van het lokale team en rapporteert direct aan de Sales Director van het team.

De Project Manager maakt de vertaalslag van de strategie van Speed 360 naar de praktijk. Dit is van onschatbare waarde voor verdere opschaling en uitbreiding van het project. Het verder inkleuren en uitbreiden van de richtlijnen tot praktische handleidingen valt onder de verantwoordelijkheid van het Central Merchandising Project team, dat wordt aangestuurd door Dario Canepari en Christian Lang.

Toekomst

De implementatie van Speed 360 is pas in de beginfase. Op basis van de eerste resultaten is besloten het project verder uit te breiden en op te schalen. Voor de Project Manager betekent dat een interessante en afwisselende baan waarin hij/zij samenwerkt met veel verschillende teams binnen PVH. Het is een zichtbare functie, wat interessante doorgroeimogelijkheden met zich meebrengt – zowel binnen Europa als op internationaal niveau.

De ideale kandidaat

  • De Project Manager is een analytisch strateeg én is zeer sterk op (inter)persoonlijk vlak. Luisteren naar de teams en hen helpen is een groot onderdeel van deze baan. Goed ontwikkelde commununicatievaardigheden en overtuigingskracht zijn essentieel.
  • Minimaal 6 jaar werkervaring in strategy consulting of project management binnen Fashion of FMCG.
  • Ervaring met project management, change management, digital transformatie en/of project planning
  • Kennis van datatechnologie, datasystemen, datamanagement
  • Affiniteit van fashion en/of lifestyle is een voorwaarde.

Contact

Project Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.