Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Product Owner of Advice & Appointments

Product Owner of Advice & Appointments

  • IT
  • Consumer
  • Rotterdam
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1749 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Hans Anders Retail Group werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Minimaal 5 jaar ervaring als Product Owner
  • Pragmatisch werken
  • Partnerships sluiten en onderhouden
  • Spreekt en schrijft vloeiend Engels

* Research shows that while male candidates feel confident enough to apply when they meet about 60% of the requirements, female candidates only apply when they tick every box. So if this role has your name on it, but you’re not sure about the criteria, we still want to hear from you.

Download volledig profiel

Bij de internationale Hans Anders Retail Group heeft digitale innovatie een hoge prioriteit. Het is dusdanig belangrijk, dat het internationale concern er zelfs een volledig lab voor bouwt. Vanuit hier neemt de Product Owner de regie voor het verder ontwikkelen van de meest essentiële onderdelen van de klantreis: advice en appointments.

Over Hans Anders Retail Group

Bij Hans Anders is zeker niet alleen de prijs anders. De opticien ziet namelijk de volledige optiekmarkt door een andere bril. Na de ontdekking van een hoogwaardige en betaalbare Japanse brillencollectie komen de drie oprichters er in 1982 achter dat Nederlandse opticiens behoorlijke marges opstrijken. En zo ontstaat Hans Anders. ‘Hans’, omdat twee van de oprichters Hans heten. En ‘Anders’, omdat ze het helemaal anders gaan doen. De missie is helder: goed zien – en sinds 1999 ook horen – voor iedereen toegankelijk maken.

Anno 2021 is de succesformule eigendom van de investeringsmaatschappij 3i en uitgegroeid tot één van Europa’s snelstgroeiende oog- en hoorzorgconcerns: Hans Anders Retail Group. Inmiddels opereert het retailplatform onder de retailmerken Hans Anders, eyes + more en Direkt Optik en bedient het met zo’n 620 winkels Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zweden.

Digital Innovation Lab in Rotterdam
Snelle groei en expansie zijn de sleutelwoorden van de Hans Anders Retail Group. Naast de ambitie om nog meer fysieke winkels te openen, wordt er volop ingezet op digitale innovatie. Zo is de omnichannelpositie flink versterkt en wordt er momenteel midden in Rotterdam gebouwd aan een speciaal Digital Innovation Lab. Een creatieve plek van waaruit de Hans Anders Retail Group zijn toekomstige digitale strategie en bijbehorende technologische oplossingen verder ontwikkelt, optimaliseert én internationaal uitrolt.

Vacature: Product Owner of Advice & Appointments

De Product Owner of Advice & Appointments is verantwoordelijk voor twee van de belangrijkste onderdelen in de digitale customer journey en ontwikkelt deze verder. Ten eerste ‘advies geven’, een cruciaal element bij de aanschaf van high-involvement-producten als brillen, lenzen en gehoortoestellen. Deze adviezen variëren van informatie geven over monturen door middel van virtuele try-ons en op AI gebaseerde aanbevelingen tot het afnemen van online oogtesten. Daarnaast beweegt het model van Hans Anders Retail Group steeds meer van een inloopmodel naar een afspraakmodel, wat van ‘afspraken maken’ het tweede belangrijke onderdeel maakt.

Van de bezettingsgraad optimaliseren tot het opvragen van informatie om het proces in de fysieke winkels te versnellen, de Product Owner of Advice & Appointments gaat ermee aan de slag. Zij/hij stelt de roadmap op, beheert deze en prioriteert de backlog. Op het gebied van integratie en UX stuurt zij/hij de interne teams aan. Het onderhoud en de verdere ontwikkeling van de applicaties wordt uitgevoerd in samenwerking met externe developers. Naast dat de Product Owner of Advice & Appointments erg op de inhoud zit, heeft zij/hij ook het stakeholdermanagement goed onder controle en managet het geheel soepel door de keten heen.

“Met de onderdelen advice en appointments kunnen wij onze klanten echt een plezier doen. Dit zijn daarom belangrijke speerpunten van onze innovatie in de verschillende landen.” – Hidde van der Louw, Group Marketing & Digital Director

De ideale Product Owner of Advice & Appointments scant continu de markt voor de laatste ontwikkelingen, weet precies met welke partijen samen te werken en creëert voor nieuwe ideeën makkelijk een intern draagvlak. Verder is het belangrijk dat zij/hij wensen goed kan definiëren om deze vervolgens uitvoerbaar te maken. Wat gebeurt er? Wat is relevant? Hoe gaan we het aanvliegen? De Product Owner of Advice & Appointments heeft de antwoorden. Zij/hij is niet alleen in staat om te verbeteren, maar heeft ook de visie om zelf iets neer te zetten en dit vervolgens te optimaliseren.

De Product Owner of Advice & Appointments komt terecht in het team van de Director of Product dat bestaat uit drie andere Product Owners – Online Marketing Automation, Salesforce en Website – en een UX Lead. In principe werkt dit team vanuit het nieuw te bouwen Digital Innovation Lab in Rotterdam, maar een hybride werkvorm is eveneens bespreekbaar.

 

Interesse? 

Hans Anders werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Lidewij Kosters via lidewij.kosters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Lidewij Kosters Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.