Programmadirecteur

Programmadirecteur

  • Consulting Exit
  • Amersfoort
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 1946 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de VolkerWessels Telecom werkgeverspagina voor andere vacatures

Op afstand een patiënt opereren. Slimme energiemeters waardoor de meterstand op afstand uitgelezen kan worden. Maar ook: facetimen met je familie. VolkerWessels Telecom bouwt aan total connectivity, het geheel aan verbindingen tussen mensen, dingen en ideeën. Om dat nog beter, efficiënter en veiliger te doen, is de organisatie gestart met een grootschalige transformatie op het gebied van Operational Excellence.

Over VolkerWessels Telecom

VolkerWessels Telecom ontwerpt, bouwt en onderhoudt de bovengrondse en ondergrondse telecominfrastructuur waarmee toepassingen verbonden zijn die onze samenleving nodig heeft. De missie is om leven en werken zo comfortabel mogelijk te maken. Hoe? Door total connectivity. Voor iedereen, altijd en overal, tot op de laatste vierkante centimeter. Van woningen en kantoren tot tunnels, stadions en de openbare ruimte. 

“Connectiviteit is onmisbaar. Wij vragen ons elke dag af hoe connectiviteit ons kan helpen met de uitdagingen van onze samenleving: mobiliteit, veiligheid, energie, gezondheidszorg en afvalstromen.” – Bas Verhoeven, CFO VolkerWessels Telecom

Organisatie
VolkerWessels Telecom maakt onderdeel uit van VolkerWessels, een toonaangevende, internationale bouwonderneming gericht op wonen, werken en mobiliteit. Het concern speelt een sleutelrol in de samenleving met projecten en diensten die duurzaam bijdragen aan de leefomgeving. VolkerWessels werkt volgens het principe ‘think globally, act locally’ en is met meer dan 130 lokale werkmaatschappijen actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Duitsland.

Cultuur
De cultuur van VolkerWessels Telecom combineert het realisme van een bouwer met de creativiteit van een innovator. De techniek staat aan de basis van de werkzaamheden van VolkerWessels Telecom, maar ze kijken voorbij de technische uitdagingen, zoals exploderend dataverbruik of het mobiele bereik in goed geïsoleerde gebouwen. De focus ligt namelijk altijd bij de eindgebruiker.

Transformatieprogramma
VolkerWessels Telecom bestaat uit vier grote business units (Infratechniek, Service & Beheer, Netwerk Solutions en FttX) grote business units (gezamenlijk ongeveer 1350 medewerkers) , drie innovatieve portfolio bedrijven (Recognize, Hyrde en MapXact, gezamenlijk 130 medewerkers) en een snelgroeiende Duitse vestiging (circa 50 medewerkers). Ondersteund door centraal in Amersfoort gesitueerde stafdiensten.

Om als bedrijf wendbaar te blijven en voorop te blijven lopen in de dynamische connectiviteitmarkt is het programma One Way of Working (WOW’21) opgezet, gericht op simplificering, standaardisatie en digitalisering van de processen en werkwijzen van VolkerWessels Telecom. Een van de prioriteiten is het verder samenbrengen van Operatie en Finance en later ook het faciliteren van een ERP-transformatie. Hierbij zijn alle business units en stafafdelingen nauw betrokken. Om deze transitie in goede banen te leiden trekt VolkerWessels Telecom een ervaren Programmadirecteur aan.

Vacature: Programmadirecteur

Aan de Programmadirecteur de taak om de komende een à twee jaar de hele telecombusiness mee te nemen in de implementatie van WOW’21.

De plannen zijn positief ontvangen door de organisatie. De Programmadirecteur bundelt alle positieve energie, schept orde en realiseert samen met alle uiteenlopende disciplines deze organisatiebrede transformatie. Dat vraagt om een groot abstractievermogen en een pragmatische, probleemoplossende houding. Met overzicht en overwicht stimuleert de Programmadirecteur de ontwikkeling op de diverse gebieden zonder de samenhang tussen de verschillende disciplines uit het oog te verliezen.

De rol biedt de mogelijkheid om VolkerWessels Telecom in de kern te veranderen, waardoor het concern slagvaardiger kan opereren in de markt, met een klantonafhankelijker proces en een schaalbare organisatie. De Programmadirecteur rapporteert rechtstreeks aan Bas Verhoeven, CFO van VolkerWessels Telecom.

Voor een ex-consultant is dit een kans om ervaring op te doen met een omvangrijke operationele implementatie. Dat maakt de rol een ideale opstap naar een leiderschapsrol binnen VolkerWessels, VolkerWessels Telecom, een van de profit centers of een portfoliobedrijf. Gezien de aard van de transformatie is de rol ook mogelijk op interimbasis.

 

Interesse? 

VolkerWessels Telecom werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Programmadirecteur Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.