Project Manager Compliance

Project Manager Compliance

  • Legal
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 1359 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Platformorganisaties als bol.com moeten aan steeds strengere wet- en regelgeving voldoen. Een uitdagende taak, want de regels veranderen continu. De Project Manager Compliance is de drijvende kracht achter de verschillende compliance-trajecten en zorgt ervoor dat elk project optimaal in de business landt. 

Over bol.com

Winkelen bij ‘de winkel van ons allemaal’ is eenvoudiger en laagdrempeliger dan ooit. Artikelen – ruim 33 miljoen stuks – zijn in een paar klikken besteld en worden niet veel later bezorgd. Van e-books tot tuinsets en van drones tot woonaccessoires: bol.com heeft het allemaal, en nog veel meer. Maar bol.com is meer dan alleen een webwinkel: het is ook een retail-techplatform waarop 47 duizend externe verkopers hun producten aanbieden.

In 2020 noteerde bol.com een recordomzet van 4,3 miljard euro – een stijging van maar liefst zeventig procent ten opzichte van het jaar ervoor. Op piekmomenten zoals Black Friday in 2020 verwerkte de webwinkel maar liefst 700 (!) orders per minuut. Bol.com groeit razendsnel, maar is nog lang niet uitgegroeid. Het bedrijf wil blijven uitbreiden, hoe sneller hoe beter. Hiervoor werkt men voortdurend aan het verbeteren van proposities, het aantrekken van nieuw talent en het opschalen van logistiek.

Wetgeving ter bescherming van consumenten en partners
Effectief kwaliteitsmanagement is een belangrijk topic binnen bol.com. Door de kwaliteit niet alleen te borgen maar ook continu te verbeteren, kan het platform zich van concurrenten blijven onderscheiden. Voldoen aan alle platformgerelateerde wet- en regelgeving is daarvoor een vereiste. Die wetgeving zorgt er immers voor dat consumenten en partners van bol.com optimaal beschermd worden.

Vacature: Project Manager Compliance

De Project Manager Compliance snapt hoe belangrijk het is dat bol.com continu adequaat anticipeert op veranderende wet- en regelgeving en zorgt ervoor dat implementatietrajecten van A tot Z vloeiend verlopen. De Project Manager Compliance is de drijvende kracht achter verschillende, vaak complexe wetgevingsprojecten. Zij/hij inventariseert samen met de legal-afdeling in hoeverre bol.com aan nieuwe wet- en regelgeving voldoet en wat er in de organisatie moet gebeuren om 100% compliant te zijn. Daarbij werkt de Project Manager Compliance nauw samen met de afdelingen Compliance en Legal, maar zij/hij is degene die het governance framework voor besluitvorming en implementatie neerzet. Projecten behelzen bijvoorbeeld de implementatie van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en de New Deal for Consumers.

Bij elk traject onderhoudt de Project Manager Compliance voortdurend contact met stakeholders in de business. De juiste vertaling van het juridische domein naar de praktijk is cruciaal: daar ervaart men immers de impact van de wetgeving. Uitgangspunt is altijd om zaken zo soepel en efficiënt mogelijk in bol.com-processen te laten landen. De Project Manager Compliance laveert uitstekend tussen Legal, Compliance en de business, weegt op daadkrachtige wijze belangen van stakeholders tegen elkaar af en weet dit om te zetten in praktische oplossingen die door de organisatie gedragen worden.

Projectmanagement-vaardigheden
Uitstekende projectmanagement-skills zijn voor de rol een must: steken laten vallen is geen optie, een deadline niet halen evenmin. Bij sommige projecten is de Project Manager Compliance inhoudelijk nauw betrokken; bij andere monitort zij/hij alleen de voortgang ervan. Inzichten koppelt zij/hij proactief terug aan teamleden, managers, Platform Directors en aan de Head of Compliance Projects, aan wie de Compliance Lead rapporteert.

De Project Manager Compliance begrijpt wat ownership inhoudt, kan geweldig structuur aanbrengen en laat beide bij elk project opnieuw zien. Zij/hij heeft ervaring in een (eind)verantwoordelijke rol bij grote compliance-trajecten en vindt het leuk om te pionieren. Een proactieve houding, sterke communicatieve vaardigheden en gedegen stakeholdermanagement skills kunnen tot slot niet aan het lijstje ontbreken.

Als Project Manager Compliance ben je echt owner van het project. Het eindpunt is duidelijk: aan jou om te bepalen hoe je er komt. Om in deze rol te floreren is een zelfstandige, proactieve werkhouding een must. Dan kun je impact maken voor onze klanten, partners én voor bol.com.” – Head of Platform Compliance

 

Interesse? 

Bol.com werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Martine Francken via martine.francken@topofminds.com
om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.