Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Product Owner Online Marketing Automation

Product Owner Online Marketing Automation

  • IT
  • Consumer
  • Rotterdam
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1454 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Hans Anders Retail Group werkgeverspagina voor andere vacatures

Digitale innovatie staat hoog op de prioriteitenlijst van de internationale Hans Anders Retail Group. Deze marktleidende value-for-money opticien en audicien bouwt er zelfs een Digital Innovation Lab in Rotterdam voor. Vanuit hier werkt de Product Owner Online Marketing Automation aan het maximaliseren van de resultaten in digital marketing.

Over Hans Anders Retail Group

Bij Hans Anders is zeker niet alleen de prijs anders. De opticien ziet namelijk de volledige optiekmarkt door een andere bril. Na de ontdekking van een hoogwaardige en betaalbare Japanse brillencollectie komen de drie oprichters er in 1982 achter dat Nederlandse opticiens behoorlijke marges opstrijken. En zo ontstaat Hans Anders. ‘Hans’, omdat twee van de oprichters Hans heten. En ‘Anders’, omdat ze het helemaal anders gaan doen. De missie is helder: goed zien – en sinds 1999 ook horen – voor iedereen toegankelijk maken.

Anno 2021 is de succesformule eigendom van de investeringsmaatschappij 3i en uitgegroeid tot één van Europa’s snelstgroeiende oog- en hoorzorgconcerns: Hans Anders Retail Group. Inmiddels opereert het retailplatform onder de retailmerken Hans Anders, eyes + more en Direkt Optik en bedient het met zo’n 620 winkels Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zweden.

Digital Innovation Lab in Rotterdam
Snelle groei en expansie zijn de sleutelwoorden van de Hans Anders Retail Group. Naast de ambitie om nog meer fysieke winkels te openen, wordt er volop ingezet op digitale innovatie. Zo is de omnichannelpositie flink versterkt en wordt er momenteel midden in Rotterdam gebouwd aan een speciaal Digital Innovation Lab. Een creatieve plek van waaruit de Hans Anders Retail Group zijn toekomstige digitale strategie en bijbehorende technologische oplossingen verder ontwikkelt, optimaliseert én internationaal uitrolt.

Vacature: Product Owner of Online Marketing Automation

De Product Owner of Online Marketing Automation is verantwoordelijk voor het ecosysteem van online marketing automation. Dankzij grondige kennis van en ervaring met marketing automation, personalisatie en data, biedt zij/hij elke klant van Hans Anders Retail Group een relevante en vooral persoonlijke online beleving. Samen met collega’s verbetert zij/hij niet alleen de customer experience, maar weet deze dankzij een duidelijk visie ook verder te ontwikkelen en te optimaliseren.

In deze crossfunctionele rol werkt de Product Owner Online Marketing Automation op het snijvlak van online marketing product en online marketing data. Wat is de wens en op welke manier vertalen we deze het beste? Welke tagging hebben we nodig en op welke wijze zetten we first en/of third party data in? De Product Owner Online Marketing Automation weet het. Zij/hij is technisch sterk onderlegd en kan wensen definiëren, uitvoerbaar maken om zo meer inzicht in de klant te verkrijgen.

Een belangrijk punt in dit hele proces is dat het ecosysteem in elk land hetzelfde moet werken. De Product Owner Online Marketing Automation geeft advies over hoe dit ecosysteem zo optimaal mogelijk in te richten en hoe de data gebruikt moet worden. Bovendien zorgt zij/hij ervoor dat het grootste gedeelte gestandaardiseerd wordt en hiermee dus ook meteen makkelijk te schalen is. Zij/hij is verantwoordelijk voor de roadmap, prioriteert de backlog en stuurt voor de uitvoering het scrumteam en externe bureaus aan. De Product Owner Online Marketing Automation bezit daarom ook de juiste skills voor uitstekend stakeholdermanagement.

“Ons segment van high involvement-producten is zeer rijk aan first-party-data. Dit zorgt voor enorm veel kansen om het succes van digital marketing flink te laten groeien.” – Hidde van der Louw, Group Marketing & Digital Director

Naast dat de Product Owner Online Marketing Automation continu op de hoogte is van de nieuwste marktontwikkelingen, weet zij/hij ook perfect welke partijen de allerbeste samenwerkingspartners zijn. En zodra de Product Owner of Online Marketing Automation een innovatief plan heeft dat waarde toevoegt, neemt zij/hij anderen hier met gemak en vol enthousiasme in mee.

De Product Owner of Online Marketing Automation komt samen met drie andere Product Owners – Advice & Appointments, Salesforce en Website – en een UX Lead terecht in het team van de Director of Product, aan wie zij/hij eveneens rapporteert. Dit team werkt in principe vanuit het nieuw te bouwen Digital Innovation Lab in Rotterdam, maar bij Hans Anders Retail Group behoort een hybride werkvorm ook tot de mogelijkheden.

 

Interesse? 

Hans Anders werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Lidewij Kosters via lidewij.kosters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Lidewij Kosters Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.