Project Controller

Project Controller

  • Finance
  • Consumer
  • Amsterdam
  • 631 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de REB Projects werkgeverspagina voor andere vacatures

Geen landgoed op het platteland voor de succesvolle professional van dit moment, maar een karakteristiek grachtenpand in Amsterdam. Naar verwachting telt de hoofdstad in 2034 één miljoen inwoners. De huizenprijzen zijn hoog, maar acceptabel vergeleken met de prijzen in Londen of Parijs. De komende jaren staan dan ook garant voor voldoende vraag. REB – de bekendste boetiek projectontwikkelaar van Amsterdam – zorgt in samenwerking met externe partners voor een passend aanbod in het hoogste segment.

REB Projects

REB is opgericht in 2007. De organisatie groeit de laatste jaren met meer dan 30% per jaar. Inmiddels is het leiderschapsteam uitgebreid en is de organisatie gegroeid tot veertien fte in totaal. REB is gevestigd aan het Vondelpark (tussen VondelCS en de Vondelkerk) in Amsterdam.

De focus ligt op projecten in de hoofdstad. Sterker nog: de grachtengordel en Amsterdam-Zuid. Ze kopen hoogwaardige panden aan, maken in samenwerking met aannemers, architecten en andere vakspecialisten een plan om te komen tot de woonwensen van de (potentiële) klant en verkopen het vastgoed. Na meer dan tien jaar in business hebben ze een aantal mooie projecten op hun naam staan. Recent zijn de Artesia-panden aan de Herengracht aangekocht. Waar 1000m2 en meer dan 5.500 vierkante meter hoogwaardige appartementen in komen. Lees hier meer over REB Projects.

Vacature: Project Controller

De projecten van REB gaan gepaard met enorme investeringen, wat vraagt om buitengewoon nauwkeurig budget control. De control-functie is daarmee een van de belangrijkste posities binnen de organisatie. De Project Controller zorgt ervoor dat alle projecten binnen de geraamde kosten blijven. En mocht er een overschrijding zijn, dan is dat – dankzij de Project Controller – het gevolg van een goed doordachte beslissing. Iedereen die wel eens een verbouwing heeft meegemaakt weet dat dit een uitdagende taak is.

REB heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van een eigen financieel systeem. De Project Controller beheert en gebruikt dit systeem voor de budgettering, control en cash beheer van alle projecten. Hij/zij maakt de begrotingen en levert tussentijdse rapportages over de financiële status van een project. Wanneer verschillen dreigen te ontstaan zal de Project Controller dit tijdig signaleren en de juiste personen daarop aanspreken. De Project Controller is daarnaast verantwoordelijk voor het waarborgen van voldoende ruimte binnen de cash flow. Denk daarbij aan betalingstermijnen en -condities. Daarvoor heeft hij/zij veel contact heeft met Inkoop, Sales en externe partijen.

De uitdaging is om de hectiek van het proces te vertalen naar de financiële consequenties.” – Pim Brekelmans, Finance Controller bij REB

Naast het beheren van kosten denkt de Project Controller ook mee over de uitgaven. De Project Controller neemt de wensen van de klant mee en zorgt dat de verzoeken van klanten goed gebudgetteerd worden en binnen de gemaakte afspraken worden opgeleverd. Over de mogelijkheden binnen de projecten schakelt de Project Controller veel met René Vonk (Directeur Bouw). Hij wil in elke fase van de projecten zicht hebben op de voortgang en ruimte binnen de budgetten. De Project Controller rapporteert aan Pim Brekelmans (Financial Controller).

Ideale kandidaat

De Project Controller is nauwkeurig, proactief en zelfverzekerd. Hij/zij heeft een achtergrond in finance of accounting en affiniteit met real estate. De Project Controller heeft ervaring opgedaan met Project/Programmamanagement.

Contact

Project Controller Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.