Programmamanager Formule

Programmamanager Formule

 • Operations
 • Consumer
 • Veghel
 • 1056 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Jumbo Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Jumbo Supermarkten groeit, mede door de lancering van nieuwe formats en de recente overnames van C1000, Super de Boer, La Place en Emté. Met een verzevenvoudiging in omzet in de afgelopen tien jaar als resultaat. Om de overkoepelende Jumbo-formule integraal en uitvoerbaar te houden in alle kanalen, is er bij Jumbo een vacature voor een sterke Programmamanager.

Over Jumbo

Jumbo groeit. Zo hard dat het inmiddels de snelst groeiende foodretailer van Europa is. Dat komt ten eerste door de passie voor food die doorklinkt in alles wat Jumbo doet. Bijvoorbeeld in succesvolle nieuwe concepten als de City Store, Jumbo.com Pick-up Points en Foodmarkt, waarvan er dit jaar verschillende zullen bijkomen. Ten tweede heeft Jumbo de afgelopen jaren diverse overnames afgerond, zoals C1000, Super de Boer en La Place. In deze dynamische omgeving is het van groot belang dat de Jumbo-formule ook meegroeit zonder daarbij het gedachtegoed van de formule te verliezen. Binnen de directieportefeuille Formule & Format worden dan ook continu nieuwe productconcepten (door)ontwikkeld en in de praktijk gebracht, terwijl er tegelijkertijd actief gestuurd wordt op de (door)ontwikkeling van de verschillende formats en het verdienmodel erachter. Altijd met oog voor de overkoepelende strategie, operationele kosten en de actuele trends: waar is vraag naar onder welke doelgroepen en welke foodconcepten sluiten daar naadloos op aan?

Over de vacature: Programmamanager Formule

De Programmamanager behoort tot de afdeling Formule Services binnen de directieportefeuille Formule & Format. De portefeuille is formatgestuurd georganiseerd, wat betekent dat er een format-team Kleine Winkels, Grote Winkels en Reguliere Winkels is. De afdeling Formule Services heeft als overkoepelend doel al deze formats te ondersteunen op specialisme en hierbinnen de consistentie en volledigheid van de Formule te bewaken. De Programmamanager signaleert verbeterkansen in bestaande processen, zowel binnen de afdeling als in de samenwerking met andere afdelingen, en initieert verbeterprogramma’s. Denk daarbij aan het stroomlijnen van het nieuw- en verbouwproces of het signaleren, verzamelen en beoordelen van alle Formule-gerelateerde ontwikkelvragen vanuit diverse afdelingen. Daarnaast begeleidt de Programmamanager strategische integrale vraagstukken uit de (meer)jaarplannen. Samen met diverse afdelingshoofden voert de Programmamanager analyses uit, vertaalt deze inzichten naar een uitgewerkt plan van aanpak en presenteert de bevindingen aan de Directie. De Programmamanager rapporteert aan de Manager Formule Services.

Strategisch en pragmatisch

De taken van de Programmamanager zijn zowel strategisch als pragmatisch van aard. Zo zal hij/zij multidisciplinaire teams op strategische vraagstukken begeleiden of daaraan deelnemen namens Formule. Denk aan het vormgeven en uitwerken van een afprijspilot voor specifieke versproducten die in alle filialen verkocht worden of onderzoeken in welke mate de Jumbo Zeven Zekerheiden daadwerkelijk in alle formats waargemaakt kunnen worden. Daarbij draagt hij/zij end-to-end verantwoordelijkheid voor de eigen programma’s, van het opzetten van de eerste meeting tot het uitrollen van nieuwe werkprocessen. De belangen van verschillende stakeholders binnen Sales, Marketing, Buying & Merchandising en Franchise & Real Estate spelen gedurende dit hele proces een belangrijke rol. Waar moet een Acquisitie Manager binnen Franchise & Real Estate bijvoorbeeld op letten bij de keuze voor een winkelpand? Zijn er voldoende parkeerplekken en is het plafond wel hoog genoeg voor die specifieke propositie? Het is erg belangrijk voor de Programmamanager om goed te begrijpen wat de relatie is tussen de verschillende afdelingen en wat de uitdagingen zijn van de verschillende teams binnen Formule.

“Een afwisselende functie waarbij je ‘s ochtends een meeting hebt met het MT en ’s middags op de winkelvloer staat.” – Ralph Bertrand, Directeur Formule & Innovatie bij Jumbo

Vrijheid

De Programmamanager stelt binnen de kaders van het (meer)jaarplan samen met de Manager Formule Services de prioriteiten: welke vraagstukken zijn voor Jumbo het belangrijkst en voor welke projecten kan vanuit een formule-overstijgende rol daadwerkelijk meerwaarde geleverd worden? De Programmamanager heeft alle vrijheid om naar eigen inzicht projecten op te pakken – te bepalen welke vragen er als eerst worden behandeld, welke vragen worden gedelegeerd en welke terug worden gelegd bij de business. Daarnaast bepaalt de Programmamanager hoe strategische vraagstukken naar de praktijk vertaald worden. Is daar een multidisciplinair team voor nodig en moeten er nieuwe processen worden vormgegeven? Of ligt de oplossing juist in het slimmer werken binnen bestaande processen? Jumbo is een familiebedrijf in hart en nieren. Dus ook op het vlak van programmamanagement wordt een ondernemende instelling op prijs gesteld.

Persoonlijkheid

 • Strategisch inzicht
 • Verbinder
 • Communicatief sterk
 • Commercieel inzicht

Ervaring

 • Minimaal 8 jaar ervaring in (management) consultancy
 • WO-werk- en denkniveau
 • Retailervaring is een pre
 • Ervaring met Agile-werkprocessen is een pre

Jumbo werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Imke Peters via imke@topofminds.com.

Contact

Programmamanager Formule Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.