Program Manager PMI

Program Manager PMI

 • Consulting Exit
 • Technology
 • Ede
 • Gepubliceerd op: 11 december 2023
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 1386 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 3 jaar ervaring
 • In strategieconsulting
 • Projectmanagement
 • Hands-on
 • Stakeholdermanager

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Als marktleider ontwikkelt, implementeert en onderhoudt 4PS al meer dan twintig jaar gestandaardiseerde cloud-based softwareoplossingen voor de wereldwijde bouw-, civiele techniek- en installatiesector. Onlangs werd het bedrijf overgenomen door de Hilti Group. Om de twee bedrijven succesvol te integreren en verdere groei aan te jagen, trekt 4PS een Program Manager PMI aan.

Over 4PS

4PS maakt, implementeert en onderhoudt innovatieve end-to-end softwareoplossingen voor de bouw, installatiesector en de grond-, weg- en waterbouw. Dat doet het bedrijf al meer dan twintig jaar zeer succesvol, intussen voor meer dan 450 klanten over de hele wereld. 4PS is marktleider in Nederland en heeft naast het hoofdkantoor in Ede ook kantoren in het Britse Birmingham, Ulm (Duitsland), en in Gent en Hasselt in België. Vanuit deze kantoren zetten ruim 350 professionals zich dagelijks in om toepassingen te ontwikkelen waarmee hun klanten zich in de markt onderscheiden, verder groeien en succesvol zijn.

In oktober 2023 werd de overname van 4PS door Hilti Group officieel afgerond. Daarmee is 4PS nu volledig in handen van de toonaangevende producent van gereedschap uit Liechtenstein. Het is een bijzondere match tussen een grote corporate met meer dan dertigduizend medewerkers en het kleinere 4PS. De bedrijven vinden elkaar in een gedeelde focus op de digitale transformatie van de bouwsector, hun langetermijnfocus en in de warme familiecultuur die in beide bedrijven de boventoon voert. Door hun krachten en kennis te bundelen, kunnen 4PS en Hilti als de #1 digitaliseringspartner de bouwsector verder professionaliseren.

Vacature: Program Manager Post Merger Integration

Nu de overname officieel rond is, starten meerdere Post Merger Integration-projecten om processen te optimaliseren en de groei van 4PS te versnellen. De Program Manager PMI coördineert en monitort deze projecten en werkt daarbij nauw samen met collega’s van 4PS en Hilti.

De projecten lopen inhoudelijk uiteen, maar hebben allemaal een grote strategische waarde voor de organisatie. Voorbeelden zijn onder meer het neerzetten van een heldere governancestructuur, het alignen van het strategische planningsproces en de integratie van productportfolio’s en IT-systemen. Ook houdt de Program Manager toezicht op M&A-transacties en speelt zij/hij/hen een rol bij toekomstige overnames.

De rol heeft een sterk operationeel karakter. Als verbindende schakel en hands-on stakeholder manoeuvreert de Program Manager door de twee organisaties en creëert zij/hij/hen aan beide zijden gemakkelijk draagvlak voor ideeën, die zij/hij/hen vervolgens zelf uitvoert. Logischerwijs betekent dit dat de Program Manager regelmatig naar Liechtenstein reist.

Tegelijkertijd doet de rol ook een beroep op de strategische capaciteiten van de Program Manager. Zij/hij/hen denkt proactief mee over hoe de integratie optimaal gerealiseerd kan worden, welke trajecten daarvoor opgezet moeten worden en wie daarbij aangehaakt moet worden. De Program Manager geniet veel exposure in zowel 4PS als Hilti en rapporteert direct aan de CFO, Luurt van der Ploeg.

“Naar schatting moeten de PMI-projecten over twee, maximaal drie jaar afgerond zijn. Bij succes liggen daarna mooie vervolgstappen binnen 4PS of Hilti in het verschiet.” – Luurt van der Ploeg, CFO

Een (voormalig) strategieconsultant die nu eens vanaf de andere kant van de tafel mee wil bouwen aan de groei en het succes van een innovatief bedrijf, vindt in deze rol precies wat zij/hij/hen zoekt. Binnen 4PS is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, wat nog eens versterkt wordt door de veelzijdigheid aan projecten en issues waar de Program Manager zich over buigt. Met een gestructureerde manier van werken, datagedreven mindset en uitstekende projectmanagementskills levert de Program Manager PMI een wezenlijke bijdrage aan een vloeiende integratie van twee innovatieve bedrijven en verdere professionalisering van de bouwsector.

 

Interesse?

4PS werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Imke Peters Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Program Manager PMI

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.