Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Product Owner Salesforce Marketing Cloud

Product Owner Salesforce Marketing Cloud

  • IT
  • Technology
  • Rotterdam
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1063 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Hans Anders Retail Group werkgeverspagina voor andere vacatures

Digitale groei staat bovenaan de agenda van de internationale Hans Anders Retail Group. Om innovaties flink te stimuleren en te accelereren, wordt er as we speak gebouwd aan een Digital Innovation Lab in Rotterdam. De Product Owner Salesforce Marketing Cloud neemt vanuit hier het voortouw in het creëren en implementeren van baanbrekende CRM-marketingoplossingen.

Over Hans Anders Retail Group

Bij Hans Anders is zeker niet alleen de prijs anders. De opticien ziet namelijk de volledige optiekmarkt door een andere bril. Na de ontdekking van een hoogwaardige en betaalbare Japanse brillencollectie komen de drie oprichters er in 1982 achter dat Nederlandse opticiens behoorlijke marges opstrijken. En zo ontstaat Hans Anders. ‘Hans’, omdat twee van de oprichters Hans heten. En ‘Anders’, omdat ze het helemaal anders gaan doen. De missie is helder: goed zien – en sinds 1999 ook horen – voor iedereen toegankelijk maken.

Anno 2021 is de succesformule eigendom van de investeringsmaatschappij 3i en uitgegroeid tot één van Europa’s snelstgroeiende oog- en hoorzorgconcerns: Hans Anders Retail Group. Inmiddels opereert het retailplatform onder de retailmerken Hans Anders, eyes + more en Direkt Optik en bedient het met zo’n 620 winkels Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zweden. 

Digital Innovation Lab in Rotterdam
Snelle groei en expansie zijn de sleutelwoorden van de Hans Anders Retail Group. Naast de ambitie om nog meer fysieke winkels te openen, wordt er vol ingezet op digitale innovatie. Zo is de omnichannelpositie flink versterkt en wordt er momenteel midden in Rotterdam gebouwd aan een speciaal Digital Innovation Lab. Een creatieve plek van waaruit de Hans Anders Retail Group zijn toekomstige digitale strategie en bijbehorende technologische oplossingen verder ontwikkelt, optimaliseert én internationaal uitrolt.  

Vacature: Product Owner Salesforce Marketing Cloud

Het komt niet vaak voor: een Product Owner Salesforce Marketing Cloud die vrij spel krijgt om geheel naar eigen inzicht innovatieve CRM-marketingoplossingen en waardevolle customer journeys internationaal neer te zetten. Toch is dít precies wat de Product Owner Salesforce Marketing Cloud bij Hans Anders Retail Group gaat doen. De tool is namelijk in huis, de diepgaande kennis alleen nog niet. Deze kennis neemt de Product Owner Salesforce Marketing Cloud dus dankzij certificering of juist door uitgebreide Salesforce-ervaring met zich mee. 

De Product Owner Salesforce Marketing Cloud heeft een voortrekkersrol binnen de Hans Anders Retail Group. Ik hoef deze persoon niets uit te leggen, dit gebeurt juist andersom. Zij/hij legt mij precies uit hoe we Salesforce Marketing Cloud kunnen en gaan inzetten voor de allerbeste resultaten.” – Hidde van der Louw, Group Marketing & Digital Director

Kort gezegd komt de rol op het volgende neer: vanuit één golden record gaat de Product Owner Salesforce Marketing Cloud datagedreven retentieprocessen in de journey aansturen. Zij/hij bepaalt wat de mogelijkheden binnen Marketing Cloud zijn en vertaalt deze samen met collega’s naar productvereisten. Zij/hij stuurt vervolgens externe Developers tijdens de bouw aan en zorgt er uiteindelijk voor dat de organisatie de nieuwe producten adopteert. Het is dus belangrijk dat zij/hij naast het begrijpen van de technische inhoud ook de processen en stakeholders feilloos weet te managen. 

Een belangrijk en interessant punt in deze functie is dat de werkzaamheden zich niet alleen beperken tot Nederland. De Salesforce Marketing Cloud-software moet namelijk in elk land hetzelfde werken. De Product Owner Salesforce Marketing Cloud zorgt daarom voor een oplossing die makkelijk uit te rollen en te schalen is. Deze internationale insteek houdt overigens ook in dat zij/hij het geen probleem vindt om zo nu en dan een bezoek te brengen aan het kantoor in Hamburg of andere plaatsen.

De Product Owner Salesforce Marketing Cloud gedijt het beste binnen de Hans Anders Retail Group als zij/hij het prettig vindt om allround te werken. De ideale kandidaat haalt bijvoorbeeld veel energie uit het zelfstandig creëren en regelen, denkt analytisch en maakt tegelijkertijd concepten binnen no-time uitvoerbaar. Verder werkt zij/hij graag crossfunctioneel samen. Zo staat de Product Owner Salesforce Marketing Cloud in nauw contact met het Data-, Website Operations- en Marketingteam. 

De Product Owner Salesforce Marketing Cloud zit samen met drie andere Product Owners en een UX Lead in het team van de Director of Product, aan wie zij/hij eveneens rapporteert. Haar/zijn standplaats is het Digital Innovation Lab in Rotterdam, maar hybride werkvormen zijn binnen de Hans Anders Retail Group ook bespreekbaar.

 

Interesse? 

Hans Anders Retail group werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Lidewij Kosters vi
lidewij.kosters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Lidewij Kosters Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.