Programmamanager M&A

Programmamanager M&A

  • Operations
  • Amersfoort
  • 641 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de VolkerWessels werkgeverspagina voor andere vacatures

De Programmamanager M&A van bouwconcern VolkerWessels leidt de M&A-activiteiten en werkt aan grote strategische programma’s. Hij/zij leert de business door en door kennen en heeft veel exposure naar de directies van de divisies, werkmaatschappijen en de Raad van Bestuur. Daardoor biedt deze rol bij uitstek de kans om je breed te ontwikkelen en vormt het een ideale opstap naar een leiderschapsrol binnen één van de divisies of werkmaatschappijen van VolkerWessels.

OVER VOLKERWESSELS

VolkerWessels ontwikkelt, ontwerpt, bouwt en beheert mee aan de Nederlandse infrastructuur en bouwsector. Er werken in totaal 16.000 mensen en het concern heeft een omzet van zo’n 6 miljard euro per jaar, waarvan het grootste deel uit Nederland. Daarnaast is het bedrijf actief in het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Duitsland.

De portefeuille van VolkerWessels is breed en divers. Het concern bouwt en renoveert woningen en bedrijfspanden, waaronder bijvoorbeeld ook fabriekslocaties en logistieke centra. Ook werkt VolkerWessels aan de aanleg en het onderhoud van wegen, spoorlijnen, bruggen en viaducten. Als derde pijler richt het bouwconcern zich op energie en telecom. Het bedrijf verzorgt onder andere de infrastructuur voor energie-, water- en telecomoplossingen.

THINK GLOBAL, ACT LOCAL

Eén van de unieke eigenschappen van VolkerWessels is de hoge mate van decentralisatie. Het concern is opgebouwd uit een portefeuille van meer dan 100 werkmaatschappijen. Elke werkmaatschappij is verantwoordelijk voor zijn eigen operatie en strategie, binnen de kaders die vanuit de groep worden meegegeven.

Dankzij deze opzet hebben de werkmaatschappijen veel vrijheid om te ondernemen. Ze hebben een sterke lokale focus en staan daardoor dicht bij hun klanten. Vrijheid en ondernemerschap zie je ook sterk terug bij de centrale groepsfuncties. De organisatie is plat en erg toegankelijk. Medewerkers krijgen de ruimte om kansen na te jagen en onderwerpen proactief op te pakken.

DE VACATURE: PROGRAMMAMANAGER M&A

De Programmamanager M&A maakt deel uit van het Corporate Development team. Dat team ondersteunt de Raad van Bestuur, divisies en werkmaatschappijen bij het ontwikkelen en implementeren van strategische verbeterprogramma’s. Het team bestaat uit 7 Programmamanagers en analisten (o.a. oud consultants van BCG, McKinsey, KPMG en Accenture).

“Mensen opleiden is een belangrijk doel binnen het Corporate Development team. Hier leer je de business goed kennen, bouw je connecties op en heb je veel exposure. Een unieke mogelijkheid om je door te ontwikkelen richting een lijnverantwoordelijke rol binnen een werkmaatschappij of de groep. Thijs Vera (nu Algemeen Directeur Joulz Energy Solutions) en Seraf de Bekker (nu Financieel Directeur Vialis) zijn daar goede voorbeelden van.” – Bas Verhoeven (ex-McKinsey), Director Corporate Development

CENTRALE SPIL IN M&A-TRAJECTEN

De Programmamanager M&A is verantwoordelijk voor de begeleiding van M&A-trajecten vanuit de groep. Hij/zij heeft hierbij een centrale rol en werkt actief samen met de Raad van Bestuur, directies van divisies en werkmaatschappijen, adviseurs en andere stakeholders in de transactie. De Programmamanager M&A zet zijn/haar financiële expertise en sterke strategische en analytische vaardigheden in om mogelijke acquisitiekandidaten in kaart te brengen, M&A-trajecten te begeleiden en om strategische vraagstukken, analyses en due diligences te ondersteunen.

IMPLEMENTEREN VAN STRATEGISCHE PROGRAMMA’S

De Programmamanager M&A werkt ook aan de ontwikkeling en implementatie van bredere strategische programma’s. Dat zijn meestal programma’s in één van de divisies en werkmaatschappijen. Soms richt hij/zij zich op overkoepelende thema’s, zoals digitalisering, duurzaamheid of de energietransitie, waar de Raad van Bestuur nauw bij betrokken is.

De scope van de Programmamanager M&A beslaat de allereerste opzet van een programma tot aan de implementatie. Strategische én operationele vaardigheden zijn daarbij essentieel. Daarbij moet de Programmamanager M&A de kwaliteiten bezitten om mensen te verbinden en te overtuigen, maar ook niet bang zijn om zelf de handen uit de mouwen te steken.

ERVARING

  • WO-opleiding, bij voorkeur met economische achtergrond
  • 6+ jaar werkervaring bij Big Four, corporate finance of private equity
  • Ervaring met M&A en due diligences
  • Affiniteit met de bouw is een plus

VolkerWessels werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.