Project Manager

Project Manager

 • Consulting
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 10 juni 2024
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 643 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 5 jaar ervaring
 • Achtergrond als strategieconsultant bij een top-tier
 • Ervaring in de energiesector en/of met verduurzamingsprojecten
 • Zelfstarter
 • Ondernemend

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Power2X levert projectontwikkeling- en consulting-services om complexe vraagstukken in de energietransitie op te lossen. Het bedrijf ontwikkelt tevens fabrieken waarin groene waterstof en andere duurzame brandstoffen worden geproduceerd. Ook levert het geavanceerde energie-infrastructuuroplossingen om de CO2-uitstoot van bedrijven te verminderen. Door projecten over de hele breedte van de energiesector te leiden, helpt de Project Manager mee de energietransitie te versnellen.

Over Power2X

Power2X is een jong, snelgroeiend bedrijf met een heldere missie: een toekomst creëren waarin duurzame energie de norm is. Decarbonisatie is de manier om dat te realiseren. Daartoe adviseert en ondersteunt Power2X toonaangevende bedrijven bij het uitstippelen van een toekomst in renewable energy. Naast een adviserende rol als consultant is Power2X ook de projectontwikkelaar die de nieuwe strategie in de organisatie implementeert. Ook investeert het bedrijf in nieuwe, veelbelovende technologieën. Door meerdere disciplines gecombineerd in te zetten, kan Power2X wezenlijk impact maken op de energietransitie. De afgelopen jaren deed de scale-up verschillende energieprojecten voor particuliere en publieke bedrijven.

Sinds 2020 groeit Power2X hard. Het team telt inmiddels zo’n tachtig medewerkers – partners, managers, associates en projectmanagers – afkomstig uit een breed scala aan domeinen, waaronder ingenieurs, strategieconsultants en PE-professionals. Vrijwel iedereen heeft ervaring in de energiesector, maar elk teamlid brengt een eigen perspectief en expertise mee. Met strategisch inzicht, innovativiteit en creativiteit en een schat aan technische kennis buigt het team zich over de meest complexe ontwikkel- en consultingprojecten in deze enerverende sector om zo concrete waarde toe te voegen. Door zich exclusief te focussen op het verduurzamen van de industrie, kan Power2X snel schakelen, nóg sneller handelen en zijn voortrekkersrol consolideren.

De impact van Power2X is voel- en zichtbaar. Het meest trots is Power2X op de ontwikkeling van zijn flagship-project MadoquaPower2X. Samen met Madoqua Renewables en Copenhagen Infrastructure Partners ontwikkelt Power2X in het Portugese Sines een project waarbij groene waterstof en ammoniak het gebruik van fossiele waterstoffen vervangen. Met als resultaat: een vermindering van de jaarlijkse CO2-uitstoot met 600.000 ton.

Vacature: Project Manager

Projecten richten zich vooral op het ontwikkelen van nieuwe bedrijfsstrategieën en het ondersteunen van M&A-trajecten en hebben vrijwel altijd een technisch-inhoudelijk karakter. Daarnaast leidt de hands-on Project Manager projecten en consultingteams in verschillende domeinen. Zo kan zij/hij voor het ene project deel uitmaken van het Investment-team, bij een ander project betrokken zijn bij de strategieontwikkeling, terwijl zij/hij bij een ander project onderdeel van het technisch team is. Bij elk vraagstuk is de strategieconsulting-toolkit onmisbaar. De Project Manager brengt structuur aan, maakt heldere projectplannen en budgetten, stelt prioriteiten en werkt effectief samen met interne en externe stakeholders om gestelde doelen te realiseren. In haar/zijn werk toont de Project Manager zich een doortastende, motiverende leider die dankzij haar/zijn diepgaande kennis van de industrie en communicatieve vaardigheden in staat is om complexe materie te versimpelen.

Een van de zaken die projecten van Power2X kenmerken is dat ze diep op de inhoud ingaan. Daardoor is de leercurve van de Project Manager bijzonder steil. Power2X heeft een ondernemende scale-up-mentaliteit die typisch is voor een snelgroeiend bedrijf. Het opperen van goede ideeën wordt proactief aangemoedigd en plannen kunnen – mits veelbelovend – vrijwel meteen worden uitgevoerd.

“Als Project Manager breng je een bepaalde energie en ambitie mee waarmee je elk project van de grond krijgt en laat vliegen. Met je energie, strategische skills en communicatieve vaardigheden krijg je gemakkelijk mensen mee. Je denkt niet in problemen, maar ziet vooral kansen om onze ambities maximaal te realiseren.” – Anneke van Valkenburg, Head of People & Culture

Bij Power2X verzamelen creatieve denkers en strategische probleemoplossers zich om samen uitdagende vraagstukken van de energietransitie op te lossen. Ervaren én jonge, getalenteerde professionals willen graag voor Power2X werken om die missie te verwezenlijken. In deze ambitieuze, gedreven omgeving voelt de Project Manager zich thuis en haalt zij/hij het beste uit zichzelf en anderen. Dankzij haar/zijn ervaring als strategieconsultant in de energiesector of ervaring als bijvoorbeeld trainee bij een groot industrieel bedrijf dat zich bezighoudt met verduurzamingstrajecten kan de Project Manager een boegbeeld zijn voor de rest van het team. Die specifieke ervaring in de sector of met soortgelijke, technisch-inhoudelijke projecten is voor deze rol essentieel. De ideale kandidaat gedijt goed in een internationale setting met grote ambities en een kleinschalig, hecht karakter. In deze dynamische omgeving krijgt de Project Manager de verantwoordelijkheid en de vrijheid om proactief mee te bouwen aan een ambitieuze organisatie en bij te dragen aan een toekomst met schonere energie.

Interesse?

Power2X werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Sophie Jansen via sophie.jansen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Sophie Jansen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Project Manager

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.