Programmamanager

Programmamanager

  • Consulting Exit
  • Energy
  • Houten
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 1812 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Inventum werkgeverspagina voor andere vacatures

Zeg je Inventum, dan zeg je duurzame energie-oplossingen. Dit baanbrekende bedrijf rondom ventilatiewarmtepompen en boilers zit momenteel midden in een professionaliseringslag. Om ervoor te zorgen dat het programma- en  projectmanagement intern even smooth verlopen als de rest van de business, is er nu een nieuwe rol gecreëerd voor een Programmamanager.

Over Inventum

Het succesverhaal van Inventum begint in 1908. In dit jaar richt ingenieur Alexander Vosmaer het eerste Nederlandse bedrijf voor kleine huishoudelijke apparatuur op. Zijn tijd ver vooruit, start hij in de jaren twintig met de productie van warmwaterboilers. Tot op de dag van vandaag staat de ontwikkeling van innovatieve, energiezuinige producten bij Inventum centraal.

Tegenwoordig focust het bedrijf zich op het breder ontwikkelen van oplossingen voor de duurzame energiemarkt. Denk hierbij aan ventilatiewarmtepompen en de hieraan gelieerde modulaire en hybride oplossingen, maar ook kokendwaterapparatuur voor andere merken zoals Grohe. Wat betreft duurzaamheid staan de oplossingen al jaren hoog in de ranking en het bedrijf heeft grootse toekomstplannen. Van onderzoek en productie tot inkoop en sales, alle afdelingen vallen onder één dak in de fabriek in Houten. Als een van de weinige leveranciers in Nederland maakt het bedrijf zijn producten zelf en reikt hun afzetmarkt tot ver buiten onze landsgrenzen.

“In de toekomst willen we ‘wooncomfort’ als een service aanbieden, van isolatie tot en met zonnepanelen. We gaan ons bezighouden met het hele spectrum rondom verduurzaming en zoeken hiervoor nu samenwerkingspartners.” – Dirk de Leijer, CEO bij Inventum. Bron: BNR Nieuwsradio (BNR in Bedrijf), 20 januari 2020

Nederland heeft als doel per 2050 geheel aardgasvrij te zijn. Om hieraan bij te dragen wil Inventum een actieve en vernieuwende rol in het verduurzamingsproces van Nederlandse woningen spelen. Om dit goed van de grond te krijgen, zit het bedrijf momenteel midden in een verandertraject dat zich onder andere richt op klantgericht denken.

Vacature: Programmamanager

De Programmamanager is strategisch verantwoordelijk voor de manier waarop de gehele organisatie binnenkort aan projecten gaat werken. Dit houdt in dat zij/hij een flinke efficiëntieslag gaat maken, namelijk: een strakke projectstructuur voor Inventum uitdenken, opzetten én implementeren.

Om te zorgen dat de projectstructuur als een rode draad door de organisatie loopt en een centrale plek binnen Inventum krijgt, gaat de Programmamanager allround te werk. Van Marketing en Finance tot Productie en Sales, om synergie te bereiken weet ieder team in de toekomst wie met welke projecten bezig zijn. De Programmamanager start dus gelijk met de inventarisatie van de lopende projecten om hiervoor vervolgens praktische jaar- en meerjarenprogramma’s op te stellen en uit te rollen.

“Dankzij de Programmamanager is iedereen bij Inventum binnen in no time doordrongen van de projectmanagementprincipes. Dit is overigens ook een bedrijf waarin je jouw eigen functie creëert. Mocht je dus inhoudelijk in een project willen duiken en laten je huidige werkzaamheden dit toe, dan zijn er hier genoeg mogelijkheden.” – Nicole Metsemakers – Human Resources Manager

Continu achter de computer zitten, is voor de Programmamanager geen optie. Zij/hij beweegt zich makkelijk door de organisatie heen, is zichtbaar en vindt het fijn om met veel mensen in contact te staan. En dat komt goed uit, want de Programmamanager bouwt snel relaties op in alle lagen van Inventum. Perfecte synergie creëren houdt in dat zij/hij goed rekening houdt met de verschillende behoeften binnen de organisatie. Uitstekend stakeholdermanagement is daarom noodzakelijk, ervaring met de verschillende onderdelen binnen de business een pre.

Inventum staat open voor kandidaten met een breed profiel, zolang de kennis van project- en programmamanagement maar top-notch is. Een achtergrond in consultancy of juist vanuit de industrie is dus beide mogelijk. Ook nog goed om te weten is dat inhoudelijke kennis van de verschillende projecten niet nodig is. De ideale kandidaat vindt wel snel de samenhang tussen de verschillende projecten. Bovendien is zij/hij in staat om de projecthouders te motiveren om mijlpalen te formuleren en te behalen.

 

Interesse?

Inventum werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Dox Wijers via dox.wijers@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Privé: Dox Wijers Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.