Programmamanager Partner CRM

Programmamanager Partner CRM

  • Consulting Exit
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1343 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bol. vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Wie een product koopt op bol.com, shopt niet altijd bij de online retailer zelf. Steeds vaker zijn artikelen afkomstig van een van de 53.000 externe verkooppartners die via bol.com verkopen. Om al deze partners optimaal te kunnen (blijven) bedienen, is een integraal CRM-systeem nodig. Een complexe, maar geweldige uitdaging voor de Programmamanager Partner CRM.  

Over bol.com

In het retaillandschap is sprake van een tijdperk vóór en na de introductie van bol.com. Nooit eerder was winkelen zo kinderlijk eenvoudig en laagdrempelig als nu. Met dank aan de ruim 33 miljoen artikelen die in een paar klikken besteld – en niet veel later bezorgd – zijn. Vandaag de dag telt de populairste winkel van Nederland en België 12.5 miljoen actieve klanten die naar bol.com scrollen voor hun nieuwe loungeset, koekenpan, parfum en het laatste boek van Harry Potter – en alles daartussenin.

Vorig jaar noteerde bol.com een groei van 70% en een recordomzet van 4,3 miljard euro. Op piekmomenten verwerkt het platform maar liefst 700 (!) orders per minuut. Niet in het minst dankzij de 45.000 externe verkooppartners die zich bij het platform aansloten en inmiddels ongeveer 60% van de sales voor hun rekening nemen. Dat percentage zal in de toekomst naar verwachting alleen maar toenemen.

Tevreden partners, tevreden klanten
Hoe succesvoller de partners zijn, hoe makkelijker het leven van de klanten van bol.com is. Haar partners proactief en efficiënt ondersteunen, is dan ook een van de prioriteiten. Daarvoor zijn er binnen bol.com verschillende afdelingen en specialisten, die de partners onder meer ondersteunen op het gebied van marketing, technologie, (self-)service, onboarding, learning & development en advertising. Wat echter mist, is een solide, partner relationship managementsysteem waarin alle informatie en contactmomenten integraal geregistreerd en verwerkt worden. Aan de Programmamanager Partner CRM om de keuze voor een geschikt CRM-systeem te maken en dit vervolgens optimaal vorm te geven en in te richten.

Vacature: Programmamanager Partner CRM

Daarmee staat de Programmamanager Partner CRM voor een pittige uitdaging waar grote strategische belangen aan kleven. Dit partnersysteem is immers cruciaal om de harde groei te kunnen voortzetten, zonder afbreuk te doen aan het serviceniveau tegenover de partners.

Informatie moet niet langer door verschillende afdelingen – onder meer marketing, advertising, partnerservice – opgehaald en in aparte systemen geregistreerd worden, maar vanuit een centraal punt holistisch benaderd en gemonitord worden. Een state-of-the-art Partner CRM is cruciaal om toekomstig succes van bol.com als platform te garanderen. Het doel: optimale synergie behalen en partners nóg beter bedienen. Een belangrijke ambitie waar veel vanaf hangt. De Programmamanager Partner CRM staat aan het roer van de visie achter het CRM en bepaalt hoe het systeem het best (verder) vormgegeven kan worden. Daartoe brengt zij/hij de behoeften en belangen van de gehele business in kaart en vertaalt deze helder door naar een concrete IT-oplossing.

Partner CRM vormgeven en verankeren
De ontwerpprincipes zijn vastgesteld; nu is het tijd voor de Programmamanager Partner CRM om die basis uit te bouwen naar een schaalbaar, toekomstbestendig en gebruiksvriendelijk systeem en dit te verweven in de huidige bol.com-architectuur. Daarbij is zij/hij altijd gespitst op manieren om zaken te optimaliseren en aan te scherpen, en krijgt daarin gemakkelijk mensen met zich mee.

Als ervaren projectmanager gaat de Programmamanager Partner CRM uiterst gestructureerd, besluitvaardig en resultaatgericht te werk. Zij/hij stelt duidelijke KPIs, prioriteert wanneer en waar nodig, bewaakt deadlines en houdt stakeholders – veelal op directieniveau – nauwgezet op de hoogte van ontwikkelingen. De Programmamanager Partner CRM maakt deel uit van het Partner Effectiveness Team (8 fte) en rapporteert direct aan de Head of Partner Effectiveness.

Kennis van CRM-omgevingen is een groot pre, omdat de Programmamanager Partner CRM moet kunnen overzien wat er bij de implementatie van een dergelijk systeem komt kijken, variërend van het vaststellen van benodigde resources, budget, tot het stellen van realistische deliverables. Zij/hij heeft het vizier op het bredere plaatje, maar verliest tegelijkertijd de details geen minuut uit het oog.

Veel exposure
De rol is een geweldige kans voor een flexibele zelfstarter die energie krijgt van een greenfieldproject en daar graag al haar/zijn expertise op loslaat. Iemand die beslissingen durft te nemen, van A tot Z betrokken blijft, en zich voor langere tijd aan deze uitdaging wil committeren. Niet in het minst omdat de rol met enorm veel exposure richting andere afdelingen en de directie komt, waardoor mooie vervolgstappen binnen de organisatie een hele realistische optie zijn.

“Het Partner CRM is van vitaal belang voor toekomstig succes van bol.com. Om onze partnerbediening naar the next level te brengen, moet dit systeem state-of-the-art zijn. Als Programmamanager Partner CRM speel je derhalve een cruciale rol in de ontwikkeling en verdere groei van bol.com.” – Caroline Prick, Director Partner Engagement


Interesse?

Bol.com werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Jessica Lim via jessica.lim@topofminds.com
 om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Jessica Lim Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.