Programmamanager Corporate Development

Programmamanager Corporate Development

  • Strategy
  • Amersfoort
  • 838 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de VolkerWessels werkgeverspagina voor andere vacatures

De Programmamanager van bouwconcern VolkerWessels begeleidt de ontwikkeling en implementatie van grote strategische programma’s. Hij/zij leert de business door en door kennen en heeft veel exposure naar de directies van de divisies, werkmaatschappijen en de Raad van Bestuur. Daardoor biedt deze rol bij uitstek de kans om je breed te ontwikkelen en vormt het een ideale opstap naar een leiderschapsrol binnen één van de divisies of werkmaatschappijen van VolkerWessels.

OVER VOLKERWESSELS

VolkerWessels ontwikkelt, ontwerpt, bouwt mee en beheert de Nederlandse infrastructuur en bouwsector. Er werken in totaal 16.000 mensen en het concern heeft een omzet van zo’n 6 miljard euro per jaar, waarvan het grootste deel uit Nederland. Daarnaast is het bedrijf actief in het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Duitsland.

De portefeuille van VolkerWessels is breed en divers. Het concern bouwt en renoveert woningen en bedrijfspanden, waaronder bijvoorbeeld ook fabriekslocaties en logistieke centra. Ook werkt VolkerWessels aan de aanleg en het onderhoud van wegen, spoorlijnen, bruggen en viaducten. Als derde pijler richt het bouwconcern zich op energie en telecom. Het bedrijf verzorgt onder andere de infrastructuur voor energie-, water- en telecomoplossingen.

THINK GLOBALLY, ACT LOCALLY

Eén van de unieke eigenschappen van VolkerWessels is de hoge mate van decentralisatie. Het concern is opgebouwd uit een portefeuille van meer dan 100 werkmaatschappijen. Elke werkmaatschappij is verantwoordelijk voor zijn eigen operatie en strategie, binnen de kaders die vanuit de groep worden meegegeven.

Dankzij deze opzet hebben de werkmaatschappijen veel vrijheid om te ondernemen. Ze hebben een sterke lokale focus en staan daardoor dicht bij hun klanten. Vrijheid en ondernemerschap zie je ook sterk terug bij de centrale groepsfuncties. De organisatie is plat en erg toegankelijk. Medewerkers krijgen de ruimte om kansen na te jagen en onderwerpen proactief op te pakken.

DE VACATURE: PROGRAMMAMANAGER CORPORATE DEVELOPMENT

De Programmamanager maakt deel uit van het Corporate Development team. Dat team ondersteunt de Raad van Bestuur, divisies en werkmaatschappijen bij het ontwikkelen en implementeren van strategische verbeterprogramma’s. Het team bestaat uit 7 Programmamanagers en analisten (o.a. oud consultants van BCG, McKinsey, KPMG en Accenture).

“Mensen opleiden is een belangrijk doel binnen het Corporate Development team. Hier leer je de business goed kennen, bouw je connecties op en heb je veel exposure. Een unieke mogelijkheid om je door te ontwikkelen richting een lijnverantwoordelijke rol binnen een werkmaatschappij of de groep. Thijs Vera (nu Algemeen Directeur Joulz Energy Solutions) en Seraf de Bekker (nu Financieel Directeur Vialis) zijn daar goede voorbeelden van.” – Bas Verhoeven (ex-McKinsey), Director Corporate Development

OPZETTEN EN IMPLEMENTEREN VAN STRATEGISCHE PROGRAMMA’S

De scope van de Programmamanager is zeer breed. Hij/zij identificeert proactief verbetermogelijkheden, analyseert kansen, zet het programma op en begeleidt de implementatie. Strategische én operationele vaardigheden zijn daarbij essentieel. Ook stakeholdermanagement speelt een belangrijke rol. De Programmamanager zorgt voor draagvlak in de organisatie en overtuigt betrokkenen met zijn/haar enthousiasme, drive en inhoudelijke inbreng.

De initiatieven waar de Programmamanager aan werkt, hebben meestal betrekking op één van de divisies of werkmaatschappijen. Soms richt hij/zij zich op overkoepelende thema’s, zoals digitalisering, duurzaamheid of de energietransitie, waar de Raad van Bestuur nauw bij betrokken is.

SPARRINGPARTNER VOOR RVB EN DIRECTIES

Met zijn/haar analytische en conceptuele kwaliteiten en sterke communicatieve vaardigheden, fungeert de Programmamanager als sparringpartner voor de Raad van Bestuur en de directies van de divisies en werkmaatschappijen. Hij/zij adviseert hen bij strategische vraagstukken en bereidt met kwalitatieve en kwantitatieve analyses besluitvorming voor. Hierbij is de Programmamanager niet bang om zelf de handen uit de mouwen te steken.

De Programmamanager is een verbinder, die goede connecties op weet te bouwen door de hele organisatie. Daarnaast speelt hij/zij een belangrijke rol in het inspireren, motiveren en ontwikkelen van het Corporate Development team.

ERVARING

  • WO-opleiding
  • 5+ jaar werkervaring bij een top tier strategy consultant firma; of bij grote bouworganisatie of maakbedrijf in een strategische rol
  • Ervaring met aansturen van teams
  • Affiniteit met de bouw is een plus

VolkerWessels werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Imke Peters via imke@topofminds.com.

Contact

Programmamanager Corporate Development Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.